Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3276370 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7230 на: 12 Декември 2013, 01:55:04 am »
Кога оди делегација со придружба, обично претходно се застанати камионите, ако патот не е автопат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7231 на: 12 Декември 2013, 01:55:11 am »
има едно многу едноставно решение за камионите пошто немој да си мислиш дека тие туку така ке ти дојдат одпозади и ке ти речат бегај не бе другар едноставно има џандари на секој километар и места за застанување па ке те застанат 15тина минути пред да поминат и GAME OVER со муабетиве
И повеќе од јасно другар ахтунг. И повеќе од јасно. Многу логично решение.

Кога оди делегација со придружба, обично претходно се застанати камионите, ако патот не е автопат.
Верувам дека е така.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #7232 на: 12 Декември 2013, 01:58:52 am »
толку едноставна работа ја претворивте во приказна

едноставно потргни се колку можеш на десно малце намали со брзината дур да те поминат и продолжи

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #7233 на: 12 Декември 2013, 02:02:46 am »
ko eden kicevo izleze od sporedna ulica i go manaja. epa ke te manat ebago, i posle vaka taka, ama ne se pobuni nisto po sudojve i nikomu nisto na kraj .

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7234 на: 12 Декември 2013, 02:03:38 am »
И од главна да излегол, ќе го манеле... 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7235 на: 12 Декември 2013, 02:11:29 am »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7236 на: 12 Декември 2013, 02:13:26 am »
којзнае :) мада кичево магистралната е главна, и пое неа возат... шо бара низ уличињава...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7237 на: 12 Декември 2013, 03:10:45 am »
ne e interesno vaka sega... :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #7238 на: 12 Декември 2013, 04:56:09 am »
Еден против сите. Затоа што Македонија е држава во која владее правото. Оh wait...

ke vozis pobrzo ke si zaminis tie 200, ti 250 ke vozis i cao :)

Ја ке направев невидена глупост, затоа што знам да возам со повисоко темпо кога идам накај Скопје од Автокуќа во влегување во Скопје. 
Ми наиде Пасат на една поубава брзина во лева лента, и нагазив на гас, и по 10 секунди, се вклучија малите магични светленца напред во решетката, враќање назад во средна лента, и одма на 120 враќање.
Среќа не ме стопираа, ке требаше да се расправам со будали.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #7239 на: 12 Декември 2013, 09:02:59 am »
Jas imam slichno iskustvo, so eden drugar se vrakjavme od Ohrid nakaj Kichevo i kaj Preseka se vlechkashe eden Golf 4 vo desna lenta. Pochnuva da preticuva drugarov i golfov ni se pika vo leva lenta za da ne go preticame. Drugarov mu sviri i natepa gas i go preticavme. Ni pushti sireni odnapred vo maskata i ni se zalepi do branik vozevme taka 2-3km ne ni zastanavme toj si izgasi sirena i uspori. Najverojatno sakashe da se napravi fraer.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7240 на: 12 Декември 2013, 09:20:32 am »
Се запнавте како слеп за стап, до сега 2 пати ми се случило на магистрален да се разминам со делегација без ништо драматично. Најбитно е да им дадеш до знаење дека си ги видел и дека соработуваш односно гледаш делегација, они стално блендираат ти враќаш на блендирање пушташ жмигавец и кочиш. Тркалата ти се цели на лента и нема опасност да те избутка зашто веќе си во место. Толку е просто.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #7241 на: 12 Декември 2013, 09:29:35 am »
Ама дискусија се развила.

Чистач ко чистач, треба да обезбеди безбедно поминување на делегацијата.

Само многу често се случува да си зимаат за право и да глумат лудило, оние кој се без памет а не главните кој се инволвирани во обезбедувањето на делегацијата.
Пример случката кај Битола, првиот акнал во Фелицијата, и што направил, со тоа уште повеќе ја загрозил безбедноста на делегацијата, бидејќи возилото изгубило контрола и акнало во делегацијата.

Во мојот случај, ми исече пат обичен џандар кој немаше никаква поврзаност со делегацијата, го мрзеше да чека на семафор, уклучи ротација и помина, јас одев од правец Влада према водњанска, а тој од Буњаковец према центар (по Партизанска), застанав пред бивша Аркадија на тротоар и со четири жмигавци, и делегацијата културно си помина, само последниот џандар во Јети што вози 200 метри позади 10-те други коли од делегацијата, отиде во мене да глуми строгост или што, делегацијата веќе беше пред Нова Македонија а овој кој му беше филмот кој знае, моментот е дека е морон, и дека од таквите како него се случуваат глупости. Или можда слушнал негде дека може да се глупира ако е чистач. Или он е најпаметен, 10 други коли и 10 џандари на улица што беа на 10 метри од мене не видоа опасност во мене, тој најпаметен виде опасност за да помине на метро од мене и од еден куп други луѓе кој стоеја и чекаа да поминат на пешачки.

Секоја чест на професионалците, ама преку таквото од оние морони заради кој во ист кош ги ставаме сите.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #7242 на: 12 Декември 2013, 09:36:03 am »
Патем дешавкава е од 98ма од времето кога луѓето ги снемувало туку така.

Сега демек нешто е променето?

@Tome
Абе у реду е тоа и јас така би постапил, ама на кривина да ти влезе 1 метар во твоја лента? Не си го видел и нормално е да се деси удес.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #7243 на: 12 Декември 2013, 09:39:29 am »
Мислам (или барем се надевам) дека не се ни они толку ненормални. Па макар и Обама проаѓал.

Кога иде некој „убер-битен“, најчесто има барем 2 мотора пред да почнат колите, така да, секако би добиле најава возачите на патот, без разлика во која насока се движат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7244 на: 12 Декември 2013, 09:53:02 am »
Се запнавте како слеп за стап, до сега 2 пати ми се случило на магистрален да се разминам со делегација без ништо драматично. Најбитно е да им дадеш до знаење дека си ги видел и дека соработуваш односно гледаш делегација, они стално блендираат ти враќаш на блендирање пушташ жмигавец и кочиш. Тркалата ти се цели на лента и нема опасност да те избутка зашто веќе си во место. Толку е просто.
Toa e и моето искуство.

Еден против сите. Затоа што Македонија е држава во која владее правото. Оh wait...

ke vozis pobrzo ke si zaminis tie 200, ti 250 ke vozis i cao :)

Ја ке направев невидена глупост, затоа што знам да возам со повисоко темпо кога идам накај Скопје од Автокуќа во влегување во Скопје.  
Ми наиде Пасат на една поубава брзина во лева лента, и нагазив на гас, и по 10 секунди, се вклучија малите магични светленца напред во решетката, враќање назад во средна лента, и одма на 120 враќање.
Среќа не ме стопираа, ке требаше да се расправам со будали.
Па ако возел побрзо, сакал да те помине. :)
Инаку од Гостивар до Скопје пред некоја година си возам +30 и ете ги од позади. Веднаш се тргнав во десната лента без разлиак што беше пратња или било обичен човек кој вози побрзо од мене. И откога ме поминаа лев жмигавец и по нив. Не бев со мојата кола. Гостивар - Скопје без пуштање гас го поминав. Практично.
Ама дискусија се развила.

Чистач ко чистач, треба да обезбеди безбедно поминување на делегацијата.

Само многу често се случува да си зимаат за право и да глумат лудило, оние кој се без памет а не главните кој се инволвирани во обезбедувањето на делегацијата.
Пример случката кај Битола, првиот акнал во Фелицијата, и што направил, со тоа уште повеќе ја загрозил безбедноста на делегацијата, бидејќи возилото изгубило контрола и акнало во делегацијата.

Во мојот случај, ми исече пат обичен џандар кој немаше никаква поврзаност со делегацијата, го мрзеше да чека на семафор, уклучи ротација и помина, јас одев од правец Влада према водњанска, а тој од Буњаковец према центар (по Партизанска), застанав пред бивша Аркадија на тротоар и со четири жмигавци, и делегацијата културно си помина, само последниот џандар во Јети што вози 200 метри позади 10-те други коли од делегацијата, отиде во мене да глуми строгост или што, делегацијата веќе беше пред Нова Македонија а овој кој му беше филмот кој знае, моментот е дека е морон, и дека од таквите како него се случуваат глупости. Или можда слушнал негде дека може да се глупира ако е чистач. Или он е најпаметен, 10 други коли и 10 џандари на улица што беа на 10 метри од мене не видоа опасност во мене, тој најпаметен виде опасност за да помине на метро од мене и од еден куп други луѓе кој стоеја и чекаа да поминат на пешачки.

Секоја чест на професионалците, ама преку таквото од оние морони заради кој во ист кош ги ставаме сите.
Така е.

Патем дешавкава е од 98ма од времето кога луѓето ги снемувало туку така.

Сега демек нешто е променето?

@Tome
Абе у реду е тоа и јас така би постапил, ама на кривина да ти влезе 1 метар во твоја лента? Не си го видел и нормално е да се деси удес.

Ни животот не ти е осигуран.  :-\