Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2899155 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
Кај може да се најде конектор? Низ мк? По дуќаниве прашав ама немаа.

Види овде во малото продавниче, лево од пицеријата. Тука најдов јас пред некое време. :)
https://www.google.com/maps/place/Primo/@42.0011846,21.3897785,170m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x13541472e847c90b:0x24102b2be463bb80!8m2!3d42.0010627!4d21.3897157

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Има лупи. Све е исправно. Ама ја не сум исправен, не приметив кај фаровите ништо за подесување. Ќе проверам после...
Малце не се гледаат на 159-ката кај се. Еве на овој линк најубаво се гледаат:
http://xenonland.com/product/1446/al-bi-xenon-headlight-for-alfa-romeo-159-brera-spider-2005-2010-left-rhd.html

Види на сликата од задна страна, ќе ти стане јасно, двете штрафчињасе за подесување. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
Е ова говедово на сред пат
ST-2251-AC
Блокира редица колона одпозади.

Sent from my iPhone X using Tapatalk
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Прееска се паркирам со пола кола качен на тротоар, пошто немаше друго место каде и само што излегов од кола стасува едно куче глупаво..  Дечко ај колата мрдни ја на друго место. Му викам за 3 мин се враќам, нема кај да се паркирам... Ми ја праи ајде, ајде, ке најдеш место од задна страна и дремеше до колата. Некако најдов место ја препаркирав ај, фана патот.
После тоа пијам кафе, комбе кучешко стои паркирано у лента можеби 10,15 мин. На никој не смета нормално, оти е кучешко....
Вакви посрани работи ме вадат од такт страшно. Ако важи законот за мене, нека важи и за секој друг, да им ги онадам фамилиите...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Не ти го разбирам ова со кучињава

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Кучиња = џандари. Исто ти е тоа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Кучиња = џандари. Исто ти е тоа.

Не вреѓај кучиња! :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Абе незнам како да ти кажам затоа е Полиција, ниту се должни да ти кажат ниту треба да ти кажат зошто и како се паркирале таму тоа е тоа.

Стално може да си иба службено оправдување

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Ајде да речеме дека они се служено застанати некаде, иако јас гарантирам дека 102.3% од случаеви каде дремат со колите на среде пат е онака оти им се може.
Друга работа, тоа што се џандари, дали им дозволува да возат 4,5 години без позиција/без цел фар, да праат муабет на телефон додека возат, да пушат додека возат и слично? А за сето тоа што они го прават, мене, тебе или некој обичен смртник ке го гњават и ке му пишат казна, додека пак на некој "газда" со некој затемнет џип и некое си затемнето Ауди/бмв нема ни да ги примети дека прелетале со 90 км/ч низ град... Дека тој некој ако им се качи врз нивната кола со џипот они нема да го приметат и ке му се извинат?
Епа има да им пцујам и колнам се до трето колено и нив и на вие нашиве офчари у чудово звано држава....

Единот што би не спасило нас како гнаса народ е само една атомска бобма. Толку.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Џандарите не се кучиња...
Да ти се деси Танушевци 2001, ќе фрлаш ружи кај што ќе поминат со Јетито.

Али дека се простички, простички се...
Шо да праиш, господ толку им дал.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Џандарите не се кучиња...
Да ти се деси Танушевци 2001, ќе фрлаш ружи кај што ќе поминат со Јетито.

Али дека се простички, простички се...
Шо да праиш, господ толку им дал.

Треба и на пекарот што прави леб да му фрламе ружи кај што поминува ? и на тој во водовод што пушта вода, и него ли треба ружички ? или на тој струја што пушта, и на него ружички ? 

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не се исплати да се арчи нуклеарче на нас :)

Танушевци??

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Ок. Кучиња се...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Муабетот со Танушевци ми беше, каков "газда" такво "куче".
Ако го пуштиш од ланец каса немоќни деца, а куќата не може да ја пази поради слаба дресура.
Сиротото куче не е виновно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ај едно прашање? Раскрсничево троаголно кај дојрана што е према едносмерното за накај Мак Петрол кој има предност, тие од кај дојрана што идат или од другава улица? Пошто нема никаков знак...

« Последно менување: 18 Мај 2018, 08:38:04 am Chlink »