Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912910 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18180 на: 06 Септември 2018, 22:50:12 pm »
Па што си се уцвикал ако си почнал да водиш инает? Што не пријави во полиција или и од тоа се уцвика,м? Со тоа само го јачаш утре на друг да повтори истото. Он како повратник ќе му следи многу поголема казна и ќе заглави многу за вакви екскурзии ако го пријавиш ама ете сега си му завршил голема работа утре на друг да се курчи. Сите сте пички затоа цел живот ќе се вртите во круг пошто гзот не ви држи за ништо.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18181 на: 06 Септември 2018, 22:57:15 pm »
Прва работа што ќе направев кога стигнав е тоа...уште не бев влезен дома кога дојде со колата да се извинува и одлучив да заврши ситуацијата како што заврши.
Неделава ќе седнам и на кафе со него и ќе видам колку му држи зборот дека ќе надомести штета за колата.
Нормално, не очекувам ништо.
И да..среќа е што длапката ја видов отпосле, дома...а не таму.

Еве се надевам ќе имаш прилика ти да изреагираш поправилно од мене.
« Последно менување: 06 Септември 2018, 23:04:13 pm Stratro »

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #18182 на: 06 Септември 2018, 23:09:22 pm »
Заебано, мене ме бркале со 3 коли низ Чаир, се случи да познавам еден од дечките од сите 3 коли за да се заврши добро.

Ме опколија и ме блокираа извадија оружје а пробав да бегам, од тогаш си преќутувам макар и би ме удриле, ако ме удри и побегне полиција викам.

Страто тури му пепел, ако даде пари даде ако не`не вреди животот да си го комплицираш за кола, кола е да му ебем се прави.

едит: целата фрка се засноваше по коментар од прозор
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #18183 на: 06 Септември 2018, 23:43:08 pm »
Затоа ќе попуштиш, нека си тера таму каде што сака. Нит си сообраќаец да исправаш криви дрини, нит па курето ќе ти падне ако попуштиш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18184 на: 07 Септември 2018, 00:07:45 am »
Не се слагам. Најдобро е да пукаш прв, после да прашуваш.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #18185 на: 07 Септември 2018, 00:10:15 am »
Кога ќе идете на кафе облечи потесна маица за секој случај да види дека вежбаш па да не се осеќа безбедно 😄 Шала на страна заебано , незнаеш на кого ќе налеташ, имам гледано брканици со кола за глупост во сообраќај што заврши со тепање на улица 

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #18186 на: 07 Септември 2018, 00:20:55 am »
Треба и силеџиите да се запрашаат на кого ќе налетаат, како на пример клипчето од американ гангстер...ама памет имаат колку за на асфалт.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18187 на: 07 Септември 2018, 02:49:39 am »
94-та кај Мавровка имав инцидент со такси  излегоа двајца да ме вадат од кола да ме тепаат ги нокаутирав се омлитавеа и едниот почна да се тетариви и да трчи према таксито а другиов лежи на земја и му вика земи го пиштолот и овој ете трчи со пиштол а у меѓувреме се собраа уште неколкумина да им помогнат, иначе сите беа над 30 години ја једва 17 ама трењирав ватерполо ;D

Пиштолот го искористи ко ладно оружје ме акна по глава док ме држеа другиве, среќа у несреќа улета полицаец ...

Сеа овде педерски е што му ја удрил колата, незнам и несакам да знам како би реагирал да ми направи некој такво нешто а и ти Стратро многу си напнат чоече те читам се нешто се нервираш, пушти си музиче кулирај си док возиш тешка сељачааана има низ градов ..

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18188 на: 07 Септември 2018, 08:51:29 am »
Да знаеш колку пати на истото место сум пропуштал да се напикаат преку ред..таксисти, камиончиња и вакви ликови...али овој пат ако го пуштев ќе ме собереше цел, така да мораше да се реагира. Во Калибрата под седиште имам пола метар челична шипка за неизлезни ситуации али под Астрава не збира ништо јбг.. ;D

Како и да е, лично немам доверба во полиција и  судство кај нас.
Тоа личниот проблем со такви не ти го решава долгорочно..а и добро е што дојде да пружи рака и да се извини.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #18189 на: 07 Септември 2018, 08:54:40 am »
Кола се средува нека иде лошото во тоа, биднало што биднало и се повеќе такви камикази имам претстава дека ке има низ градов. пс сабајлево те видов кај коце со астрата ко на шини делуваше кога ги бегаше дупките.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18190 на: 07 Септември 2018, 09:05:22 am »
Тоа личниот проблем со такви не ти го решава долгорочно..а и добро е што дојде да пружи рака и да се извини.

Па не дошол поради личен интегритет, туку поради страв од наредни неколку години во Идризово.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18191 на: 07 Септември 2018, 09:13:47 am »
Абе Луки, ја планирам да живеам тука кај што живеам, не да се селам...не си ми јасен зашто пишуваш како да живеам во Норвешка , а не во Ченто.Имаше инцидент пред десетина години  каде мајка ми имаше лесна повреда на раката, повикавме полиција и мајка ми доби парична казна од 1500 ден...кога ја доставија казната џандариве, два саата се расправав со нив они само креваа раменици...
Дај не ме јеби.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18192 на: 07 Септември 2018, 09:28:47 am »
Абе Луки, ја планирам да живеам тука кај што живеам, не да се селам...не си ми јасен зашто пишуваш како да живеам во Норвешка , а не во Ченто.Имаше инцидент пред десетина години  каде мајка ми имаше лесна повреда на раката, повикавме полиција и мајка ми доби парична казна од 1500 ден...кога ја доставија казната џандариве, два саата се расправав со нив они само креваа раменици...
Дај не ме јеби.

Стратро, не те јебам, или пробувам да ти докажам нешто. Само ти кажувам, штом тргнал со нож, а ти со боксови, тој е кој што употребува несразмерна сила во расправија. Ако човекот имал веќе престој во Идризово (без разлика поради каква причина), него ќе го пикнат пак, а ти ќе добиеш некаква парична казна. На крај, гарант некој го има посоветувано (или размислил дека пак ќе го враќаат назад) и одлучил да ја смири работата. Реално, и за двајцата најдобро се завршило, без ќотек, без повреди, без полиции. Лим/Железо е. Ќе се поправи.

Меѓутоа, за инциденти, повреди, гужви, хајки, прогон, ќотек, стрес, нервоза, борба со власт, судови нит си прв нит си последен. Имаше и сеуште има луѓе кои се систематски следени и прогонувани од претходната и од сегашната власт преку продолжената рака на силеџии, тепачи, провокатори, клеветачи, и други слични стаорци. Единствено што можеш е културно да си држиш до своето и во сообраќајот и во секојдневниот живот. Најчесто имањето сопствен став и мислење чини скапо кај нас (и за пари, нерви и време) и ситни ситуации како твојата горе е најдобро да се обидува човек да ги избегнува и да ги пушта напред.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18193 на: 07 Септември 2018, 15:29:58 pm »
Се убаво звучи Луки, али само што зборев со другарка чиј што маж  исто така вчера бил БЕЗ ПРИЧИНА нападнат од двајца непознати бараби.
Потешко поминал за разлика од мене.

Кој профитира ко се осеќаш несигурно во сопствена држава каде за неполни две години ослободија 3 цифрена бројка затвореници?
Ради  референдумов да не е?
М?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #18194 на: 07 Септември 2018, 15:54:52 pm »
Он пријавил во полиција?