Симо, според мене твоево е полошо, не го знам местото и не знам како е со фреквенција на луѓе, но ги изложуваш да идат по улица. Ептен си го блокирал тротораов. Тоа што ти се наоѓа пред капија не значи дека е твој и е твое паркинг место.
Ништо лично, но ако збориме реално така си е. Не ги разбирам луѓето кои живеат во куќа а немаат соодветно паркинг место во двор. Или пак не паркираат внатре. Јас кога би живеел во куќа тоа ќе ми е една од најважните работи. Тоа е исто како јас сега да паркирам пред влез, кај што е пролазот за луѓе. Живеам тука и нели тоа е се мое.
Секогаш гледам да има минмален импакт моето паркирање на коли. Обично ниедна кола не е во двор, само кога треба нешто да се одработи, па е извадена надвор. Најчесто една кола стои во двор, другата кола е пред вратата од гаража. Раскрсницата не е блокирана од моите коли. Привремена ситуација е што имам 3 коли. Улицата е далеку од прометна, и за пешаци и за возила, пешаците најчесто се движат од другата страна на улицата или по улица. Далеку поголем проблем е местото што се гледа во ретровизорот, каде колите се паркирани од двете страни на улицата и може само една кола да помине, а и таму се движат пешаци на улица. Маало е, не е главна сообраќајница во градов. Но добро, признавам, откако скратија 2 метри од тротоарот за да ја прошират улицата, попрболематично е паркирањето во тој дел. Тие што го знаат тој дел, добро знаат дека пред секоја куќа има паркирано кола, баш од причини што не претставува посебен проблем движењето на луѓе таму. Во градов далеку попрометни печаки патеки ги претворија во паркиралишта, и тоа со тарфирање, а тоа е поголем проблем од моето несовесно паркирање кај мене пред врата.
Што се однесува до простор за паркирање во дворот, тоа се други планови и ќе бидат решени и тие со тек на време. И јас сакам колите да не ми седат на улица од практични причини, но во моментов има други пречки за решавање на тој проблем.