Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2711092 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10935 на: 22 Февруари 2015, 23:40:40 pm »
Ме ќоравеа прво едно кочанско браво со ксенон, па продужи еден скопски пасат кога се враќав вечерва од Велес. Па едно копито ми возеше на браник едно време а лева слободна. Еден ден ќе крка некој зоља. Се уморив од 50км пат.

Истите работи скоро при секое патување низ нашата прекрасна земја.
Треба да се монтира некој рокет лаунчер на колата, па да си фаќаш бонуси по пат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #10936 на: 22 Февруари 2015, 23:46:58 pm »
Ролетна на задно стакло + внатрешен ретровизор на затемнување и надворешни ретровизори со електрично склопување се одлична работа за минрно возење по патиштата. Секако, не може да се спасиш од идиотите од спротивна што блештат, ама колку-толку, се спасуваш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #10937 на: 22 Февруари 2015, 23:53:34 pm »
Има решенија многу кога не возиш во колона по една лента. Успорена од шлепер од напред и објасната до месечина од китајски ксенони.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10938 на: 22 Февруари 2015, 23:55:23 pm »
Го продаде???
Padnat e dogovorot, rakata e pustena od utre nekoj den treba da se napravi primo-predaja... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #10939 на: 22 Февруари 2015, 23:57:59 pm »
Штета, баш имам одлични задни магленки за ксенон :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #10940 на: 23 Февруари 2015, 00:00:34 am »
Го продаде???
Padnat e dogovorot, rakata e pustena od utre nekoj den treba da se napravi primo-predaja... :)

Ajde neka e so srekja. Ke ti pieme rakija koa ke odime u BT :)

Штета, баш имам одлични задни магленки за ксенон :)

Svetla za magla :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #10941 на: 23 Февруари 2015, 00:03:10 am »
Знам, го тролам мендото што ме тролаше мене :). Со здравје да си ги трошиш паричките, со што ќе се подновиш?

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #10942 на: 23 Февруари 2015, 00:33:40 am »
Ne te trolav voopsto, na kombeto si montirav  original farovi od Fl modelot so roiginal ksenon I stvarno ke mi falat, svetlo vadat nevideno...

Za rakija koga sakate...

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #10943 на: 23 Февруари 2015, 00:43:08 am »
Иии да бе, а баш прочитав во темата кај тебе и заборавив. Се извинувам. Секоја чест за оригиналните фарови, овие што ме оќоравеа не беа воопшто такви.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #10944 на: 23 Февруари 2015, 00:47:55 am »
E sea posle tie farovi tesko deka ke stavam kineski ksenon na druga kola (dosega sum imal stavano, stelovano I sl.) Ama sega ednostavno mene nema da me raduva svetloto, osven ako ne kupam kola koja ima fabricki ksenon se razbira...Inaku ke baram po temite nekoi sijalici dobri najtbrekeri I sl. So da montiram...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #10945 на: 23 Февруари 2015, 02:13:07 am »
Си чекам на црвено за лево на раскрсницата кај Џевахир зградите, 3та македонска со бул.Србија, ја сакам да се уклучам лево на 3та мак за накај лисиче да одам... значи семафорот за лево и право е длабоко црвен... одеднаш копиле со темноцрвен/вишњаста боја ровер 200 ваљда беше, прелета со преку 150км/ч право по бул. Србија.. не успеав ни таблицата да му ја видам.. после 3-4 секунди помина и јети со ротација, не знам дали го стигнаа копилето, ама знам дека ако поминуваше некој на ЗЕЛЕНО по 3та македонска тоа ќе беше масакар.

Ваквите копилиња се надевам дека ќе се опнат у првата бандера и дека само тие ќе бидат жртви или инвалиди до крај на нивниот живот. Често ја поминувам таа раскрсница по возејќи 3та мак. и ми се врти филм што ако си поминував во моментот на мое зелено. :) Моите ќе закажуваа погреб утре. Копилиња.

После 10мин, на два пешачки семафори на Партизанска си поминаа 2 коли на црвено, но полека подзастанаа и заминаа. Тие не ни ги сметам дека поминале на црвено. :D Ама тоа копилето од погоре, од патики ме извади.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #10946 на: 23 Февруари 2015, 11:37:47 am »
си фатил ти пиченце некое од лисиче ;D

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #10947 на: 24 Февруари 2015, 12:20:49 pm »
Синоќа некој ми ја украл раткапната , барем да земел уште 1 или сите

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5780
« Одговори #10948 на: 24 Февруари 2015, 14:56:57 pm »
Sabajle se vrakjam od rabota i po ruzveltova od partizanska nakaj alomina nekoja budala gi popolnila sahtite sto bea na sred lenta i sega nema potreba da vozis slalom levo desno...Abe zaspav a sto ubavo kje te drmnese dali levo dali desno trkalo pa si vozis levo desno pa vlagas u sprotivna lenta a sega stoooo ??? Duri monotono e vozenjevo

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #10949 на: 24 Февруари 2015, 15:02:30 pm »