Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2711211 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10545 на: 24 Декември 2014, 14:01:03 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

АМА ТИ НЕ РАЗБИРАШ ОН ИМА ПРАВО ДА БИДЕ ТАМУ ТИ КАЈ ПАРКИРАШ ЕБАТИ КОЛАТА ПИ*КА ТИ МАТЕР НИЗ ГРАДОВ СВЕ СЕЉАЦИ СО КОЛИ МИСЛИТЕ ДЕКА МОЖЕТЕ ШТО САКАТЕ ДА ПРАВИТЕ ТОЧАЦИ ФОРЕВЕР!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #10546 на: 24 Декември 2014, 14:02:23 pm »
Ќе му се задеси ова некад, па може ќе застане кај што треба.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #10547 на: 24 Декември 2014, 14:16:05 pm »
Ме изнервира таксист, што реши да се качи на тротоарот кај рамстор, па си извозе 100 метри по него помеѓу бандери, билборди и пешаци за да ја избегне гужвата. Згора на тоа сакаше да се тепа со оние кои му укажуваа да се симне на улица. Они ќе му кажат на него каде да вози.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10548 на: 24 Декември 2014, 15:03:07 pm »
Ќе му се задеси ова некад, па може ќе застане кај што треба.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не етој крив. Камионот е крив. Он веќе беше на пешачкиот премин. Камионот требаше да застане.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #10549 на: 24 Декември 2014, 15:04:56 pm »
Не реков дека е крив. Башка на пешачки се поминува пешки, без разлика што си со точак. Ако има обележана велосипедска патека, се поминува со точак.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43932
  • Il Moderatore
« Одговори #10550 на: 24 Декември 2014, 19:02:58 pm »
Не знам дали во Кина е така... Итс а фрикин` бајк кантри! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10551 на: 24 Декември 2014, 19:20:33 pm »
Многу ги има упм...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3939
« Одговори #10552 на: 24 Декември 2014, 22:17:49 pm »
Утрово тип со југо на обиколница во спротивен смер по ленатата за застанување.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #10553 на: 24 Декември 2014, 23:06:32 pm »
Некое говедо ми ја откорнало предната табличка и ја зело со себе... На споменик да му стои.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10554 на: 25 Декември 2014, 00:34:23 am »
Да не ти испаднала по тоа патиштата а да не си приметил? Јас така со Полото, тргнав од Куманово, кога дојдов во Скопје ја немаше, па морав да менувам таблици.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #10555 на: 25 Декември 2014, 00:42:47 am »
Да не ти испаднала по тоа патиштата а да не си приметил? Јас така со Полото, тргнав од Куманово, кога дојдов во Скопје ја немаше, па морав да менувам таблици.
Абе Џонтра, пред два месеци ги менував пластичните држачи и ги стегнав за мерак. А колава и така не е излезена од Скопје две недели. Некое копито позади порта Влае се да му ...(допиши по свој избор)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #10556 на: 29 Декември 2014, 17:06:57 pm »
Ме нервираат сељаците што снегот од двор го фрлаат на улица :@
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #10557 на: 29 Декември 2014, 17:08:25 pm »
Јас го топам и чај од смог си правам. Кога одам во планина надокнадувам на тој начин.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #10558 на: 03 Јануари 2015, 16:44:43 pm »
Ситуација 1:

„Македонија пат треба да се преименува во Македонија Другпат“... ќе беше смешно да не беше жално.
Вчера возев од Прилеп до Маврово, низ Пелагонија релативно чисти коловози, на самото искачување кон Барбарос (пред Дебреште) - острови од мраз и замрзнат снег на сред коловоз. Подетален опис во Ситуација 2.

Од М. Брод до Кичево се праувам дали воопшто поминал чистач - значи снег падна пред 5 дена, ако за 5 ( и со зборови - пет) дена не успеале да исчистат регионален пат, не ми треба министерот да каже дека „е незадоволен од работата на Македонија Пат“, и самиот гледам. Возење со 40км/ч и постојано пролизгување. СРАМОТА!!!

Ситуација 2:
На споменатото место (на излез од Ропотово, значи возам не повеќе од 50км/ч.), уште и се зафркавам со луѓето в кола : „ДА не сакате да се лизгаме малку?“, во истиот момент губење контрола над колата. Како што напишав, коловозот чист, на една височинка - остров од мраз и замрзнат снег на сред коловоз, се извртив 180 степени со потполно губење контрола и излетав од лева страна (се прежалив и дека ќе летнам во ендек и ограда) на патот.
Среќа, проширување на патот и длабок снег спречи пролизгувањето да биде потрагично.
Се обидував да си ја најдам грешката, и имајќи предвид дека не притиснав кочница во ниеден момент, пролизгувањето најверојатно е заради тоа што на самото преминување на височинката сум додалмалку гас (повторно, не бев побрз од 50км/ч.).
После првичниот шок, им се извинував на сопатниците дека не сум мислел навистина да се глупирам, дека само сум се зезал и слично...

Како и да е, ваква лекција немаше да научам на ниедни часови, а првпат возам во зимски услови. Фала Богу што заврши без поголема штета и повреди....

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #10559 на: 03 Јануари 2015, 16:48:19 pm »
Абе друже дури вчера почнаа да чистат низ град зборам за Кичево не па за накај Брод...ова само кај нас го има, во секоја друга нормална држава глави ке летаа досеа.
New blood of old school