Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296711 пати)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20355 на: 17 Август 2020, 21:20:02 pm »
Redovno,Bitola-Prilep 180+...
А да возиш колку што е дозволено, си пробал?  :-\
Да не ме разберете погрешно, секогаш било каде реагирам кога станува збор за максимална брзина, секогаш апелирам да се вози колку што е дозволено.

https://www.ohridnews.com/tragedi-a-na-patot-ohrid-sv-naum-vo-teshka-soobra-a-na-nesre-a-zgasna-mlad-zhivot-pove-emina-povredeni/

Толку од постов...  :-[

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20356 на: 17 Август 2020, 21:23:17 pm »
20km e prav puska,imas preglednost se so se desava,nema krivini pa da bidis iznenaden.
Iznenaduvanje ima tamu od indijanci i kucinja,ako e zagraden kako treba e super.

p.s po kakvi patcinja niz Skotska i Anglija se vozi 90-100 so kamioni,za da se razminis edniot treba da "slezi od lentata",pa Te-Gv bil tesen.Svasta.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #20357 на: 17 Август 2020, 21:24:02 pm »
100-110 е ок но веќе над 130-140 доколку се деси нешто на пат и треба одма да реагираш тоа бетонот има јако да те потресе зошто фактички немаш многу простор за маневар и маваш во ѕид, освен нормално ако не возиш пежо 308-ца како на мус тест и сетоа тоа поминува глатко.

Боље у ѕид, него у шлепер од спротивна страна, или недајбоже у невина фамилија у пеглица или спарк..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #20358 на: 17 Август 2020, 21:25:20 pm »
Сосема безбеден е те-гв за 100че - 110....Прав, две ленти у правец, прегледен, доволно широк (ја не знам како ви е тесен тој пат, кога комотно два шлепери се претицаат речиси стално кога возам по него, или вие саде aventator-и возите па тесни ви лентите).. Ја би му дал и плус 20км, до кај 130 на сат, ама ќе ме изедат тука за неодговорност.... Коа би бил 130, на тој што му е доста 80, нек си вози у десна 80.. Ко и сега што е впрочем, нема ништо да се смени, освен статистиките за казните кога ќе стаат „билетара“ џандарите, ко што беше викендов....
Никако поголема брзина.
Излегуваат секакви други учесници во сообраќај од страна дури и каде нема спореден пат. Не сме со културата како во други поразвиени земји каде се вози побезбедно, а плус ограничувањата ни се тука некаде. Кај нас е поопасно со исти ограничувања токму поради фактот што од секој дел патот може да се појави било кој во било кое возило или дури и пешак.  :-[

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #20359 на: 17 Август 2020, 21:25:57 pm »
а зошто ТЕ-ГВ е 80, ГВ-ТЕ е 100 дозволено?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20360 на: 17 Август 2020, 21:27:12 pm »
Za pobrzo da si odat Skopjani od Ohrid. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20361 на: 17 Август 2020, 21:27:53 pm »
Да потегнеме иницијатива на влез во Скопје кај Ченто да стават киоск и бесплатно да делат лексилиум, нема да има никаков проблем.

Тупаџиски коментар: возење под дејство на психоактивни супстанции е забрането. Со многу добри причини.

Кој не може сам себе да се совлада во психолошката борба за возење поспоро (и незначително намалување на просечната брзина), тој воопшто не треба да вози.

Самоконтрола на брзината е една од основните шоферски вештини. Е*еш шофер што не знае сам себе да се прибере.

Па многу јасно, исто како што е забрането да се вози во еуфорија, пијанство и бес. Коментарот е саркастичен.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #20362 на: 17 Август 2020, 21:34:03 pm »
Tetovo-Gostivar,naj ormalno na tempomat 150,so kratki izleti do 200.Koj misli deka treba tamu da vozi 60,podobro ic neka ne vozi.
Ова ти си возел 150-200 кај нас?  :-[

Ехе ја и видео снимав рамно 200  тука со првата Астра... ама тоа беше 2008.

;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #20363 на: 17 Август 2020, 21:35:37 pm »
Сосема безбеден е те-гв за 100че - 110....Прав, две ленти у правец, прегледен, доволно широк (ја не знам како ви е тесен тој пат, кога комотно два шлепери се претицаат речиси стално кога возам по него, или вие саде aventator-и возите па тесни ви лентите).. Ја би му дал и плус 20км, до кај 130 на сат, ама ќе ме изедат тука за неодговорност.... Коа би бил 130, на тој што му е доста 80, нек си вози у десна 80.. Ко и сега што е впрочем, нема ништо да се смени, освен статистиките за казните кога ќе стаат „билетара“ џандарите, ко што беше викендов....
Никако поголема брзина.
Излегуваат секакви други учесници во сообраќај од страна дури и каде нема спореден пат. Не сме со културата како во други поразвиени земји каде се вози побезбедно, а плус ограничувањата ни се тука некаде. Кај нас е поопасно со исти ограничувања токму поради фактот што од секој дел патот може да се појави било кој во било кое возило или дури и пешак.  :-[
Нека го ограничат автопатот на 60 и да возиме како баби ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #20364 на: 17 Август 2020, 21:45:49 pm »
А богами и на другите автопатни правци треба да им се намали на 80, џабе што имаат банкина кога дрвата се рашириле со гранките по пола метро во левата лента.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
« Одговори #20365 на: 17 Август 2020, 22:02:16 pm »
а зошто ТЕ-ГВ е 80, ГВ-ТЕ е 100 дозволено?
Гв те е исто така 80

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #20366 на: 17 Август 2020, 22:13:37 pm »
Никако поголема брзина.
Нека го ограничат автопатот на 60 и да возиме како баби ;D

И 40 да го ограничат, пак луѓето ќе си возат 130-140, само поголема бројката на казни ќе биде. ќе се фали полицијата како фатила со 120 над дозволеното. Друго ништо нема да се смени, ќе си возат ко секогаш што си возеле, ко на времето кога си беше 120 со 100 брзината таму....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #20367 на: 17 Август 2020, 22:17:11 pm »
Шо ги кодошиш другите што летаат на тај пат. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #20368 на: 17 Август 2020, 22:21:00 pm »
80 максимална за 8 патарини во 2 правци.
Ако сакате 120 ќе треба да се 12.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #20369 на: 17 Август 2020, 22:22:00 pm »
Мене лично не ми сметаат патарините. Ми смета застанувањето и чекањето.

Ах, вињетки...