Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2713203 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6865
  • Бенве сие бенве
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12330 на: 23 Јануари 2016, 22:27:47 pm »
Сите сме светци на тастатурата. Да чита некој ќе помиси дека овде се собрале најпоштените учесници во сообраќајот, сакате ли да кажете дека вие никогаш не сте се паркирале лошо? Да не се лажеме, прееска возев 70- 90 низ Ск, 180 на автопат, ретко носам каиш у град и освен зимски гуми немам друга опрема.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #12331 на: 23 Јануари 2016, 22:29:12 pm »
Иииииииискрено тесничко е местото. Наместо некој да пробува да влага и да направи беља, вака нема да пробува. Е сеааааа... Нијанси се во прашање...
Комотно може да се паркира мало градско ауто, долколку јоцо со џипо си се паркирал во левото место. Ем врати се отвараат, стубот не смета ем може со „газот“ малце и да навлезе во тој дел позади стубот, за да остаи простор повеќе за десното  место. Имаш право - нијанси се во прашање: „дал да бидам сељак ил да размишљам малце“. Овој ја избрал првата нијанса.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12332 на: 23 Јануари 2016, 22:35:50 pm »
Имаше еден твит „за сељаците, ние сме сељаците“. Најчесто сељациве имаат добра кола, добра гардероба, скап саат, сопствен бизнис, добра женска итн итн. Е сеа за нас се сељаци јбг....

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #12333 на: 23 Јануари 2016, 22:37:49 pm »
Кажа дечкото што вози по 120 во град и не застанува на пешачки на пешаци ама битно он да бил со 166ката ќе се залепел за ѕидот пошто размишЉал малце. Затоа слушајте го сите што ви збори ама не го гледајте што прави.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6927
  • French diamond
« Одговори #12334 на: 23 Јануари 2016, 22:39:27 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во Русија се знае за јоцо со џипо као треба:

Добро бе шоферишта шо се буните дека немал место да се паркира овај со џипот во една лента... не ви се гледа дека ако се пракира паралелно до плавиот џип, со возачката врата ќе го помини стубот и ќе бери магаре како тој што го вози да влези и да излези комотно, а не па човек ?!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12335 на: 23 Јануари 2016, 22:49:14 pm »
Додека пишуваме докторат на тема како е паркиран џипот јас мислам дека на сопственикот ама ич не му чуе :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12336 на: 23 Јануари 2016, 22:52:32 pm »
Не му чуе, пошто недела дена беше таму паркиран. Сликано е во Понеделникот, во Четвртокот уште беше таму. Зицер му е местото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #12337 на: 23 Јануари 2016, 22:57:57 pm »
Кажа Богородица Симо и продолжи 10 години на тротоар да паркира

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12338 на: 23 Јануари 2016, 22:59:01 pm »
Абе ако е на тротоар, рационално е искористено местото, за 3 коли има, да беше овој со џипов може на косо ќе паркираше

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #12339 на: 23 Јануари 2016, 23:01:06 pm »
Кај гледаш ти тротоар тука? Дај биди малку поозбилен.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12340 на: 23 Јануари 2016, 23:02:54 pm »
Одговара за кавер фото на ѕидот на сообраќајниот срам

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12341 на: 23 Јануари 2016, 23:09:07 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во Русија се знае за јоцо со џипо као треба:

Добро бе шоферишта шо се буните дека немал место да се паркира овај со џипот во една лента... не ви се гледа дека ако се пракира паралелно до плавиот џип, со возачката врата ќе го помини стубот и ќе бери магаре како тој што го вози да влези и да излези комотно, а не па човек ?!

Никола, не беше ли ти битолчанецот што ја пере колата на улица? Мене тоа повеќе ме нервира од паркираниов џип, прееска си платив 400ден за перење, кога ќе налетам на прво вирче создадено од некој со навика како твојата колата повеќе не ми е чиста.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12342 на: 23 Јануари 2016, 23:22:39 pm »
Одговара за кавер фото на ѕидот на сообраќајниот срам

Барем не ја претворам улицата од двонасочна во еднонасочна, како што може да се примети во ретровизорот на дотичната слика. Од тој аспект барем внимавам колите да не ми чмаат на улица и да глават сообраќај поготово што ми е куќата на раскрсница.
А ти ако сакаш и на ѕид на сообраќајна полиција стави ја сликата, исто ти се фаќа.
Тоа што мене ми скакате на тенис, не го амнестира од сељачизам сограѓанинот со џипот во ГТЦ, па дури и да биле единствените две слободни паркинг места таму.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12343 на: 23 Јануари 2016, 23:27:57 pm »
Јас не ти скакам на кур затоа што ме боли како се паркирани твоите коли, сакав само да ти докажам дека и безгрешните грешат. Наместо ароганција и спомнување полови органи, подобро ќе беше некогаш кога ќе бидеш во тесно да признаеш дека си грешка, те читам 3 год, знам колку си горд, не ни очекував поинаков одговор од тебе.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12344 на: 23 Јануари 2016, 23:31:00 pm »
Чекај, грешка сум што типов фатил две паркинг места? Ок...