А не е полесно да се најде гиздавиот дедо и да му се каже „деде, а бе ја живеам тука на X спрат Y стан, ова е моја кола, не е стално тука, ама кога е тука да знаеш дека моја“ мислам дека ќе се реши проблемот со 2-3 реченици муабет. Он ако не знае културно, не значи дека мора со тупаниците...
Ливчињат btw, се добра смеа
Не можам да го најдам зошто од куќен совет не сакаат да кажат каде живее, а веројатно "оперира" во рани саати пошо е вампир. Ако најдам новонастаната штета, секако ќе мораат од куќен совет да го кажат кој е, да си се разбере со полиција.
На неговото ливче од МВРО му пишав дека живеам во XX стан и го замолив да ѕвони за да се разбереме како луѓе, и оставив број телефонски ама ништо, го нема.
Денес нова дешавка, чекаме лифт со постара женичка и вика "дечко имаш кола на паркинг?" Викам "да, зошто прашувате?". Вика "абе син ми си купи нов џип, уште не е регистриран и стои на паркинг, денес најдов вакво писменце и многу ми е страв" и ми дава идентично ливче со идентична порака
Викам не е ова од куќен совет, некој друг ги става овие. Идете кај претседателот на куќен совет, исти тортури и јас трпам, а кола чувам тука по една недела на секои неколку месеци.
Журка.