Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904914 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Денес ме изнервира еден излегува од двор, јас со точакот возам 35км/ч стискање двете кочници до крај, на 2 цм од врата му застанав дури тогаш ме виде.  Туку остај шо не ме виде мора нешо да преземам со кочнициве, знаев дека се слаби, ама не очекував дека ќе ме извадат од памет.

Затоа тие старите кочници всушност имаат прекар „speed modulators“, а не „brakes“. :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Денес ме изнервира еден излегува од двор, јас со точакот возам 35км/ч стискање двете кочници до крај, на 2 цм од врата му застанав дури тогаш ме виде.  Туку остај шо не ме виде мора нешо да преземам со кочнициве, знаев дека се слаби, ама не очекував дека ќе ме извадат од памет.

Затоа тие старите кочници всушност имаат прекар „speed modulators“, а не „brakes“. :)
Па добро за таа брзина некои 10-15 метри и е прифатлив стопинг дистанс, али ипак на овој другиот со шимано аливио кочници у место би се укопал.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Cisto me nerviraat gospodava so motorive. Pa dobro bre seljacaana nemi e jasno pretpladne 12 saat vozis po bulevar pa uste go teras na limiter grmi od auspuh. Neznam sto sakate da postignete so toa da se vrtat zenski po vas ili sekoj sto kje go pominete da ve pcue do treto koleno. Prostaci neiziveani.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Господа ги нарече. Со апостолка и билдерка на 1000ццм мотор, без кацига и врат. Јеах, господа...   :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Vcera na avtopat i na regular pat me nerviraat seljaci sto od benziski i sporedni patista se priklucuvaat bez da poglednat levo-desno, na 3 pati sum kocel od 100-120 na 40, dzabe svirenje, pokazuvanje prst (sreden) i slicno, dzabe se, teskive volovi si se ponasaa ko nishto da ne se slucilo, barem eden trepkac da uklucea kao demek izvini.
I sledno sto me nervira na avtopat svetkanje da se trgnam od lenta, ama ok ednas svetni dva pati, 30 pati vo rok od 2 sekundi mi svetna eden od brakjava. Abe prosta masa u pm

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Денес една квочка сакаше да ме изнервира што не знае хоризонтална и вертикална сигнализација да поштуе. Улицата накај водњанска спроти нлб, кај што има помошно зелено за десно и право нагоре према водњанска три ленти, лева за лево, средна за право и лево, десна за право и десно. Јас во средна лента со жмигавец за лево, чекам семафор зелено да се упали, а таа сиротата легнала на свирка, пуна уста пакосни зборови ја глеам у ретровизор, мавта со раце, пцуе вика...право ѝ се одело нејзе преку мене сака да лета... си седам и чекам зелено и си викам во себе „ах, да бев сега сам у кола, како ќе се разберевме јас и ти, што си легнала на свирка како недоквакана..“ и така... свашта добива возачка у нашиов град, си продолжив скоро па изнервиран кога си се упали зелено, додуша, додадов уште една секунда стоење откако се упали зелено, за понервозен да ѝ биде денот на таа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Vozenje vo Mkd e uzas. Da ti se odmili od nepismeni i od dupki na pat. Jas obicno imam trpenie, ama ovie dva dena mi pukna filmot
edit> takvi tetkici se najgadni vo soobrakjaj, osobeno ako e vo dzip, lele ...
« Последно менување: 10 Април 2018, 10:35:01 am Inter1 »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Па ако левата лента не била ептен  полна, колона од возила си можел да си застаниш таму и да си тера таа од зад тебе слободно. То е како што реков ако немало километарска колона во левата.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Господа ги нарече. Со апостолка и билдерка на 1000ццм мотор, без кацига и врат. Јеах, господа...   :D
Ima i nekoj kulturni od niv sto vozat normalno ama povekjeto se ubi boze. Vcera po avtopat skopje veles me projdoa 6-7 motordzii ama si vozea za cudo 110 120km so jakni, kacigi polna oprema si drzea lenta ama ovie niz grad se boze mi oprosti.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
И имаа странски таблици на моторите :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
На раскрсницата кај Усје од К.Вода накај Џевахир чекам семафор во средна лента (лента за право и лево) за да свртам лево, прописно со жмигавец, се пали семафор постар лик од левата лента (само за лево вртење е таа лента) си цепа право, влакно фалеше. И неколку опинци на длабоко црвено поминување на улицата накај Драчево, меѓу нив би го издвоил ликот со црното Ауди 8 со затемнети стакла кој со 200 прелета на 2 црвени семафори, секунда откако прелета камион помина од споредната улица, дури и малце криво ми падна што не беше секунда порано.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па ако левата лента не била ептен  полна, колона од возила си можел да си застаниш таму и да си тера таа од зад тебе слободно. То е како што реков ако немало километарска колона во левата.
јас доаѓав од кружниот тек кај АМСМ, приклучувањето на тоа парче улица е со километарска колона насабајле, во лева лента едноставно е невозможно да стигнеш. Да била празна веројатно ќе сум бил таму, а она од кај рамстор можела да се престрои во десна, од каде со сигуроност може да си продолжи право на помошното ѝ светло. Ама откако застана позади мене, и кога не можеше да се престрои, веројатно сакаше јас на пешачки да отидам пред тој во лева лента, што е за мене неприфатливо.

За ова парче улица праиме муабет, за да биде појасно: https://www.google.com/maps/@41.9925052,21.423987,3a,75y,219.38h,84.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1sqYieuQZ7MNjmWRPmeiqSfA!2e0!7i13312!8i6656

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ima i nekoj kulturni od niv sto vozat normalno ama povekjeto se ubi boze. Vcera po avtopat skopje veles me projdoa 6-7 motordzii ama si vozea za cudo 110 120km so jakni, kacigi polna oprema si drzea lenta ama ovie niz grad se boze mi oprosti.

Има културни, фала богу, 1 од 10 по моја слободна процена,  Се погоди еден во саботата на мотор по Орце Николов да не го турира. Да не ти се верува. Другото све дебилизам... Празна Орце Николов, луѓе кој дома во село, кој на продужен викенд, а бе кој беше на мотор, го „јачаше“, мислиш на монца е...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Море како би ги чившал тие што се приклучуваат на автопат со 40кмх директ у средна лента без трепкач без ништо, лелеле сеа се изнервирав, само кај нас се случува така еј, на ниедно друго место не сум сретнал. Секаде си ја користат десната лента додека забрзаат до некоја прописна брзина 80кмх за да се вклучат, страшни сме значи, страшни. Пред некој ден се приклучувам од клучка кај Живинарска фарма Белимбегово, и си терам во десна лента додека забрзам, тој позади мене ифрит се престројува у средна и мисли дека ако згазил одма 120кмх ќе развие, а уште еден па уште понервозен директ у лева лента да не заобиколи, а од позади гледам дека лета некој, викам сеа бидна куршлус давај викам гас до даска иначе настрада, влакно фалеше да го залепи тој у лева... ужас!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Проблем е што, на многу места нема класична десна лента за приклучување, туку е искористена помошната, која е потесна, и немање осет кај народот.