Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914030 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18915 на: 27 Декември 2018, 22:05:44 pm »
Зошто не би оделе со кола на спининг или тренинг?

Има луѓе што сакаат или можат да спортуваат три пати во неделата по еден саат, не сакаат да џогираат или педлаат до тренинг, туку сакаат со кола да стигнат до тренингот и после тренинг да си тераат работа пак со кола.

Одиш на спининг за да возиш точак дур си таму, а не да возиш цел живот точак ако си се запишал на спининг. Исто како дур одиш на курс на англиски и на таксистот да му збориш на англиски, за да вежбаш јазик.

Напомена: Не одам на спининг и не возам точак низ град :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18916 на: 27 Декември 2018, 23:09:03 pm »
What the actual fcuk did I just read :)
затоа... :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
На пример ако јадеш месо на пример, за да имаш сила да го тераш бициклото треба да издеше 1кг месо од теле кое изело 20 кг трева за да направи 1 кг месо, кое дипело дишелондишело дур дтигне за колење и произвело цо2 колку 5 голф тројки.... А и ти дур возиш ќе го забрзаш дишењето што значи загадуваќ, треба со телетод да какаме негде разни гасови при варење на храната што се создаваат .... Не е баш така зелен велосипедот ...
Страте прв пат возиш низ Скопје а? Многу воодушевен си од гужвава како прв пат да ти се дешава.

Кога условите ми дозвлуваат јас идам со велосипед на работа 11км правец значи 22км на ден.

....Е сега, се поставува прашањето колку стресот е штетен при возење на велосипед во споредба со автомобил?  ;D

И јас ја цепав истата релација и во право си за стресот али мислам отрпнуваш со време. На крај на денот дефинитивно не би одбрал да губам повеќе време во кола заглавен во место vs. физичка активност и будење од сабајле (другите позитиви се наведени на сликата).
П.С. посебно ми е смешно кога луѓе одат на вежбање со кола, посебно на спининг. :)
a зш, не ти треба енергија да педалаш? Дур дојде енергијата од тревата до педалата се губат 97%, за разлика од дизелот кој има 30+% искористеност... Ама работава е малце и лд другата страна да видиме како стојат работиве не само тоа што ни пласираат...
Башка сега ладно е, ќе се настинам поќе пари за апој ќе дадам него за нафта. Ем ваздухов уште за велосипед е . Додуша убо е да возите велосипед, гужва да не ми прајте :D
« Последно менување: 28 Декември 2018, 00:38:48 am Bicikle »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #18917 на: 27 Декември 2018, 23:50:02 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #18918 на: 28 Декември 2018, 00:24:21 am »
Летнало пилето.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #18919 на: 28 Декември 2018, 03:45:37 am »
Стоеме на црвено еден позади друг, на сред центар. Зад мене иде залетан, не претица двајцата од лева лента, и си цепа на жолто(по една секунда се упали зелено ама веќе помина). Туарег на германски табли. :)
Не ме изнервира, ме воодушеви.. 😁

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #18920 на: 28 Декември 2018, 09:47:05 am »
Одличен тајминг. Германска прецизност.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18921 на: 28 Декември 2018, 12:50:28 pm »
Srekja shto nemo lopreku ushtee eden tolku precizen xD
Martin maftaj so belo krpce

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #18922 на: 28 Декември 2018, 13:15:11 pm »
Гори коперацијата за гуми на Јордан Мијалков (Железничка), така да ако планира некој од таму да оди нека се премисли, оти ќе пишува постови во темава :)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #18923 на: 28 Декември 2018, 13:43:41 pm »
Што знам, јас го гледам од аспект на времето кое би го потрошил да направиш спининг тренинг, истото можеш да го искористиш да извозиш до дестинацијата и ете веќе си завршил дел од тренингот.

Зошто не би оделе со кола на спининг или тренинг?

Има луѓе што сакаат или можат да спортуваат три пати во неделата по еден саат, не сакаат да џогираат или педлаат до тренинг, туку сакаат со кола да стигнат до тренингот и после тренинг да си тераат работа пак со кола.

Одиш на спининг за да возиш точак дур си таму, а не да возиш цел живот точак ако си се запишал на спининг. Исто како дур одиш на курс на англиски и на таксистот да му збориш на англиски, за да вежбаш јазик.

Напомена: Не одам на спининг и не возам точак низ град :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #18924 на: 28 Декември 2018, 13:44:25 pm »
Гори коперацијата за гуми на Јордан Мијалков (Железничка), така да ако планира некој од таму да оди нека се премисли, оти ќе пишува постови во темава :)

НА СИМЕ И БУЦКО!!!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #18925 на: 28 Декември 2018, 14:28:41 pm »
Едно лице почина во пожарот на улица "Јордан Мијалков"

https://skopjeinfo.mk/edno-lice-pochina-vo-pozharot-na-ulica-jordan-mijalkov?fbclid=IwAR0y5RO_dTYR7YT-uLTbeDeuPNAkIsiLCmMWrs5_K7tR1lX3G_-LHRcqNj8

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #18926 на: 28 Декември 2018, 14:34:12 pm »
Кај е гужва, спијат на зелено и на црвено се бутаат у пуни раскрсници. Говеда насекаде!!!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18927 на: 28 Декември 2018, 14:50:54 pm »
Вчера саат време заглавив у гужва, денес ќе земам чипс и кока колче ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18928 на: 28 Декември 2018, 15:25:59 pm »
Кај е гужва, спијат на зелено и на црвено се бутаат у пуни раскрсници. Говеда насекаде!!!
Прај им и ти така...

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #18929 на: 28 Декември 2018, 16:16:17 pm »
Аирлија нека е.Издржавме “дури” 6 месеци без инцидент во џунглава.

А како успеа некој талент да ме закачи баш вака и тоа на улица каде што може шлепер полукружно да сврти, е тоа не знам.