Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2590931 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2071
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7860 на: 29 Јануари 2014, 02:03:17 am »
А добро она од кај да знае дали ќе ја пропуштиш или ќе ја шибнеш у врата... Си требал со застанување или со поприметно успорување да и дадеш до знаење дека ја пропушташ.

А за тоа со светлата и кочењето детска ствар.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #7861 на: 29 Јануари 2014, 02:15:46 am »
Успорвав полека имаше место за 3 коли, немав потреба ниту планирав да кочам нагло за на глупердата од жена да му текни да продолжи да си вози... не возиш ти, јас ќе возам нагазив и си заминав.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7862 на: 29 Јануари 2014, 04:52:30 am »
Леле како ме напна еден пациенат прееска. Си возам накај драЌево околу 9 саат и еден типац со Астра Г вози едвај 30 и влече колона позади него од 10ина коли, па уште коа видов дека целата кола му е неисчистена од снег ми идеше да му се улетам и да му влезам со 150. Абе ако имаш ќелави гуми или ако не можеш да гледаш, НЕ ВОЗИ! Далеку од тоа дека условите на патот беа лоши, можеше побрзо да се вози, а згора на се и од време на време поткочуваше, па мораше и 2ра да се враќа.

н1кола, многу е лошо кога ќе видиш некој подулетан кој што сака да се приклучи, а нема предност. Делува како да не планираш да го испоштуваш првенството на минување, многу пати сум се сецкал во такви ситуации. У случајов, жената не е глуперда, туку ти не си у право.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7863 на: 29 Јануари 2014, 09:05:51 am »
во ред е да се вози 30кмх во снежни услови. не е во ред да се вози со неисчистено возило.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7864 на: 29 Јануари 2014, 10:11:17 am »
абе кои снежни услови? асвалтот чист, снег во нивите, тоа ли се тие снежни услови за возење 25-30 на саат?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7865 на: 29 Јануари 2014, 10:27:33 am »
некој се обидувал да го обие гепекот на кокошарникот, комплетно ја искршил пластиката над таблицата (таму кај што е дугмето за отварање на гепекот и сијаличките за таблицата) парчињата испопаѓале доле под колата а некои се напикале позади таблицата, па после пробувал со тврд предмет (шрафцигер?) да ја отвори петтата врата, па остај што го изгребал гепекот и браникот, туку и направил вдлабнатинки на металот. Парче.

:'(

Не успеал да го отвори, ама сабајле мораше на мајстор да иде колата. Гарант бил некој нуб чим ја тегнел нагоре пластиката пошто нема шанси така да го отвори, попрво ќе ја искрши пластиката, што и се случило.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7866 на: 29 Јануари 2014, 10:28:48 am »
Surveillance? Осигурување?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #7867 на: 29 Јануари 2014, 10:29:58 am »
срвејленс нема. каското е со 400 евра франшиза.

нејсе, више ја однесов на мајстор колата... се надевам дека ќе можат да се состават тие пластичните држачи со супер лепак или нешто такво, пошто за нова пластика кузнај колку ќе ме одерат у нисан. А петтата врата ќе се фарба, не гледам друго чаре.

мамицата у центар!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #7868 на: 29 Јануари 2014, 10:32:16 am »
Би било добро да пријавиш во полиција. Иако тебе тоа нема да ти помогне во ситуацијата, ама ако повеќе луѓе имаат мака во тој реон, може ќе зголемат патроли и евентуално ќе ги фатат неранимајковците.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7869 на: 29 Јануари 2014, 10:37:00 am »
Филип, карши Црвен Крст?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #7870 на: 29 Јануари 2014, 10:51:07 am »
да, големиот паркинг паралелно со булеварот

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #7871 на: 29 Јануари 2014, 10:53:49 am »
Би било добро да пријавиш во полиција. Иако тебе тоа нема да ти помогне во ситуацијата, ама ако повеќе луѓе имаат мака во тој реон, може ќе зголемат патроли и евентуално ќе ги фатат неранимајковците.
AAAAAапсолутно. Се треба да се пријави. Кај нас се утепаа од крадење, ама ред со ред пријавување и ги испофаќаа сите.

Засилена патрола, секој саат (пола саат) си праќаат, си знаат џандарите како треба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7872 на: 29 Јануари 2014, 11:01:27 am »
да, големиот паркинг паралелно со булеварот

Убоо си кажа, мамата у центар...

Ме јаде јанѕа сеа... Мене ми имаат кршено прозор таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #7873 на: 29 Јануари 2014, 11:09:29 am »
AAAAAапсолутно. Се треба да се пријави. Кај нас се утепаа од крадење, ама ред со ред пријавување и ги испофаќаа сите.

Засилена патрола, секој саат (пола саат) си праќаат, си знаат џандарите како треба.

Na brat mi pred osnovno skolo za 15 minuti dodeka da ja zeme vnuka mi od skolo sred bel den mu skrsija zadno staklo na kolata  zatoa sto ostavil futrola od lap top na zadno sediste.
Mislele lap top ke kradat.

Koga ke mi tekne samo jas kolku pati sum ostaval skapa muzicka oprema vo gepek, samo molam Gospod da NE go fatam na delo.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7874 на: 29 Јануари 2014, 11:38:47 am »
абе кои снежни услови? асвалтот чист, снег во нивите, тоа ли се тие снежни услови за возење 25-30 на саат?
Токму така, условите не беа воопшто лоши, згора на се температурата не си ни симна колку што треба за да замрзне, а имаше фрлено и сол ради превентива.

@ ВилипФ, добро зашто отварал гепек, нели му било поедноставно да скршел прозор и да бара тоа што му треба. Што може да ти украде од гепек, резервна гума, алат, кебе???? Стварно не можам да ги разберам луѓево.
Друга работа на која што ми текна, да не си ставил вечерта нешто повредно во гепек, па да те видел некој комшија или пак исто така некој комшија да знае дека чуваш нешто у гепек. Се друго ми е крајно не логично и глупаво.
Сочуство за настаната штета, додуша повеќе за нервозата и душевната болка кога наеднаш си го гледаш љубимецот на 4ри тркала оштетен, за жал знам како е.