Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2710322 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10875 на: 12 Февруари 2015, 17:24:26 pm »
Лесно проверливо за разлика од кемтрејлс. На секое возење несакајќи го проверуваш и се уверуваш. За разбран народ.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10876 на: 12 Февруари 2015, 17:24:44 pm »
Ако има очи администрацијата во најмала рака ќе го блокира клипов да се постира на форумов пошто е постиран од истиот член едно 1000 пати.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10877 на: 12 Февруари 2015, 17:26:42 pm »
1. Не си есхол ако нема побрз од тебе, или ако нема кај да се тргнеш.
2. Ако е упорен и ако се лепи, а притоа нема услови да се тргнеш е есхол.
3. Есхол е било кој што одма при палење на зелено праи било која од следниве работи: бленда, свирка, се чалами, се лепи, (додади по своја воља)....

Thank you.
We agree.
Со 90 км/х во лева лента (ама во пусто Југо) сум есхол?
..или есхол е оној што и на таа брзина (низ Скопје) бленда да му се тргнам?
..или есхол е оној што одма при палење на зелен семафор  ми бленда да му се тргнам иако немам каде а ете, случајно сум се нашол во левата супербрза бугати вејрон онли лента ?

Стратро, во сите случаеви те пука нервоза?
Ама искрено кажи.

Zavisi od denot.
Vo 90% slucai ne...ali ima isklucoci.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #10878 на: 12 Февруари 2015, 17:28:50 pm »
Ако немаат пречки да се поместат у средна лента кога наидува побрзо возило по левата лента, тогаш си го прашале курот и се буљаши.

Ако немаат пречки да возат 60 низ град (на пример, итен медицински случај), тогаш и они си го прашале курот колку ќе возат и се буљаши.

Па и во двата случаи имаме буљаши. Со тоа што во едниот случај имаме само буљаш, а во другиот случај буљаш+прекршок.

Зошто е буљаш? Зошто е побрз од тебе?! Да му цркни козата на комшијана, побрз е? Тој што си го прашал курот и се понаша ко` ослободител, а може фино лепо, културно да се помести десно, е буљаш. Ако се тргнеш десно, тогаш само својата безбедност ќе продолжи да си ја загрозува прекршувајќи го законот. Ако не се тргнеш и твојата безбедност е загорезна. Па биди ти буљаш и понатаму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10879 на: 12 Февруари 2015, 17:59:09 pm »
NSFW

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10880 на: 12 Февруари 2015, 19:30:31 pm »
Зошто е буљаш? Зошто е побрз од тебе?! Да му цркни козата на комшијана, побрз е?

!

хаха демек криво ми е дека има побрза кола од мојата (?) па за инат не го пуштам?? лол

кој шоферски мајндсет е тоа еј...

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10881 на: 12 Февруари 2015, 19:37:09 pm »
Па не глеам друга причина зошто да не се поместиш да помине. Книгите од филозофски не ме занимаат. Поготово не после разговорот со пенисот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10882 на: 12 Февруари 2015, 19:42:40 pm »
Еве ти причина зошто да не се тргнам: Ме мрзи!!! Си гледам напред бидејќи и 60км/ч знае да е многу за на партизанска, зависно од времето во денот и густината на сообраќајот. Тоа е МАКСИМАЛНА брзина со која смее да се вози во градот и јас возам со максимално дозволеното. Секој оној што мисли различно, а не е специјално возило со предност, може едноставно да се ЕБЕ, или пак да се снаоѓа како знае и умее!

Ахтунг, задоволен?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #10883 на: 12 Февруари 2015, 19:45:56 pm »
LoL
Мене искрено ме нервираат ученици во група кои се шетаат по сред улица како да го ослободиле Скопје. Особено кога одат во школо, демек тогаш сме најсилни, неможеш да не згазиш, а и ако се курчиш со свирка ке се собереме и ако застанеш ке те исчукаме...
Деца без основна култура, а да не зборам за сообраќајна.
Во Германија деца од прво оделение знаат сами како да се движат по улица, знаат кога и како треба да поминат. И да не набројувам.
Многу мудра нација сме :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10884 на: 12 Февруари 2015, 19:46:59 pm »
Па не глеам друга причина зошто да не се поместиш да помине. Книгите од филозофски не ме занимаат. Поготово не после разговорот со пенисот.

не, готово јасно ми е све, душо напатена. И зашто „морам“ да ти се тргнам, и зашто се накостреши ко струја да те фатила кога зуцнав дека алфата влечела слично ко кокошарникот, и „во сите режими“, и четврта вс шеста... све ми е јасно

нема проблем баце, тебе стално ќе ти се тргам чим те визам позади! обеќавам!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10885 на: 12 Февруари 2015, 19:49:56 pm »
Еве ти причина зошто да не се тргнам: Ме мрзи!!! Си гледам напред бидејќи и 60км/ч знае да е многу за на партизанска, зависно од времето во денот и густината на сообраќајот. Тоа е МАКСИМАЛНА брзина со која смее да се вози во градот и јас возам со максимално дозволеното. Секој оној што мисли различно, а не е специјално возило со предност, може едноставно да се ЕБЕ, или пак да се снаоѓа како знае и умее!

Ахтунг, задоволен?
аааауууу братеее само пуштај вакви слики, пола пријатели на вибер ќе го јадат со овие слики сега :) :) :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10886 на: 12 Февруари 2015, 19:53:06 pm »

Тоа е тоа Миле. За такви есхоли зборам. Баш за такви.

не, готово јасно ми е све, душо напатена. И зашто „морам“ да ти се тргнам, и зашто се накостреши ко струја да те фатила кога зуцнав дека алфата влечела слично ко кокошарникот, и „во сите режими“, и четврта вс шеста... све ми е јасно

нема проблем баце, тебе стално ќе ти се тргам чим те визам позади! обеќавам!
Добро е, постигнуваме напредок и понатаму, значи може на некого да се тргнеш. Следно е на сите што се побрзи од тебе да им се тргнеш. Лесно е, ако еднаш го напраиш тоа, ќе видиш дека не боли, верувај.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10887 на: 12 Февруари 2015, 19:54:15 pm »
LoL
Мене искрено ме нервираат ученици во група кои се шетаат по сред улица како да го ослободиле Скопје. Особено кога одат во школо, демек тогаш сме најсилни, неможеш да не згазиш, а и ако се курчиш со свирка ке се собереме и ако застанеш ке те исчукаме...
Деца без основна култура, а да не зборам за сообраќајна.
Во Германија деца од прво оделение знаат сами како да се движат по улица, знаат кога и како треба да поминат. И да не набројувам.
Многу мудра нација сме :)
телепатија.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,636.msg753755.html#msg753755

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10888 на: 12 Февруари 2015, 19:55:47 pm »
И ова па, и ова... Секој пат кога го постираш, тонеш се подлабоко и подлабоко во матните води на безумните конспиративни парадокси. Ко хаарп и кемтрејлс. А бааги пати си го постирал.

Значи ова видео нема ама баш никаква поента и цел зошто би постоело. Тотална глупост.
Мислам, тогаш кога ги кренале ограничувањата на брзината сообраќајќите се намалиле и обратно. Па тоа и дете од основно школо да го прашаш ќе ти каже дека е очекувано. Возрасен човек да се фаќа за тоа е тотален интелектуален пораз. Нормално дека ако на некоја делница условите на патот се подобрат, тоа ќе доведе до намалување на сообраќајќите, па резултат на тоа е зголемувањето на брзината која е максимална за таа делница и обратно. Ако условите на патот се влошат, ќе има повеќе сообраќајќи и како резултат на тоа ќе се намали максималната дозволена брзина. Значи, ограничувањето на брзината е последица а не причина. Толку ли е тешко да се сфати толку проста работа?

Тоа е тоа Миле. За такви есхоли зборам. Баш за такви.

Симо, т’зи есхол не е есхол. Есхол е оној кој ќе помисли да се прави паметен тогаш кога не е или не треба. Есхол е оној кој ја загрозува безбедноста, кој троши гориво како идиот, есхол е оној кој стиска 60 се втора во населено место и вознемирува се живо окулу, есхол е оној кој никогш не ги сврува очите кон себе да се види на што личи, туку криви му се другите „влечковци“, оние кои му сечат пат, пешаци кои поминуваат на пешачки, полицајци кои казнуваат за сообраќајни прекршоци. Единствени вистински есхоли без една причина. Be all you can be.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10889 на: 12 Февруари 2015, 20:26:14 pm »
Миле, нема што ти (или било кој шупак) да одлучуваш дали треба или не треба да возам 60 (или побрзо од тебе). Може те лаже брзиномерот, може возиш 55, а мислиш дека возиш 60, не е тоа твоја работа (или на било кој шупак). Твоја работа е да се покориш на член 31:

Член 31
(1) Возилото задолжително се движи од десната страна на коловозот во
насоката на движењето.
(2) Возачот е должен да го држи возилото во движење што поблиску до
десниот раб на коловозот и на толкава оддалеченост од него што, со оглед на
брзината на движењето на возилото, условите на сообраќајот и состојбата и
својствата на патот, да не ги загрозува другите учесници во сообраќајот и да не
се излага себеси на опасност.
(3) По исклучок од одредбата на ставот (2) на овој член, на јавен пат во
населено место, со коловоз на кој за сообраќај на возила во иста насока
постојат најмалку две обележани сообраќајни ленти за движење на возилото,
возачот може да ја користи и сообраќајната лента што не се наоѓа покрај
десниот раб на коловозот, ако со тоа не ги попречува другите возила што се
движат зад неговото возило.

(4) Одредбата од ставот (3) на овој член, не се однесува на возачот на:
- товарно возило чија најголема дозволена маса е поголема од 3.500
килограми;
- возачот на возило кое на рамен пат не може да развие брзина на
движење поголема од 40 километри/час и
- возачот на возило кое не се смета за моторно возило,
освен на дел од патот пред крстосница или на друго место на кое возилото
свртува налево.
(5) Глоба во износ од 45 евра во денарска противвредност во мандатна
постапка ќе му се изрече, односно ќе му се регистрираат 25 негативни бода
согласно со одредбите на овој закон на возачот кој постапува спротивно на
одредбите од ставовите (1) и (2) на овој член.

Остај ги момците у плаво со радари нека одредуваат дали се движам јас 60 или 160. Не е твоја работа. Твоја работа е да не бидеш шупак и да си возиш во десна (или средна) лента.