Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909055 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #16455 на: 15 Јануари 2018, 13:11:11 pm »
Има секаков народ кој полагал за возачка,а нема никој кој сноси одговорност за издавање на истата..
Сите правиме грешки али има многумина кој константно прават и застој и не сакани ситуации,најголем дел од тие се ,ќоравите,курви со фризури кој го носат седиштето скроз на крај на шината тс до воланот,абдали и кретени,доктори,таксисти,деливери клошари и други..
Ние си ја знаеме  државата односно градот Скопје без разлика кој е градоначалник и кој е на власт,презасиено е ДА,на сите ни се брза ДА,скоро 70% не почитуваат знаци и сигнализација и се е тоа ДА,а како што кажав такви ситни прекршоци правиме сите,а не правиме сите онакви какви што ги набројав погоре,да не ги бројам пак...
   Нормално ќе има и такви кој ќе го негираат ова иако знаат дека тоа е вака и тоа е факт не може ништо да сменат,јас мислам дека никој па ни Гјорге Иванов не може тоа да го среди па не и стимулира,нај добро и едноставно решение е секој горенаведен да си јаде заушки вруќи (кога семафорот е на црвено,нели да не се прави дополнително гужва) и таквата мерка ќе ја разбуди свеста кај таквите групи или маргини во сообраќајот во Скопје,тоа ваѓи за сите нас,сум имал да неколку такви ситуации,а со едниот имав и судска разврска одкога го ишамарав кај ДОС пред жена му и децата,нормално судот пресуди во негова корист па нешто се договоривме едвај итн,доколку има денес таква пак или слична ситуација нормално дека би реагирал пак,со задоволство...
Тоа буди и кај пациентот кој во моментот го лечите,а и кај другите околу кој се едуцираат истовремено,знам многу такви кој реагираат бурно вака и ги повикувам да продолжат,не сите прават такви грешки кој не се мали али сепак има многу..

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #16456 на: 15 Јануари 2018, 13:55:43 pm »
Нормално ли е Т Home на 070 122  да ги чекам 15 минути за едно прашање?

Се изнаслушав евергрини.
А што очекуваше во недела вечер, да има еден што ќе те чека само ти да звониш? Нормално е да се помалку луѓе во недела вечер и плус ако негде излегол поголем проблем имаш пик на повици.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
  RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Очекувал да ја добие услугата за која што плаќа најскапа претплата за телефон и интернет. И тоа е техничка подршка 24/7 и затоа се платени.  :)

Само кај нас тој што се жали дека не ја добил услугата што ја плаќа го осудуваат дека уствари тој е крив. :) Тоа е. ;D :D

Тоа што почекал некој да добие оператор не значи дека не добил услуга. Вакви борци да бевте за други работи државата ќе цветаше ама борци на тастатура има еден куп како тебе спенсер.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Има луѓе што процветале и цветаат поради државата. Тие нека се борат. :) If you know what i mean. ;D :D :D :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #16457 на: 15 Јануари 2018, 14:06:38 pm »
Vaka sea...
Prviot pat zvonev 070 122 i cekav edno 15 min i se otkazav.
Vtoriot pat zvonev i rekov deka imam problem so ruterot, devojcevo rece "moment,da ve povrzam so kolegata"...toj moment traese 17 min. i se otkazav.
Tretiot pat devojcevo se javi pobrzo i me upati da se javam 4 pat i da stisnam 3 pa 1 vo menito (namesto 1) ..otkako i kazav deka skpro pola saat slusam muzika...
Cetvrtiot pat se javiv kako sto mi kaza, dobiv odma, tipot napravi nalog za zamenana ruter...i sabajlevo uste vo 8:30 mi zvonat deka ke go zamenat vednas..😀

I sega imam nov ruter..
I taka..

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #16458 на: 15 Јануари 2018, 14:08:17 pm »

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #16459 на: 15 Јануари 2018, 14:19:24 pm »
Vaka sea...
Vtoriot pat zvonev i rekov deka imam problem so ruterot, devojcevo rece "moment,da ve povrzam so kolegata"...toj moment traese 17 min. i se otkazav.
Tretiot pat devojcevo se javi pobrzo i me upati da se javam 4 pat i da stisnam 3 pa 1 vo menito (namesto 1) ..otkako i kazav deka skpro pola saat slusam muzika...
Cetvrtiot pat se javiv kako sto mi kaza, dobiv odma, tipot napravi nalog za zamenana ruter...i sabajlevo uste vo 8:30 mi zvonat deka ke go zamenat vednas..😀

I sega imam nov ruter..
I taka..

Тогаш нема потреба да се жалиш. Проблемот ти е решен во најкус можен рок.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #16460 на: 15 Јануари 2018, 14:20:55 pm »
За помалце од саат време си завршил работа, па то нема ни у Београду ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16461 на: 15 Јануари 2018, 15:03:06 pm »
Има секаков народ кој полагал за возачка,а нема никој кој сноси одговорност за издавање на истата..
Сите правиме грешки али има многумина кој константно прават и застој и не сакани ситуации,најголем дел од тие се ,ќоравите,курви со фризури кој го носат седиштето скроз на крај на шината тс до воланот,абдали и кретени,доктори,таксисти,деливери клошари и други..
Ние си ја знаеме  државата односно градот Скопје без разлика кој е градоначалник и кој е на власт,презасиено е ДА,на сите ни се брза ДА,скоро 70% не почитуваат знаци и сигнализација и се е тоа ДА,а како што кажав такви ситни прекршоци правиме сите,а не правиме сите онакви какви што ги набројав погоре,да не ги бројам пак...
   Нормално ќе има и такви кој ќе го негираат ова иако знаат дека тоа е вака и тоа е факт не може ништо да сменат,јас мислам дека никој па ни Гјорге Иванов не може тоа да го среди па не и стимулира,нај добро и едноставно решение е секој горенаведен да си јаде заушки вруќи (кога семафорот е на црвено,нели да не се прави дополнително гужва) и таквата мерка ќе ја разбуди свеста кај таквите групи или маргини во сообраќајот во Скопје,тоа ваѓи за сите нас,сум имал да неколку такви ситуации,а со едниот имав и судска разврска одкога го ишамарав кај ДОС пред жена му и децата,нормално судот пресуди во негова корист па нешто се договоривме едвај итн,доколку има денес таква пак или слична ситуација нормално дека би реагирал пак,со задоволство...
Тоа буди и кај пациентот кој во моментот го лечите,а и кај другите околу кој се едуцираат истовремено,знам многу такви кој реагираат бурно вака и ги повикувам да продолжат,не сите прават такви грешки кој не се мали али сепак има многу..

Не ти е арно другар, види некола маса да не шмелцува некаде.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #16462 на: 15 Јануари 2018, 15:18:31 pm »
Vaka sea...

I sega imam nov ruter..
I taka..
и тебе да не ти ставија од тие со цветчињата zte, леле кој крш е  ;D ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #16463 на: 15 Јануари 2018, 17:41:26 pm »
Еве го...
Лед диоди...али не гледам цветичи...

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #16464 на: 15 Јануари 2018, 18:14:57 pm »
си имал среќа, овој е од новите, кај мене од спидпорт го уназадија на зте кај бабите шо ставаат.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #16465 на: 15 Јануари 2018, 19:06:57 pm »
И јас имав мака со т-моб со интернетот, менуваа рутери ама чабе и на крај ми ставија хуавеј рутер и сеа е добро да не се урочам.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #16466 на: 15 Јануари 2018, 20:58:50 pm »
Еве го...
Лед диоди...али не гледам цветичи...

Јас имам ист таков, скоро 2 години. Сеа за сеа супер се има покажано, башка солиден домет има ко за интегрирана антена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16467 на: 16 Јануари 2018, 09:47:51 am »
http://a1on.mk/archives/843867

Цитат
Како што известија од МВР, несреќата се случила денеска околу 14.30 часот, кога малолетникот Д.Н. со возило „ауди А3“, движејќи се од центарот на Крива Паланка кон периферијата удрил во жената И.Н. родена во 1973 година.

Why i am not surprised, you piece of shit!

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #16468 на: 16 Јануари 2018, 12:54:21 pm »
Му дале  половно А3 на копиљот...сега ќе исплаќаат оштета како за ново А6.

И мене малолетник во Стојадин ме залепи на раскрница со Југото...ни возачка, ни регистрација, ни атест....
Излезе од кола, се склупчи на тротоар и почна да плаче...пошто е дете.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #16469 на: 16 Јануари 2018, 13:15:25 pm »
како што разбрав не му дале, туку си зел
колата воопшто не била нивна туку се нашла во сервисот на татко му