Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904763 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Одг:
« Одговори #12765 на: 26 Април 2016, 15:13:34 pm »
Toa od jsp na site treba so sekira da se vleze. Sabajle gospodinot sofer pod stokovna most site disciplinirano cekat vo kolona on najpameten preku site prv da de butne... I normalno so sila se pika vo lenta. GOVEDA

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Сиво? Ќелав го вози?

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
Сиво? Ќелав го вози?

ако е ова за мојот пост,црно беше,не видов кој беше пошто се тргна у друга лента а беше голема гужва.

ЈСП не се толку страшни возачите,најстрашни се приватниве.Шипо мафија трља раце коа ќе влезе во доминантна Македонска општина,тогаш возат како луди.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Мора да ги пуштиш па не се замараат.

Мислам дека тоа важи кога има автобуска постојка што е вон коловозната лента. Ама они си сфаќаат дека може од прва у трета лента да се пикне на тргање од автобуска која е на коловозна лента и притоа сиот свет да запре. Нејсе.. македонско секојдневие... се навикнува чоек.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Мене ме нервира што темава има повеќе страни од Комедија фото и видео и Што ве насмеа денес заедно.

Едина светла точка е што Убави мачиња се држи до некаде  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Мора да ги пуштиш па не се замараат.

Мислам дека тоа важи кога има автобуска постојка што е вон коловозната лента. Ама они си сфаќаат дека може од прва у трета лента да се пикне на тргање од автобуска која е на коловозна лента и притоа сиот свет да запре. Нејсе.. македонско секојдневие... се навикнува чоек.

Мислев за таква ситуација се работи. А тоа на партизанска не може да не се случи на пример. Посебно двајца кога тргаат во исто време па еден иде во трета другиот во втора лента и цел булевар застанат ради нивни инат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
У суштина, ја колку што сум можел да приметам во земји кај што се вози културно, вториот возач на бус, ако завршил со утовар/истовар, го чека првиот да заврши и си тргаат по ред. Чисто за да не праат гужви низ сообраќај и дека е ризично. Па кога ќе тргнат, ако некој е побрз, го претица у возење, ама и тоа ретко.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Во суштина, од тоа што имам приметено во сообраќајот во Германија, шоферите имаат даалеку повеќе трпение, имаат челични живци.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Kultura.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Во суштина, од тоа што имам приметено во сообраќајот во Германија, шоферите имаат даалеку повеќе трпение, имаат челични живци.

Вчера заглавив саат време у место, на обиколница на Минхен. Никој нити свиреше, нити праеше/чинеше, нити од кола излезе, ни ништо. Си седеа луѓето во кола, чекаа да се ослободи патот за да продолжат.

Kultura.

Апсолутно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
У суштина, ја колку што сум можел да приметам во земји кај што се вози културно, вториот возач на бус, ако завршил со утовар/истовар, го чека првиот да заврши и си тргаат по ред. Чисто за да не праат гужви низ сообраќај и дека е ризично. Па кога ќе тргнат, ако некој е побрз, го претица у возење, ама и тоа ретко.

Така треба али има еден друг проблем за кој делумно не се криви:

Десната (жолта) лента по која треба они исклучиво да возат и културно да се понашаат е нејкогаш зафатена од привремени застанувачи ( кола со 4 жмигавци) и најчесто од меѓуградскиве автобуси ( Руле Турс, Андон компани и сл.) кои (колку што јас памтам) порано немаа право да застануваат кај ќе им текне низ градов баш од овие причини и одеа директно на меѓуградска автобуска станица.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Пре би рекол култура, пошто нивните казни се пониски од нашите и имаат многу помал ефект на нивниот секојдневен живот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #12778 на: 27 Април 2016, 13:30:53 pm »
Конзистентност во казните. И тука да ги пердашиш ќе дојде "културата" сама по себе. И тоа одма.

Sent from my SM-G938F

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Пре би рекол култура, пошто нивните казни се пониски од нашите и имаат многу помал ефект на нивниот секојдневен живот.
kameri i kazni. nisto drugo.
ne selektivno primenuvanje na zakonite. posle si doagja kulturata sama po sebe
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020