Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2907219 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #16440 на: 12 Јануари 2018, 12:54:29 pm »
Од вчера веќе немаат право да викаат дека се обесправени.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #16441 на: 12 Јануари 2018, 15:15:53 pm »
Проблемот со Илинден е што е една од најзагадените населби во Ушкуп. На автопат кога се влага кај Илинден најгуст е смогот, мислам дека колата ми се успорува кога ќе влезам у тоа срањето. Друг голем проблем е надморската висина (читај сифон), атмосферска канализација, поплави и пловечки лајна.

А и Сопиште е веќе пренакрцано, ко ќе се пушти патот, ќе навалат да се доселуват/градат сите што сакаат да избегаат од шупакот (скопје) и фуш инфраструктурата одма ќе си покаже слабости, како и воздухот, кој и сега не е најчист затоа што сите позади Водно (како и цел шупакленд) се греат на што стигнат па ако не дувне ветре корне на рак. Исто така на тие што им сметаат малцинства и различни религии ќе бидат разочарани/угнетени, јер џамиите од Чифлик се слушаат јасно и гласно.

Ова ми е проверувано и истражувано со години наназад пошто и јас сакам да избегам од шупакот на светот.

Једина околина што би ја сматрал за прифатлива алтернатива е Катланово или Нова Брезница. Подалеку се ама уште е раат, има простор, чист воздух и релативно добра патна конекција, особено до Катланово.
« Последно менување: 12 Јануари 2018, 15:35:16 pm Molec »

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #16442 на: 12 Јануари 2018, 15:30:13 pm »
Нова Брезница е прилично далеку, скоро Козјак :)

Орешани - Катланово потег.

Инаку Илинден е добра меѓутоа ја имаш рафинеријата одма до тебе - а колку што знам мислам дека е активна сеуште .. кога и да поминам со точак Ајватовци корне.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #16443 на: 12 Јануари 2018, 19:11:29 pm »
Јас на повисоко си бегам, Бунарџик :D

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #16444 на: 13 Јануари 2018, 22:33:27 pm »
Проблемот со Илинден е што е една од најзагадените населби во Ушкуп. На автопат кога се влага кај Илинден најгуст е смогот, мислам дека колата ми се успорува кога ќе влезам у тоа срањето. Друг голем проблем е надморската висина (читај сифон), атмосферска канализација, поплави и пловечки лајна.

А и Сопиште е веќе пренакрцано, ко ќе се пушти патот, ќе навалат да се доселуват/градат сите што сакаат да избегаат од шупакот (скопје) и фуш инфраструктурата одма ќе си покаже слабости, како и воздухот, кој и сега не е најчист затоа што сите позади Водно (како и цел шупакленд) се греат на што стигнат па ако не дувне ветре корне на рак. Исто така на тие што им сметаат малцинства и различни религии ќе бидат разочарани/угнетени, јер џамиите од Чифлик се слушаат јасно и гласно.

Ова ми е проверувано и истражувано со години наназад пошто и јас сакам да избегам од шупакот на светот.

Једина околина што би ја сматрал за прифатлива алтернатива е Катланово или Нова Брезница. Подалеку се ама уште е раат, има простор, чист воздух и релативно добра патна конекција, особено до Катланово.

Грешка си за Илинден. Може мислиш на Маџари таму е најстрашно.

Илинден е смрдливо ако нема никаков ветер а тоа се случува понекогаш, ама многу пати кога во Илинден има ветре во Скопје ништо не мрда

Окта не рафинира нафта веќе. Така да нема гајле. Поголема заебанција е Џонсон Мети кој навечер кога ги пушта тоа оџаците никој незнае што гори таму

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #16445 на: 14 Јануари 2018, 22:29:44 pm »
Нормално ли е Т Home на 070 122  да ги чекам 15 минути за едно прашање?

Се изнаслушав евергрини.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #16446 на: 14 Јануари 2018, 23:00:18 pm »
И десет прашања да си имал, исто ќе си ги чекал.  :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8947
  • Пичлеме
« Одговори #16447 на: 14 Јануари 2018, 23:10:11 pm »
Шо песничиња пуштаат таму?
На вип само Love is in the air ја вртат цело време :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #16448 на: 15 Јануари 2018, 03:58:19 am »
Обично ако не се јавува никој има проблем. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #16449 на: 15 Јануари 2018, 09:25:57 am »
И десет прашања да си имал, исто ќе си ги чекал.  :)
AMA САМО ДА ПРАШАМ!!!! :) :) :)

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #16450 на: 15 Јануари 2018, 09:30:29 am »

Се изнаслушав евергрини.
А што очекуваше во недела вечер, да има еден што ќе те чека само ти да звониш? Нормално е да се помалку луѓе во недела вечер и плус ако негде излегол поголем проблем имаш пик на повици.

« Последно менување: 15 Јануари 2018, 09:40:04 am Banzai »

Отсутен Mnogo Bitno

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #16451 на: 15 Јануари 2018, 10:05:44 am »
Има секаков народ кој полагал за возачка,а нема никој кој сноси одговорност за издавање на истата..
Сите правиме грешки али има многумина кој константно прават и застој и не сакани ситуации,најголем дел од тие се ,ќоравите,курви со фризури кој го носат седиштето скроз на крај на шината тс до воланот,абдали и кретени,доктори,таксисти,деливери клошари и други..
Ние си ја знаеме  државата односно градот Скопје без разлика кој е градоначалник и кој е на власт,презасиено е ДА,на сите ни се брза ДА,скоро 70% не почитуваат знаци и сигнализација и се е тоа ДА,а како што кажав такви ситни прекршоци правиме сите,а не правиме сите онакви какви што ги набројав погоре,да не ги бројам пак...
   Нормално ќе има и такви кој ќе го негираат ова иако знаат дека тоа е вака и тоа е факт не може ништо да сменат,јас мислам дека никој па ни Гјорге Иванов не може тоа да го среди па не и стимулира,нај добро и едноставно решение е секој горенаведен да си јаде заушки вруќи (кога семафорот е на црвено,нели да не се прави дополнително гужва) и таквата мерка ќе ја разбуди свеста кај таквите групи или маргини во сообраќајот во Скопје,тоа ваѓи за сите нас,сум имал да неколку такви ситуации,а со едниот имав и судска разврска одкога го ишамарав кај ДОС пред жена му и децата,нормално судот пресуди во негова корист па нешто се договоривме едвај итн,доколку има денес таква пак или слична ситуација нормално дека би реагирал пак,со задоволство...
Тоа буди и кај пациентот кој во моментот го лечите,а и кај другите околу кој се едуцираат истовремено,знам многу такви кој реагираат бурно вака и ги повикувам да продолжат,не сите прават такви грешки кој не се мали али сепак има многу..

;)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #16452 на: 15 Јануари 2018, 10:43:24 am »

Се изнаслушав евергрини.
А што очекуваше во недела вечер, да има еден што ќе те чека само ти да звониш? Нормално е да се помалку луѓе во недела вечер и плус ако негде излегол поголем проблем имаш пик на повици.

Очекувал да ја добие услугата за која што плаќа најскапа претплата за телефон и интернет. И тоа е техничка подршка 24/7 и затоа се платени.  :)

Само кај нас тој што се жали дека не ја добил услугата што ја плаќа го осудуваат дека уствари тој е крив. :) Тоа е. ;D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #16453 на: 15 Јануари 2018, 10:55:18 am »
Добро де, 24/7 +15мин музика гратис :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #16454 на: 15 Јануари 2018, 12:18:36 pm »

Се изнаслушав евергрини.

Очекувал да ја добие услугата за која што плаќа најскапа претплата за телефон и интернет. И тоа е техничка подршка 24/7 и затоа се платени.  :)

Само кај нас тој што се жали дека не ја добил услугата што ја плаќа го осудуваат дека уствари тој е крив. :) Тоа е. ;D :D
Тоа што почекал некој да добие оператор не значи дека не добил услуга. Вакви борци да бевте за други работи државата ќе цветаше ама борци на тастатура има еден куп како тебе спенсер.