Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632467 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Имаш во Ѓорче, кај Биос, позади олимпико... Мало, мало ама фино е напраенко - баш кружно текче. Таму најмалце се поштува предност и ќе те утепа некој.

Давам на оној кај Круг кафичот. Таму има потреба бидејќи се многу улици и влезови/излези
Да и јас давам жмигавец таму од истите причини.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Имаш во Ѓорче, кај Биос, позади олимпико... Мало, мало ама фино е напраенко - баш кружно текче. Таму најмалце се поштува предност и ќе те утепа некој.

Давам на оној кај Круг кафичот. Таму има потреба бидејќи се многу улици и влезови/излези
Да и јас давам жмигавец таму од истите причини.

За тој кружен и ми беше наменето прашањето, на тој скоро никој не дава жмигавец а има една улица кога влагаш на него ако нети даде некој жмигавец можеш добро да се заебеш, а по обичајникој недава жмигавец.

А тој кај Ѓорче го заборавив, таму и јас еднаш влегов како слепец, како многу лоша прегленост да ми има.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
На тој редовно давам и од причина плус што таму врие дечки со мали алатчиња и бесни коли кои одат таму да просат жени и не знаат што треба да прават на кружниот тек.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
А давате ли жмигавец когаи скачате од кружен тек???

да!
Да!
Стално. Некогаш и при влез, а стално на излез.

Преѓска малку ме изнервира една госпожа. Паркирана пред мене на паркинг огромен, ме блокира. Свирам и ми вика дечку турни ја бе во лер е. ???
Не сум викам јас по туркањето, ај дојди и помести ја.
Како бе и викам вака паркираш? Абе дечко, тука сум на 5 мин, турни на во лер е.

Оди беее УПМ!!!!

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
Во главно не се нервирам ама интересно е тоа што има многу голема разлика од возењето од еден до друг град.Имам возено како дистрибутер и сега многу ми е дури и смешно што во одредени градови не им е поимливо да се вози во 2-3ленти како што е низ Скопје по булеварите едноставно возам по десна лента и некој доаѓа до мене и свири.Да пуштиш некој вакви низ поголем град ќе го блокираат сообраќајот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Турни и го, може во лер е :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
И те како ме нервира!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4998
Само што ме изнервира една кокошкетина. Типката оди од нова македонија према кружниот и на сред раскрсница баш пред амсм таа што е ЦРВЕНА СО ТОЛКАВИ ЛИНИИ на средина си застана другарката да си ја качи нели нормално дека неможеше тоа да биде 50 метри подоле. Преку таквото ми е од вакви возачи и уште нешто пи**а ми се праи

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Застануваш и ...

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
Пред некоја вечер бев сведок на следнава ситуација:
таксист си прави шорткат по кружниов тек движејќи се по црвената линија, додека во исто време другите возила движеа по сината линија. Среќа што не наиде некој од спротива. Speechless!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Имаше еден во Ѓорче, од Влае према Хром на кружниот тек во обратна насока. Јас бев сведок на директен судар на две возила на кружниот тек кај кафе „круг“.... има доста пациенти.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Стоки неписмени,затоа е потребна безбол палка у кола!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
za ova e potreben zoljas tamu gore kaj dundeto na bilbordot,stom se pojavi vakov nekoj digni go vo vazduh