Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2897545 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223

Калибрата ги има убедливо најслабите светла од сите коли кои сум ги возел, па 8 години не сум се дрзнал на таков сељачки потег...
Не може да е до толку идиот од космички размери да свесно става такви фарови и да мисли дека не им сметаат на другите.
Убаво му е на него да му свети, а другите кој ги шиша.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Тоа до Опелот е, кај мене исто фарот е СВЕЌА а колава 2007ма, полирани фарови све .. џабе, не најтбрејкер, дејбрејкер, дартвејдер ... џабе не свети ко што треба.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Не е до сијалицата, ди сочилото е. Една ден го возев ксенонот. Вечерта го истајв. А убаво се гледа али јбг.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
За оние кои имаат послаби фарови (најчесто кај постари возила), доколку е се` во ред со фарот, проверете колкав напон стига до сијалицата.

Кај постари возила можно е да има пад на напонот заради користење на несоодветна инсталација од фабрика. Ова се решава со нови и подебели жици, кои ќе се пуштат на посебни релеа. На алиекспрес има и целосна инсталација за фарови, која ќе можете да ја поврзете паралелно на постоечката, само не го знам квалитетот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Кај може да се најде конектор? Низ мк? По дуќаниве прашав ама немаа.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене стандард ми пуштаат дугачки. А со лупа ксенон си е ко шо треба. А немам за нивелирање опција. Чаре?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Извади го кинезот.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
Не ни влегол за да го вадам...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Мене стандард ми пуштаат дугачки. А со лупа ксенон си е ко шо треба. А немам за нивелирање опција. Чаре?
Штрафчињата се со црвена лента

Или

Или оди во АМСМ да ти ги нивелираат по пропис...бесплатно е.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Сечи ги предните спирали тро, ќе падни снопот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Има сензори за нивелација, не помага тоа. :)
Прво, треба да се направи калибрација на системот преку дијагностика, потоа, по калибрацијата (доколку е висок снопот), треба физички да се подеси. И тогаш се ќе биде во ред. Услов е, ксенон системот да биде потполно исправен (исправни сензори, исправни сијалици, баласти...).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887

На било кој технички ќе ти ги средат за 5 минути.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Доколку колата има фабрички ксенон, мислам дека на секое палење се нивелира во однос колку е натоварена колата. Мене никогаш никој не ми блендирал затоа што му смета ксенонот.

Проблем се јавува кога колата била чукната или поради било која причина фарот е сменет со половен од англиска кола. Тогаш очи пара :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bicikle

• Легенда
Без леќи каков сака нека е.

Отсутен Chlink

• Легенда
Има лупи. Све е исправно. Ама ја не сум исправен, не приметив кај фаровите ништо за подесување. Ќе проверам после...