Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712363 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12345 на: 23 Јануари 2016, 23:37:56 pm »
Да улетам ко падобранец, грешка гледам дека блокираш тротоар да не може човек да помине :)
New blood of old school

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #12346 на: 23 Јануари 2016, 23:43:55 pm »
Симо, според мене твоево е полошо, не го знам местото и не знам како е со фреквенција на луѓе, но ги изложуваш да идат по улица.  Ептен си го блокирал тротораов. Тоа што ти се наоѓа пред капија не значи дека е твој и е твое паркинг место. :) Ништо лично, но ако збориме реално така си е. Не ги разбирам луѓето кои живеат во куќа а немаат соодветно паркинг место во двор. Или пак не паркираат внатре. Јас кога би живеел во куќа тоа ќе ми е една од најважните работи. Тоа е исто како јас сега да паркирам пред влез, кај што е пролазот за луѓе. Живеам тука и нели тоа е се мое.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #12347 на: 23 Јануари 2016, 23:46:21 pm »
Да ви помогнам: http://zk.mk/pajak-sluzhba-na-grad-skopje

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #12348 на: 23 Јануари 2016, 23:47:29 pm »
Што е најтрагично до жолтата кола е раскрсница па блокира во секој можен поглед, пешаци во опасност и става на ризик и други со коли што излегуваат од кај стилото. Ама не, џипот што е паркиран во затворен паркинг на средина кај што стварно нема место за две стандардни коли боли и оштетува повеќе.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #12349 на: 24 Јануари 2016, 00:02:30 am »
Симо, според мене твоево е полошо, не го знам местото и не знам како е со фреквенција на луѓе, но ги изложуваш да идат по улица.  Ептен си го блокирал тротораов. Тоа што ти се наоѓа пред капија не значи дека е твој и е твое паркинг место. :) Ништо лично, но ако збориме реално така си е. Не ги разбирам луѓето кои живеат во куќа а немаат соодветно паркинг место во двор. Или пак не паркираат внатре. Јас кога би живеел во куќа тоа ќе ми е една од најважните работи. Тоа е исто како јас сега да паркирам пред влез, кај што е пролазот за луѓе. Живеам тука и нели тоа е се мое.

Симо има место за три коли у двор, три мора да му седат надвор. Воопшто не сметаат! Нити е непрегледно нити ништо.
5 метра подоле има паркирано коли од двете страни на улицата, место само за една помала кола да пројде, па никому ништо, вие тука се фативте за глупости.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #12350 на: 24 Јануари 2016, 00:04:16 am »
Симо продава две од трите коли паркирани на тротоарот. Откако ќе ги продаде двете ќе му остане само една што ќе ја паркира во двор. Симо ги продава колите за да го ослободи тротоарот и да не го драпаат на форум. Биди како Симо.

Абе што се драпате кај што не ве чеша. Кај сака ќе паркира чоекот. Му се може. И монасите у манастир грешат не па ние.

Или си имате некои нерасчистени сметки од порано па се драпате тука па ја ви улетав у дискусија како крава у кукуруз не знаејќи ја историјата...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12351 на: 24 Јануари 2016, 00:07:52 am »
Симо, според мене твоево е полошо, не го знам местото и не знам како е со фреквенција на луѓе, но ги изложуваш да идат по улица.  Ептен си го блокирал тротораов. Тоа што ти се наоѓа пред капија не значи дека е твој и е твое паркинг место. :) Ништо лично, но ако збориме реално така си е. Не ги разбирам луѓето кои живеат во куќа а немаат соодветно паркинг место во двор. Или пак не паркираат внатре. Јас кога би живеел во куќа тоа ќе ми е една од најважните работи. Тоа е исто како јас сега да паркирам пред влез, кај што е пролазот за луѓе. Живеам тука и нели тоа е се мое.

Секогаш гледам да има минмален импакт моето паркирање на коли. Обично ниедна кола не е во двор, само кога треба нешто да се одработи, па е извадена надвор. Најчесто една кола стои во двор, другата кола е пред вратата од гаража. Раскрсницата не е блокирана од моите коли. Привремена ситуација е што имам 3 коли. Улицата е далеку од прометна, и за пешаци и за возила, пешаците најчесто се движат од другата страна на улицата или по улица. Далеку поголем проблем е местото што се гледа во ретровизорот, каде колите се паркирани од двете страни на улицата и може само една кола да помине, а и таму се движат пешаци на улица. Маало е, не е главна сообраќајница во градов. Но добро, признавам, откако скратија 2 метри од тротоарот за да ја прошират улицата, попрболематично е паркирањето во тој дел. Тие што го знаат тој дел, добро знаат дека пред секоја куќа има паркирано кола, баш од причини што не претставува посебен проблем движењето на луѓе таму. Во градов далеку попрометни печаки патеки ги претворија во паркиралишта, и тоа со тарфирање, а тоа е поголем проблем од моето несовесно паркирање кај мене пред врата.
Што се однесува до простор за паркирање во дворот, тоа се други планови и ќе бидат решени и тие со тек на време. И јас сакам колите да не ми седат на улица од практични причини, но во моментов има други пречки за решавање на тој проблем.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12352 на: 24 Јануари 2016, 00:10:19 am »

Или си имате некои нерасчистени сметки од порано па се драпате тука па ја ви улетав у дискусија како крава у кукуруз не знаејќи ја историјата...

Некој очигледно си има проблеми со мене. Не знам зошто не знам како. Ако некому сум му опцул мајка нека ми пише ПП, наместо јавно да ме задрапуе, ќе му се извинам, не е проблем.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #12353 на: 24 Јануари 2016, 00:36:36 am »
I just came to drop this. :)

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1801109

Да не продаваш Кју7?
- Да.
Така ли се паркира бе вол?  ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #12354 на: 24 Јануари 2016, 00:44:14 am »
^- Седиштава некако многу унаказени како за ексклузивен модел на ауди со 170.000км... ај возачкото, ама па и совозачкото. :D :D

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #12355 на: 24 Јануари 2016, 00:59:38 am »
Имам полно нервози како почетник!Во градов ни возат како глувци,а не како луѓе.
Втора и поголема нервоза е комшијата кој шитка коли и нонстоп има по 3-4 коли,па едната 90% му е пред моја врата.Изгледа уште не се научи дека купив кола и да морам да излезам и влезам со неа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #12356 на: 24 Јануари 2016, 01:15:24 am »
Имам полно нервози како почетник!Во градов ни возат како глувци,а не како луѓе.
Втора и поголема нервоза е комшијата кој шитка коли и нонстоп има по 3-4 коли,па едната 90% му е пред моја врата.Изгледа уште не се научи дека купив кола и да морам да излезам и влезам со неа.

а од него ли ја купи?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #12357 на: 24 Јануари 2016, 14:24:48 pm »
Да беше од кај него немаше да му паркира пред куќа, од другиот комшија подоле ќе да ја има земено, па овој сеа се осеќа заебано и у знак на револт таму пред куќи му паркира
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12358 на: 24 Јануари 2016, 14:40:26 pm »
Некој очигледно си има проблеми со мене. Не знам зошто не знам како. Ако некому сум му опцул мајка нека ми пише ПП, наместо јавно да ме задрапуе, ќе му се извинам, не е проблем.

Ее, и ја викам тоа ама многу поинтересно е да се сере и јаде гомна.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #12359 на: 24 Јануари 2016, 17:31:57 pm »