Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2710304 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10890 на: 12 Февруари 2015, 20:58:07 pm »
муабетов е стварно шупачки... обичен возач не смее да се става на извршител на законот... ако толку сакаш да почитуваш законот почни од себе и тргни се на страна..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
« Одговори #10891 на: 12 Февруари 2015, 21:03:49 pm »
Истото го пиша Симо де.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10892 на: 12 Февруари 2015, 21:26:49 pm »
Твоја работа е да се покориш на член 31:

A твоја работа е да се покориш на член 38.

Остај ги момците у плаво со радари нека одредуваат дали се движам јас 60 или 160. Не е твоја работа. Твоја работа е да не бидеш шупак и да си возиш во десна (или средна) лента.

Oстај ги момците у плаво да одредуваат дали го попречувам нормалното одвивање на сообраќајот. Не е твоја работа. Твоја работа е да не бидеш шупак и да си возиш во рамките на ограничувањата, па така нема да имаш потреба да ги реметиш другите возачи со својата тинејџерска зелена потреба да возиш брзо у град и да ги тераш бевезе да мењаат лента кога за тоа нема никаква потреба.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #10893 на: 12 Февруари 2015, 21:30:53 pm »
Едно е да почитуваш закон, а друго е да се ставаш во улога на спроведувач на законот. Ти не го почитуваш член 31, и успут, сакаш да изиграваш џандар и да ме покориш мене по член 38. Кога сум позади тебе, барам од тебе да го почитуваш тој член- 31. Ти немаш услови ниту систем од  возачкото седиште на твојот автомобил да покажеш дали и колку го прекршувам јас членот 38. Може само да претпоставиш и да се праиш буљаш, пошто си праел муабет со пенисот твој.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #10894 на: 12 Февруари 2015, 21:33:24 pm »
Едно е да почитуваш закон, а друго е да се ставаш во улога на спроведувач на законот. Ти не го почитуваш член 31, и успут, сакаш да изиграваш џандар и да ме покориш мене по член 38.

како па да не... ме здоболе ти колку возиш и дали кршиш закон.

ја возам со топ спид за низ град. крај на муабетот

ако си више манга и брзо возиш - претицај ме од десно.

ако нема место од десно - каде ја да ти се тргнам?

глупости

не, ти сакаш да му праиш на курот ќеф, и сите да ти се тргаат. е ќе си го прашам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10895 на: 12 Февруари 2015, 21:35:15 pm »
quote author=Simo - Carrier166 link=topic=3607.msg753813#msg753813 date=1423773053]
Едно е да почитуваш закон, а друго е да се ставаш во улога на спроведувач на законот. Ти не го почитуваш член 31, и успут, сакаш да изиграваш џандар и да ме покориш мене по член 38. Кога сум позади тебе, барам од тебе да го почитуваш тој член- 31. Ти немаш услови ниту систем од  возачкото седиште на твојот автомобил да покажеш дали и колку го прекршувам јас членот 38. Може само да претпоставиш и да се праиш буљаш, пошто си праел муабет со пенисот твој.
[/quote]
уф... ова дури и мене ме заболе.... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10896 на: 12 Февруари 2015, 21:39:48 pm »
#kur#penis#muabet#buljas#eshol#clen31#clen38#levalenta#desnalenta.......daj be ebnete nesto. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10897 на: 12 Февруари 2015, 21:41:18 pm »
еве сега... ова на мобилен штракам дур лепотицава се замие за пред секс... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10899 на: 12 Февруари 2015, 21:43:27 pm »
Едно е да почитуваш закон, а друго е да се ставаш во улога на спроведувач на законот. Ти не го почитуваш член 31, и успут, сакаш да изиграваш џандар и да ме покориш мене по член 38.

како па да не... ме здоболе ти колку возиш и дали кршиш закон.

ја возам со топ спид за низ град. крај на муабетот

ако си више манга и брзо возиш - претицај ме од десно.

ако нема место од десно - каде ја да ти се тргнам?

глупости

не, ти сакаш да му праиш на курот ќеф, и сите да ти се тргаат. е ќе си го прашам.

Кога нема место не барам да ми се тргнеш. (Излгеда селективно читаш што се пишува тука). Кога ќе има место треба да се тргнеш. И да не се прашуваш дали и колку возам јас над дозволеното, зошто немаш начин како да го оцениш тоа.
Ако не ми се тргнеш, ќе те претицам од десно и ќе бидам и јас ку*тон и ќе ти закочам пред кола на 30цм, зошто ти си бил исто така к*тон. Може следниот пат кога ќе бидеш во таква ситуација, ќе ти текне дека не треба да даваш паушалки за тоа дали некој шишка со 62 на саат додека ти крузаш со 58 на саат.

@Onak, прочитај наназад 3 дена у темава поточно од тука, не „улетувај“ у дискусијата неспремен.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10900 на: 12 Февруари 2015, 21:47:47 pm »
Онак се спрема да лиже ...

Абе Дени ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10901 на: 12 Февруари 2015, 21:55:25 pm »
Онак само што го смени статусот на фејсбук:

Гнетем пичку ....

:D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #10902 на: 12 Февруари 2015, 22:16:21 pm »
Кога ќе има место треба да се тргнеш

...и ти да возиш 60 или помалку. Ако возиш 60 или помалку нема да ти пречам и све ќе биде у реду. Како може да ти сметам со возење 60 освен ако не правиш прекршок со пребрзо возење?

И да не се прашуваш дали и колку возам јас над дозволеното, зошто немаш начин како да го оцениш тоа.

Нема што да се прашувам: гледам у својот брзиномер дека ја возам 60. Чим си побрз од мене - значи ти правиш прекршок. Значи имам начин како да го оценам тоа, но не дека е битно за муабетов. По втор пат - ме здоболе ти колку возиш. Ја за себе си гледам. Правам прекршок? Не. Попречувам нормално одвивање на сообраќај? Не. Чао.

Ако не ми се тргнеш, ќе те претицам од десно и ќе бидам и јас ку*тон и ќе ти закочам пред кола на 30цм,

Не. К*тон си затоа што возиш над 60 у град in the first place. Вака ќе бидеш дупли куртон.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5082
« Одговори #10903 на: 12 Февруари 2015, 22:24:31 pm »
Коа ќе ти се качи некој од позади има да бидат циркузи за сите пари :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10904 на: 12 Февруари 2015, 22:28:57 pm »
Кога ќе има место треба да се тргнеш

...и ти да возиш 60 или помалку. Ако возиш 60 или помалку нема да ти пречам и све ќе биде у реду. Како може да ти сметам со возење 60 освен ако не правиш прекршок со пребрзо возење?

И да не се прашуваш дали и колку возам јас над дозволеното, зошто немаш начин како да го оцениш тоа.

Нема што да се прашувам: гледам у својот брзиномер дека ја возам 60. Чим си побрз од мене - значи ти правиш прекршок. Значи имам начин како да го оценам тоа, но не дека е битно за муабетов. По втор пат - ме здоболе ти колку возиш. Ја за себе си гледам. Правам прекршок? Не. Попречувам нормално одвивање на сообраќај? Не. Чао.

Ако не ми се тргнеш, ќе те претицам од десно и ќе бидам и јас ку*тон и ќе ти закочам пред кола на 30цм,

Не. К*тон си затоа што возиш над 60 у град in the first place. Вака ќе бидеш дупли куртон.

Погрешни ти се претпоставките. Ти возиш „околу“ 60. Следниот пат, провери брзиномерот со некој ГПС уред. Ако веќе не можеш точно да ја одредиш сопствената брзина, глупо е да помислиш да ја одредуваш брзината на објектите што се движат околу тебе.  Да беше така едноставно, немашае во „пресретачите“ да има толку технологија за прецизно оценување на брзината на воизлата во сообраќајот. Ќе казнуваа со слика од нивниот брзиномер во кола.

Со тоа што сум побрз од тебе, јас не те попречувам во твоите намери. Со тоа што не го почитуваш член 31 ти си тој што ме попречува во моите намери. Таквите се нарекуваат кy*тони. На таквите, може да им се понашаш к*утонски, затоа што единствено така знаат да те разберат. И ќе им излезеш (од десна лента) пред нив и ќе им цапнеш на кочница.