Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3275865 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #19005 на: 02 Февруари 2019, 01:16:45 am »
Вчера првпат добив нагон да убијам некого. По Васил Ѓоргов, кај Рамстор, застанувам на пешачки да пропуштам татко со мало детенце. Од позади ликот со Шкода СтиГо ме претекнува на самиот пешачки. Се здрвив, мислев ќе ги прегази. Таткото сочно го испцу, па овој застана со намера да се тепа. 100 метри погоре, кај Славеј истиов лик влегување ножички, а на свртувањето кај Свети Јован улетување да кочат сите околу него.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #19006 на: 02 Февруари 2019, 02:35:58 am »
Му се идело по број 2 у веце, не знаел како да го смали стресот.
Најдобро решение е адреналин, макар и на крај некој да го усере од ќотек па да ја заврши работата пред време и против своја волја.

Без живцирање, батко. Среќа што немало последици.
А и џабе би ги тепал таквите, нема фајде.
Министерство за транс, поп и виски.

• Легенда
« Одговори #19007 на: 02 Февруари 2019, 02:37:33 am »
Шо ќе рече: само ушеден ден у скопје, брааат... :D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #19008 на: 02 Февруари 2019, 13:01:14 pm »
Вчера првпат добив нагон да убијам некого. По Васил Ѓоргов, кај Рамстор, застанувам на пешачки да пропуштам татко со мало детенце. Од позади ликот со Шкода СтиГо ме претекнува на самиот пешачки. Се здрвив, мислев ќе ги прегази. Таткото сочно го испцу, па овој застана со намера да се тепа. 100 метри погоре, кај Славеј истиов лик влегување ножички, а на свртувањето кај Свети Јован улетување да кочат сите околу него.

Повеќе пати ми се има случено јас да застанам на пешачки, а позади мене да ми свират или аблендираат (ги гледам на ретровизор дека пцуваат), а 2-3 пати да ме претекнуваат од ДЕСНА страна (ова може е едно најјезивите чувства што сум ги доживеал у кола, еднаш почнав да свирам и да им гестикулирам на пешаците да застанат, го видов на десен ретровизор ботот што претекнуваше  дека нема да закочи).

Еднаш се погодив со татко ми во кола, а он е малку (малку повеќе) алергичен на вакви идиоти. Еден свиреше како ненормален позади мене. Излегување двајцата од кола, јас со палка, он со моторна пила. Дечкото се заклучи у кола и почна да ПЛАЧЕ и паничи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #19009 на: 02 Февруари 2019, 13:32:23 pm »
Пилата беше електрична или на бензин?  ;)

јас со палка, он со моторна пила.

јас со палка, он со моторна пила. Дечкото се заклучи у кола и почна да ПЛАЧЕ и паничи.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #19010 на: 02 Февруари 2019, 14:06:26 pm »
Бензин  :-X

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1446
« Одговори #19011 на: 02 Февруари 2019, 14:23:09 pm »
Ако можете избегнете го рекорд, блокирано е

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #19012 на: 02 Февруари 2019, 14:45:57 pm »
Ако можете избегнете ја држава, блокирана е. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #19013 на: 02 Февруари 2019, 15:17:05 pm »

Повеќе пати ми се има случено јас да застанам на пешачки, а позади мене да ми свират или аблендираат (ги гледам на ретровизор дека пцуваат), а 2-3 пати да ме претекнуваат од ДЕСНА страна (ова може е едно најјезивите чувства што сум ги доживеал у кола, еднаш почнав да свирам и да им гестикулирам на пешаците да застанат, го видов на десен ретровизор ботот што претекнуваше  дека нема да закочи).

Еднаш се погодив со татко ми во кола, а он е малку (малку повеќе) алергичен на вакви идиоти. Еден свиреше како ненормален позади мене. Излегување двајцата од кола, јас со палка, он со моторна пила. Дечкото се заклучи у кола и почна да ПЛАЧЕ и паничи.
Si mozel da mu gi iskrsis staklata i da go izvadis...   I jas za malce ednus taka, ama primetiv deka e so te tablici i se otkazav, oti sacmarka > palka xD

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #19014 на: 03 Февруари 2019, 21:22:27 pm »
Црн мерцедес без таблици ме претица на дупла пуна и се престрои у крајна десна лента, на булевар борис трајковски

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #19015 на: 03 Февруари 2019, 21:27:27 pm »
Ти да не се влечкаше малце поќе? ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #19016 на: 03 Февруари 2019, 21:31:52 pm »
Почнав да намалувам пред семафори околу 60 некаде возев кога ме прелета

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #19017 на: 03 Февруари 2019, 21:45:55 pm »

Таму и 120 да возиш ќе се најде некој ваков што ќе те помине на дупла пуна и ќе си продужи на црвено.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #19018 на: 03 Февруари 2019, 21:49:27 pm »

Таму и 120 да возиш ќе се најде некој ваков што ќе те помине на дупла пуна и ќе си продужи на црвено.

True story.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Легенда
« Одговори #19019 на: 04 Февруари 2019, 01:28:55 am »

Тачно. А, пред само 10-тина дена имаше средно-заебана сообраќајка... Сепак, кој ги ебе семафорите на крај = стандард прича.