Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3270225 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1958
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6855 на: 09 Ноември 2013, 19:25:30 pm »
Нервоза 1: Кај раскрсницата кај Румунска болница, смер накај Алумина, се решиле ЈП Улици и Патишта да прават нешто. Пошто е Македонија, обележувањето за работа на пат е поставено на цели 2 метра пред самото место каде што се работи. Браво момци, одлично! Све да ви е**м!

THIS ! Се да им е**м и јас !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #6856 на: 09 Ноември 2013, 19:35:54 pm »
Истото беше пред неколку години на уличката карши ГТЦ што оди кон Олимписки. Кога ја шибнав дупката со Леонот душа ме болеше.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #6857 на: 10 Ноември 2013, 00:09:33 am »
Ме изнервира девојка ми. ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4125
« Одговори #6858 на: 10 Ноември 2013, 03:03:51 am »
Денеска ме изнервира претерано една ситуација каде што можев асолно да отепам некој, ни крив ни должен. Возам јас по обиколниот пат околу Велес и на една непрегледна кривина возам 80-90 најнормално, среде кривината на еден "пријател" му текнало да се врти полукружно го згрешил патот. Закочив најјако што можев, почна да се извртува малку колата, се уклучи вајда ЕСП то, колата експресно се стабилизираше и се исправи и успеав да закочам некако на некое метро од него. А недај боже да ги мавнев, ко што беа 5-6 души, а колата(Ауди А4 Б5) нивна напречно застаната имаше да отепам 1-2 ца сигурно. Еве ја подоле ситуацијата, кој е од Велес или ја минел кривинава знае колку е незгодна и непрегледна(пред Македонија Пат кривината).

« Последно менување: 10 Ноември 2013, 03:38:24 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #6859 на: 10 Ноември 2013, 03:34:13 am »
Абе ај што ќе ги утепаш, ама ти ни крив ни дужен ќе настрадаш.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #6860 на: 10 Ноември 2013, 03:45:46 am »
Нервоза 1: Кај раскрсницата кај Румунска болница, смер накај Алумина, се решиле ЈП Улици и Патишта да прават нешто. Пошто е Македонија, обележувањето за работа на пат е поставено на цели 2 метра пред самото место каде што се работи. Браво момци, одлично! Све да ви е**м!

Нервоза 2: Затворен паркингот што го плаќам редовно, поради немање место. Ај океј, немало место, па го затвориле, да не влага чоек за џабе. На Холидеј Ин пуштаат да влезеш, ќе се развртиш ко дебил 10 минути, пошто нема каде да паркираш, и ќе си излезеш без 40 денари. Мамата у сред ортоцентар!!! Ако нема место не ме пуштај да влагам уопште на паркинг!!!

Точка број 1.
Истото, ама на Стража, на 20 метри од блага кривина. Тоа Голфчето што го возев ми се чини се искриви шасијата да го избегнам кретенот.
2 ебани метра знак, работа на пат.

Точка број 2.
Истата случка, паркинг во Охрид. Само што, се заинатив и се расправав со тој паркингашот, и ко посерен, "најде" место отакако излезе еден со возило.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6861 на: 10 Ноември 2013, 09:41:00 am »
Така е, или ќе ми најдеш место за паркирање, или нема да ти платам паркинг, ако не сум паркирал!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6862 на: 11 Ноември 2013, 20:19:07 pm »
Скоро некој имаше напишано дека за да се исправи сообраќајниот хаос во Скопје требало на оние што се престројуваат неправилно на раскрсницата кај судот да им се збрца куршум во глава.
Епа драги мои, кога полицијата се понаша така кретенски, што останува за останатите, па и за гускава во пунтото што не е свесна ни каде е ни што е ни што треба да прави а фатила волан во рака.... срамота! Никогаш од Скопје нема да биде град. Само обична oversized Топаана.

http://alienslair.myftp.org/mov_0009.mp4

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6863 на: 11 Ноември 2013, 21:50:48 pm »
МОРЕ НА ЏАНДАРИВЕ СЕ ДА ИМ ЕБАМ ВО ГАЗ!!!

Неписмено симнато од планина, па му дале нова кола што повеќе чини од целото негово семејство распродадено по органи.
Абе за нив некоја лада скапана, ни парно зимоска ни клима летоска.

Тој ли ќе те казни на раскрсницава кога ни сам незнае што прави! Викаат не се посакувало смрт, епа да даде господ да го собере некој камион кога ќе пројде нареден пат вака и да остане инвалид цел живот. Да се мачи 130 години.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6864 на: 11 Ноември 2013, 21:54:13 pm »
Тууууу, абе што ти е тебе денес? Ајде ела ваму по три пива да мавнеме...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6865 на: 11 Ноември 2013, 22:00:19 pm »
Нема врска, секогаш се нервирам кога ќе видам некој што треба да ти одржува лекција по нешто, самиот не ги почитува правилата.

Никако да вработат некој писмен и со грам мозок во полицијава. Ништо не почитуваат а казнуваат за истите работи.
Кој видел џандар со ставен појас на пример? 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6866 на: 11 Ноември 2013, 22:25:04 pm »
Изгорен,ама стварно изгорен сум да ме застанат со едниот камион и да ми пишат казна за неносење на појас.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6867 на: 11 Ноември 2013, 22:27:45 pm »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
« Одговори #6868 на: 12 Ноември 2013, 00:02:49 am »
Каде или кај кој да пишам/пожалам или барем да ги потсетам да средат колку толку, еден премин преку пруга овде во Битола? Да му е*ам матер 20 цм е пропадната коцката помеѓу шините, глата во кров да си ја удриш при преминвање... па кога ќе падни снегот оди поминија а да не заглавиш  >:( >:(

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #6869 на: 12 Ноември 2013, 00:06:54 am »
http://213.135.166.3:82/Main.aspx

Во Прилеп има нешто вакво. За дупки не знам ама за улични ламби за брзо време поправаат  :) За дупки се немам јавено оти цела улица ми е дупки а сега и со кал, не се поминува па тешко дека за брзо ќе ја поправат :)

Види и кај вас во Бт да не има вакво нешто.