Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2590934 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #8565 на: 07 Февруари 2014, 02:22:52 am »
На влез во Штип исто, знакче „40“.

точно... на двата влеза во штип има знак 40.

Да не сте малце грешка ? Ја лани бев во Штип, кога идеш од правец од скопје, само што ке се исклучиш десно за штип и пред кружниот тек има знак 50, баш и кими од штип се чудеше кога му реков дека има знак 50 пошто пред да идам за штип он ми викаше во градов не вози повеке од 40-45.

да точно. но тоа не е влез на штип. тоа е исклучок од патот по кој возиш кон штип.  и иако сите тука викаат дека се исклучуваш за во штип скоро никој не сваќа дека иако е полно со објекти од лева и десна страна сепак тоа е периферијата а воедно и индустриската зона (бар еден поголем дел) на штип... подоле кај ГЕОГРАФСКИОТ влез на штип имаш табла огромна и на нејзе пишува:

ШТИП
STIP
40

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8566 на: 07 Февруари 2014, 02:49:37 am »
@Simo - Carrier166
Ни тие незнаат.
Градоначалник му вика на негов подреден : Абе е*и го законот.И шо сакаш поќе од тоа.
Дур не има масовна стрелба нема да не биди во ниту една сфера.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5283
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8567 на: 07 Февруари 2014, 02:57:37 am »
...возењето не би сакал да ми претставува ретардирано излегување од дома и гледање у километрежникот стрелката да не пречекори 60. значи 65 пример не го сметам за нешто страшно. Дали 60, дали 65 то му доџе исто :) арно ама можда убаво викаш боље тоа одколку селективното и никаквото работење на полицијата. :) само ние сме до тоооолку фраери, па казните ќе стигаат на вакви ко нас што возеле 63 км/х низ град а на оние побитните фаци кои возеле и над 100 км/х пак ќе им се прогледа низ прсти.
Може да се „баждари„ системот да има трешхолд до некои 65км/ч (ете и 67-68 нека биде) до кои нема да иницира автоматска казна.
Но знаеш што? Веднаш ќе испаднат поединци што ќе се жалат „Ајде бе, каде најде мене за 69 да ме казнува, а еднаш дигнав толку, цело време возам на 68!„ ;)

Е сега тоа второто што го кажуваш, дека за некои пак нема да важи законот... па затоа е автоматски системот, нема трте-мрте за сите исто. Освен ако не наместат исклучоци во софтверот, а тоа верувај дека ќе исплива во јавност. Тоа им е на сите јасно па затоа ваљда нема ни да се покуша да се направи.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #8568 на: 07 Февруари 2014, 03:00:59 am »
Да и 100ка да стаат ќе се најде некој што ќе рече, де 101 возев..така е.
Него автоматски, да моментот ми беше коа ќе му дојде дома честитката, многу нормално нема да ја плати, ќе се јави негде да стиснат "delete" :) секогаш и секаде е така :) Само кај нас тоа "пријателство" е повеќе изразено :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5283
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8569 на: 07 Февруари 2014, 03:10:20 am »
Toгаш ќе правиме притисок автоматскиот систем автоматски и транспарентно да ги објавува сите казни на веб-сајт. Пар ентузијасти (читај новинари од опозицијата) ќе направат мирор сајтови со постојани автоматски надополнувања од оригиналот и со тоа ќе „ловат„ бришани казни за сензационални вести.
Функционален концепт 100%.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #8570 на: 07 Февруари 2014, 03:25:57 am »
Да можеби и би успеало, ама (пак има некое ама) :D
Ете направија "транспарентен" систем на јавни набавки и на што ги трошат парите.
Па сами си објавуваат дека претседателот трши по 5-6 илјади евра за кравати у рок од 6 месеца уште толку на такси, уште толку на бензин што е апсурдно нели. (да не се сватиме погрешно, ова го зборувам за сите, не за тие што се на власт). Др пример е општина карпош која е на другите нели, па таму не им е срам да објават дека за 1 возило се потрошени 5.000 евра потрошен матријал и сервис во рок од 6 месеци. И пак ние нафта пиеме :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8571 на: 07 Февруари 2014, 06:13:11 am »
Гуски кој се брзаат насабајле и непочитуваат пешачки пролази во зона на училишта и градинки. Сабајле една за малце ќе изгазеше родител и дете. Кравата имала време за три руки шминка а нема време да застане на пешачки. Одма би и зел дозвола и би и забранил влез во такси и автобус. Па нека се шминка после пичка и материна сељачка..

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #8572 на: 07 Февруари 2014, 08:03:06 am »
Денес глеам онолики светлечи знак спроти симпо 50 ограничување на партизанска. Аирллија. После раскрсницата, на табла на зелениот појас има табла препорачано 50 км/ч а под него „зелен бран“ пишува.

Ај да те видам. 50 ограничено, а 50 препорачано. Мојата чудесна земја.

Еве ја што имав кажано пред некое време:
На партизанска е 50 ;)

Filo, знакот е од вчера и е променлив, инфо  светлечка табла. На територија на град Скопје ограничувањето е 60, а тоа убаво го пишува на влезните знаци во градот. До вчера немаше ниту еден знак дека на партизанска е ограничено 50. Ако имаш таков доказ, дека до вчера било ограничено 50, тогаш пеќи - приложи го. Ајго Мајго не е доказ. Сликни знак и кажи „ова е знакот на почеток на партизанска со кој се ограничува движењето на 50км/ч“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #8573 на: 07 Февруари 2014, 08:30:31 am »
На територија на град Скопје ограничувањето е 60, а тоа убаво го пишува на влезните знаци во градот.

Oсвен ако не е поинаку обележано со знак.

До вчера немаше ниту еден знак дека на партизанска е ограничено 50.

Уште од летоска има знак за ограничување 50 на партизанска. Тогаш јас го имам приметено прв пат, а дали баш од летоска го поставиле или порано - не знам.

50 е екстра брзина за на партизанска, зелен бран ор ноу зелен бран. Екстра!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #8574 на: 07 Февруари 2014, 09:33:00 am »
Јас никогаш не сум видел знак на партизанска со кој се ограничува брзината на 50. Да не мислиш на знакот што го ставија со зелениот бран?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #8575 на: 07 Февруари 2014, 09:35:12 am »
Да, мисли.

Знакот вчера пишуваше 60кмч. Светлечкиот. Симпо. Колку што и е дозволено.

50кмч е за зелениот бран. И е препорачано.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #8576 на: 07 Февруари 2014, 09:42:51 am »
Уште од летоска има знак за ограничување 50 на партизанска. Тогаш јас го имам приметено прв пат, а дали баш од летоска го поставиле или порано - не знам.

пак си во заблуда. на знакот пишува ПРЕПОРЧЛИВА БРЗИНА а сега има и додадено или сменето со ЗЕЛЕН БРАН... (не видов, не усм сигурен денес ке видам)

значи ти препорачуваат а не те ограничуваат со 50. и зелениот бран по булеварот се одвива и е ефектен со возење 50... а дозволената е 60.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #8577 на: 07 Февруари 2014, 09:44:58 am »
Светлечкиот е променлив. Во зависност од состојбата и гужвата. Што е и нормално. Инаку би стаиле фиксен знак. Ама нека го тргнат за препорачана брзина... Губи поента ако со знак ти ограничува 50, а ти препорачува 50... мислам wtf.. ако те ограничи на 30 метра претходно на 40км/ч а потоа гледаш препорака за 50км/ч, што да се праи?! Јас еве, глуп сум, би се збунил и би одлучил да почитувам препорака а не забрана. Знаците мора да бидат јасни и еднозначни без збунувачки елементи.

Те молам посочи ми ја локацијата каде се наоѓа тој? Партизанска ја шпартам секој ден по два пати во обата правци, изгледа поради „,механичко“ поминување на истата не сум го приметил.

Цитат

Не го делам твоето мислење.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #8578 на: 07 Февруари 2014, 09:46:59 am »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #8579 на: 07 Февруари 2014, 10:38:29 am »
Коце ни е цар. Алал да му е. Го направи Скопје џоа коцка. Инаку да препорачана брзина е 50 километри на час. Во белиот свет таа е 30 до 40 километри на час.