Денес беше денот Д,да се биде или не.
После 7 месеци прва тура со камионот од Битола до Кичево,сервисиран сменети ламела,потисна друк лагер.
Пред Демир Хисар на угорнината ми го исфрли од брзина.Застанав ова она,тргнав.После 20-30км пак исто.Застанат на сред пат,на кривина.Местам трокути,го ресетирам компјутерот,го ставам во брзина го тргам настрана на првиот паркинг се вртам околу него неќе да мрдни.Се слушам со мајсторот,ми вели мењачот е.
Мајсторот од Валандово(бил да поправи некој камион),ми вели чекај ме идам.После 2 саати дојде,ова она,ваму таму ништо не мрда,мора шлепање.УПМ.Ја извадивме едната полуосовина,ја кренав приколката порачав колега да дојди да ја земи приколката и да оди да ја истовари.
Во меѓувреме го викнав брачедми да дојди со неговиот камион да ме шлепа до Прилеп,а и да ми донеси некои алати да можиме да ја прикачиме приколката,поточно цревото од хидрауликата од приколката.Чекам 1-2 саати(а требаше да стигни за пола саат).Му се јавувам ми вели ме остави дефект камионот.УПМ 2.
Му се јавувам на трет колега,го зема брачед ми,ја зема ’рудата за шлепање‘ и алатите и тргнуваат на местото на настанот(во меѓувреме јас со колата на другиот брачед набавувам кадрони кои ми требаа за потпирање на приколката).Ги стигнувам по пат,пред да ги престигнам ги гледам застануваат вртат и тргнуваат во обратна насока.Му се јавувам,шо е проблемот,брачедми ми вели абе заборавивме дека овај камион нема кука за влечење.Ајде назад по трет(соло) камион.Го земаат и конечно стигнуваат на местото.
Приколката ја прикачивме на друг шлепер,јас заминав да ја искипирам во Кичево,братми тргнува да го шлепа камионот до Прилеп.Стигнуваат до Демир Хисар,се јавува некој шести,седми колега и тој дефект.Го откачуваат мојот камион,оној кој го шлепаше мојот камион заминува на помош кај другиот,а за мојот стигнува четврт камион.Заминуваат за Прилеп,кога стигнуваат до Прилеп пред сервисот им текнува на братми,брачедми и колегата дека наместо да го шлепаат можевме да го качиме на нисконосеча платформа која колегата ја има дома во дворот,арно ама треба да ти текни.
Јас во меѓувреме кипам во Кичево,се враќам Демир Хисар,ја откачувам на паркинг мојата приколка,се враќам назад да ја земам приколката од од шлеперот кој ја тргаше мојата приколка,а ја оставивме на местото каде што мојот камион се заеба.
Има уште нешто во меѓувреме шо се деси,ама немам поќе ум во мене.
п.с Од утре со нови сили,до нови победи,отворање на менувачот,па да видиме кој што како...