Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902056 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Секој ден треба да има акции, односно навика да им стане на џандариве да дремат на улица и да казнуваат, а не да дремат по кафани. И дај еднаш нека им текне камерине да ги искористат и за казнување, ќе се потсреди малце сообраќајот.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Се залакоми Зајкото.
Ако. Удри си таму кај што е најлесно, кога веќе неможеш кај што треба.
Ајде ајде пресно ти е тебе. Пиј јегери уште па за некој месец пак нека те фатат и пак зајко кукурајко. И вози 180 минимум покрај мртв широчка е улицата.

Пак се вративме на муабетите дека се казнува за полнење буџет а не зашто се нема основна сообраќајна култура?
Муабетиве МАКЕДОНШТИНА ЛЕВЕЛ 9999

У вези Зајко ( и слични нему од 90 та наваму) прошетајте по Гостивар, Тетово, Куманово, Арачиново...видете како се вози, колку се вози, кај се паркираат, дали се пуши по кафани, како се почитуваат правилата, кој плаќа струја, вода...па вратете се во Скопје каде овие 3 дена направија покољ.

Иначе, денар од мене пак нема да видат.
50 поена се 50 поена..
Први и се надевам последни.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Се залакоми Зајкото.
Ако. Удри си таму кај што е најлесно, кога веќе неможеш кај што треба.

Богами за ова си во право. Не треба да бидеш којзнае колку паметен за да ти текне да ставиш полиција со дрегери во радиус од 1км од сите кафани, дискотеки и биртии во Скопје. Полесна пара здравје. Може ќе улови и некој министер со швалерка.

Зини да ти кажу.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Можеби и самиот не си свесен ама ова е класично тролско однесување. Од кога ќе му покажеш на некого дека не е во право, како против-аргумент секогаш е типот од АБЕ ВИДИ ВО ГОСТИВАР, ДЕБАР, КИЧЕВО итн....а и самите знаете дека уствари и таму и во таквите населби во Скопје исто така има полиција и пајаци и си фучат казни.

Мене лично ми е најсмешно кога премиер (вчера Грујо, денес Зајко а утре Петко) се ставаат во контекст како они лично да одлучиле да пратат полиција за контрола на возачи под дејство на алкохол со цел полнење на буџет. Па не биди тоде, не пиј алкохол и нема да ти стегнат казна. А тоа што фатиле преку 20% пијани е ОК?! Тоа е резил од невидени размени. Процент на пијани возачи над 1% е многу лош податок а овде правиме муабет за преку 20% пијандури зад волан во вечерни часови.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Абе дечки, само мене ми е 13 сантима?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Два дена стојат полицајци на пластичарска и не дозволуваат да се паркираат на улица, ги бркаат.

А тоа што се приклучуваат на улица директ од тезга нема везе. Ќе ме загребеше еден по дела страна прееска кога искачаше без да види, точно кај што седеа цајканите. И ме зјапаат мулињата.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Системот за казни не ни чини.

Треба да сликаат џандарите, и камери да се користат, и пусулче по пошта, па кој сака нека ја вози колата, газдата ќе си плати.
Ниту знајш кој цајкан те казнил, ниту цајканот знае кого казнува, никој со никого не се расправа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
вчера Бит-Пазар го решетаа

иначе, во кратки црти, многу сликовито доловено:

Алфа и Омега
https://www.facebook.com/FcerasniNovosti/videos/1833006197005337/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Алфа и Омега
https://www.facebook.com/FcerasniNovosti/videos/1833006197005337/

Прекрасно видео. И добро доловено.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Можеби и самиот не си свесен ама ова е класично тролско однесување. Од кога ќе му покажеш на некого дека не е во право, како против-аргумент секогаш е типот од АБЕ ВИДИ ВО ГОСТИВАР, ДЕБАР, КИЧЕВО итн....а и самите знаете дека уствари и таму и во таквите населби во Скопје исто така има полиција и пајаци и си фучат казни.

Мене лично ми е најсмешно кога премиер (вчера Грујо, денес Зајко а утре Петко) се ставаат во контекст како они лично да одлучиле да пратат полиција за контрола на возачи под дејство на алкохол со цел полнење на буџет. Па не биди тоде, не пиј алкохол и нема да ти стегнат казна. А тоа што фатиле преку 20% пијани е ОК?! Тоа е резил од невидени размени. Процент на пијани возачи над 1% е многу лош податок а овде правиме муабет за преку 20% пијандури зад волан во вечерни часови.

^
THIS

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Сите сте во право..а и јас покрај вас. ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Секој ден треба да има акции, односно навика да им стане на џандариве да дремат на улица и да казнуваат, а не да дремат по кафани. И дај еднаш нека им текне камерине да ги искористат и за казнување, ќе се потсреди малце сообраќајот.

Да се потсетиме дека камерите не се на сообраќајна полиција, на една од оние управите со бројчиња од напред се. И да се подсетиме дека тоа што некој го убил комшијата и не го фатиле (сеуште) незначи дека и ја треба да го правам истото и да речам е шо бе види го оној, прво него, па после мене бркајте ме. Е тука е проблемот, што сите сакаме да важи законот се додека не дојдеме ние пред него, е тогаш ги имаме сите оправдувања и објаснувања. Дискутирано е во повеќе наврати и секад завршило со "прво во тетово и чаир па после кај мене нека дојдат"

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Vo konkretniov slucaj bash site se vo pravo. I vo Kumanovo,Kicevo, Gostivar e tezok haos i totalno bezredie, ama i 20% pijani i uste tolku sto fatile vrski pa pominale nekaznaeto/nezapisano i toa e fakt i extremno porazitelno.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
а оти законот да е селективерн? Во ред е тоа?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Во Битола викендов ме запира полиција:
- Добро бе, нормален си што возиш со 50, па и трезен плус?!
- Се извинувам господине, ама колку да возам, хаос се улициве, дупка до дупка, ништо не санира претходната власт, новава златна да е ќе дотера сигурен сум... а трезен... не остана пари од менување на јабучици и рамена, ама гледам на подобро оди со новиве, секој ден ќе се пијанчам, ветувам, се извинувам за сега.
- Ајде оди, ама да пазиш друг пат кога врвиш покрај нас, нагази, а ние ќе се правиме дека не те гледаме... и дај земи некоја скапа кола, да не ти ја крева пајакот кога паркираш на недозволено место... не си играј играчки, за твое добро ти зборам...