Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913660 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
А такви ко него ( претицаат редица на црвен семафор во спротивна лента за да одат лево или право додека на  пешачки е зелено) ги имам начекано најмалку 5 пати до сега.

Сум им пишал два пати на веб страната на МВР со молба да постават патрола со опис, скриншот од google street view и стрелки првоодделнец да разбере и  кај двата семафори...али нормално, џабе.
2:17 >:( секаде низ градов се случува тоа...џабе е, ќе треба патроли да има буквално секаде. Ретардирана стока имало и се повеќе има, ред не.
Not a valid vimeo URL

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
СТРАШНО, сцени како од хорор филм.... Возачка култура на ниво на Индија, Бангладеш и сл.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
А такви ко него ( претицаат редица на црвен семафор во спротивна лента за да одат лево или право додека на  пешачки е зелено) ги имам начекано најмалку 5 пати до сега.

Сум им пишал два пати на веб страната на МВР со молба да постават патрола со опис, скриншот од google street view и стрелки првоодделнец да разбере и  кај двата семафори...али нормално, џабе.
2:17 >:( секаде низ градов се случува тоа...џабе е, ќе треба патроли да има буквално секаде. Ретардирана стока имало и се повеќе има, ред не.
Not a valid vimeo URL

За 2:17 и јас го видов, веројатно позади тебе сум негде :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Еве го 2:17 :)

https://www.pazar3.mk/Оглас/Се-продава/Скопjе/Центар/ВОЗИЛА/Автомобили/Porsche/Cayman/Porche-Cayman-/3108677

Иначе јас се уште стојам на тврдењето дека доколку почне да се казнува со камерите многу ќе се подобри ситуацијата во градов. Не може 24/7 да има полиција на секоја втора раскрсница, ама камерите си седат 24/7 на истото место :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Sluckata e identicna kako na 2:17, samo sto kolite ne se dvizat bidejki semaforot za niv e crven, odnosno zelen za pesacite.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Јас не разбирам што е толку тешко да се инсталира софтвер за препознавање таблици, врзан со базата на имателот на колата, предодредени казни за црвено, брзина итн. и дирекно дома честитка. И нема веќе пајаци, врски и сл.
Ако сме хард-кор може и да нема право да ја регистрира таа кола тој што нема да ја плати (за да нема плачење со извршителиве).

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Јас не разбирам што е толку тешко да се инсталира софтвер за препознавање таблици, врзан со базата на имателот на колата, предодредени казни за црвено, брзина итн. и дирекно дома честитка. И нема веќе пајаци, врски и сл.
Ако сме хард-кор може и да нема право да ја регистрира таа кола тој што нема да ја плати (за да нема плачење со извршителиве).

Не е тешко ако се сака :)

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888

Лесно е да се инсталира, ама колку тоа ќе биде трајно.

Фирма една инсталира видео надзор во подрачните единици на една од најлоповските фирми во државава, и нели тестираат дрн дрн...
Кажуваа монтериве, уште не стигнати до централата во Скопје камерите веќе изместени и искршени, кога ги вратиле снимките, веднаш по заминувањето на монтерите самите вработени со стапови и камења ги мавале камерите додека не ги средат.

Се ми се чини и со камерите по семафорите ќе се случи истото.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
ako de repni gi po cena na kamera site poedinecno pa pak neka krsat gi imas na snimka kako dokaz, za se ima resenie..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Ме нервираат сообраќајнине рекетари на семафори што глумат инспектори за чистота на шофершајбни седат и едвај чекаат да дојде некоја кола со малце прашинка за да и замачкаат се околу стаклата, па уште се бунат кога нема да им платиш, а самоволно земале да ти шљапаат иако претходно си ги одбил.

Исто така имам приметено дека ако е само женско во колата, нема шанси да прифатат дека не сака и обавезно замачкуваат.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
И додека шлакаат, се потпираат на хауба, стружат со фармерки (нитни) врз крило...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Некои се качуваат и на предна гума ако бришат шофершајбна на SUV за да можат да дофатат најгоре во средината. Страшно ме нервираат секогаш кога ќе ги видам.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Некoј кaкo мене убaцувaaт у рикверц и гaзaт. Кaј сoбoрнa oвa брзo ми се деси, oтиде пoзaди кoлa и oп сунѓерoт, мaвaње рикверц и ми викa, aбе брaт штo се нервирaш... a кoлaтa пред еден ден јa перев.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Not a valid vimeo URL

Прекрасни луѓе.

Него, што камера користиш, бато?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Not a valid vimeo URL

Прекрасни луѓе.

Него, што камера користиш, бато?
Viofo A119