...возењето не би сакал да ми претставува ретардирано излегување од дома и гледање у километрежникот стрелката да не пречекори 60. значи 65 пример не го сметам за нешто страшно. Дали 60, дали 65 то му доџе исто арно ама можда убаво викаш боље тоа одколку селективното и никаквото работење на полицијата. само ние сме до тоооолку фраери, па казните ќе стигаат на вакви ко нас што возеле 63 км/х низ град а на оние побитните фаци кои возеле и над 100 км/х пак ќе им се прогледа низ прсти.
Може да се „баждари„ системот да има трешхолд до некои 65км/ч (ете и 67-68 нека биде) до кои нема да иницира автоматска казна.
Но знаеш што? Веднаш ќе испаднат поединци што ќе се жалат „Ајде бе, каде најде мене за 69 да ме казнува, а еднаш дигнав толку, цело време возам на 68!„
Е сега тоа второто што го кажуваш, дека за некои пак нема да важи законот... па затоа е автоматски системот, нема трте-мрте за сите исто. Освен ако не наместат исклучоци во софтверот, а тоа верувај дека ќе исплива во јавност. Тоа им е на сите јасно па затоа ваљда нема ни да се покуша да се направи.