Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712139 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10515 на: 14 Декември 2014, 23:40:01 pm »
На паркингот кај мене, една бордо Корса Ц цела недела или е паркирана или непоместена, или секој ден се паркира в косо и зафаќа по две места. Па да му се плукнам, толку осет да се нема - околу 2ипол-3 доаѓам од работа, нема игла кај да фрлиш на паркинг, кружам ко ненормален низ населба за да начекам некој да излезе и ослободи место, а ваму некој комотно си паркира на две места.

Денес иста ситуација. Се помислив дали да се јавам во ПОЦ, ама си викам, може нешто е дефект колата, па ја истуркале тука, и напишав лист со молба за пристојно паркирање и ја стаив под заден брисач.

Во текот на денот, неколку пати излегов со кола, веќе вториот пат, порката ја немаше, а на следното враќање, колата беше препаркирана.
1:0 за мене, пристојноста се исплати, ШТД. :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10516 на: 15 Декември 2014, 08:05:20 am »
Браво мајсторе
Секоја чест за досетливоста со молбата

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10517 на: 15 Декември 2014, 09:58:35 am »
знаеш колку пати имам ставано такви листови? почесто не успева листот... ретко но ефективно е да ги видиш да почнат да се паркираат нормално...некои закоравени сељачки навики не се менуваат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10518 на: 15 Декември 2014, 11:17:59 am »
Не ме изнервира ништо во сообраќајот туку поминував од кај три бисери и гледам полиција и едно фиат стило сребрено цело ишкртано со помаранџест спреј ама тој без усул шкртал, го пропуштил само кровот цццц....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10519 на: 15 Декември 2014, 11:26:35 am »
Околу паркирањево, глеам се намножија курнази кој пред сопствената зграда/куќа инвестирале во знаци приватен паркинг, забрането паркирање, пајак ово оно а станарите на истата паркираат пред туѓи згради/куќи. Тротоар ко што знам неможе да биде приватна сопственост евенталуално ако се сменило нешто у задњиве години..

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #10520 на: 15 Декември 2014, 13:01:15 pm »
Не ме изнервира ништо во сообраќајот туку поминував од кај три бисери и гледам полиција и едно фиат стило сребрено цело ишкртано со помаранџест спреј ама тој без усул шкртал, го пропуштил само кровот цццц....

Еве го ... лошо бил паркиран?
http://mkd-news.com/skopska-kultura-huligani-unishtija-avtomobil-vo-aerodrom/

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #10521 на: 15 Декември 2014, 13:03:12 pm »
Да, паркиран бил на самата кривина кога идеш од 7ца накај мајчин дом, кај кафичот мини што беше ама му бепе препаркиран прееска додека беа џандарите. Очигледно блокирал синоќа, моја претпоставка.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #10522 на: 15 Декември 2014, 13:08:40 pm »
Пишале за тоа како културата не била на високо ниво- мислејќи на оние што го уништиле возилото со спреј. А не спомнуваат за културата на оние дебили што паркираат кај кур им текне. (општо зборам, за сите дебили-фраери).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #10523 на: 15 Декември 2014, 13:10:32 pm »
На паркингот кај мене, една бордо Корса Ц цела недела или е паркирана или непоместена, или секој ден се паркира в косо и зафаќа по две места. Па да му се плукнам, толку осет да се нема - околу 2ипол-3 доаѓам од работа, нема игла кај да фрлиш на паркинг, кружам ко ненормален низ населба за да начекам некој да излезе и ослободи место, а ваму некој комотно си паркира на две места.

Денес иста ситуација. Се помислив дали да се јавам во ПОЦ, ама си викам, може нешто е дефект колата, па ја истуркале тука, и напишав лист со молба за пристојно паркирање и ја стаив под заден брисач.

Во текот на денот, неколку пати излегов со кола, веќе вториот пат, порката ја немаше, а на следното враќање, колата беше препаркирана.
1:0 за мене, пристојноста се исплати, ШТД. :)
Браво. Јас имам испринтано ливчиња и ги постаувам по потреба на коли. Досега немало потреба да се вика пајак. Колку-толку напредок. Барем за постојаните жители. За коли од дојденци мора и со полиција понекогаш. Ред си е ред.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #10524 на: 15 Декември 2014, 13:11:32 pm »
Во Аеродром има многу вакви факмани, има и некултурни ама  има и такви што казнуваат :) :) :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10525 на: 16 Декември 2014, 02:42:20 am »
ме изнервира моментот кога на комбево ми откажа кумплунгот... абе ке полудев... не дека она не даде сигнали.. уште летово ми падна кумплунгот подоле, како заладуваше се подоле и подоле.. неколку пати се деси на стиснат кумплунг комбево само да почне да си трга, ама прееска беше врвот.. стиснав и си остана доле а комбето изрипа како нагло да сум пуштил педала... каде бе се...а, сред сезона, на договорени сервиси за утре... абе ке се мрднев, какви се мисли не ми пројдоа низ глава

среќа знам да возам со меѓу гас па се снајдов за до гаража да се довлечам... па боро почна да проверува и вика тече глицерин од долната хидро пумпа, таа што е на мењач и тоа машки тече... ајдееее.. вади ја боро, утре одсабајле во солид, роденденски да ме избричат за пумпа, за хјундаи комбе... ја извади, ја фрли на маса и туку вика.. чек малку... ја расклопи, и удри едно полирање од внатре, чепна низ гумиците по фиоките, извади оригинална хјундаина гумица за таква пумпа... вика: ми текна дека пред 10-тина години ми донесе еден 2 гумици, незнаел која му фаќала на неговото возило.. оваа била поголемата, таа била помалата.. е па моја среќа било.. и одма склопи, испуштивме воздух ТОП ситуација, за убав крај на нервозата....

ајде боро у локалното кафанче да к’снеме нешто... седнавме во кафанчето кое за греење има плински тајфун, печка на пелети и котел со радијатори на дрва. снема една фаза и тоа баш таа нај критичната за него... му се подпали плинскиот тајфун, почна да чури печката на пелети а котелот му зовре... ај спашавај ситуација што како, се среди се... таман заседнавме, прва пијачка дур чекаме скарата, ете ти до нас две маси се закошкаа нешто меѓу себе, се степаа... се разлетаа маси столици... ај боро да идеме на друго место.. излагаме од кафана, седнувам зад волан, излагам на булевар, оооп застани ај да дуваш... абе у три лепе материне... има ли крај баксузов за денес?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #10526 на: 16 Декември 2014, 08:09:42 am »
Добро де, све се средило. Кафаната не се запалила, 1 пијачка покажува под 0,5 промили и куплунгот си го напраил. Све е ОК :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10527 на: 16 Декември 2014, 10:16:41 am »
ќе видиме денес.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #10528 на: 16 Декември 2014, 11:32:24 am »
во склоп на прашањето,што ве изнервира денес,
текстот...
http://media.mk/article/55466/nie-stoime-zad-napadot-na-policiskite-stanici-vo-tetovo-i-kumanovo
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #10529 на: 16 Декември 2014, 11:52:58 am »
Касарна Илинден ќе ја нападнеле... :D Ако нешто не треба да нападнат кај нас, тоа е баш тоа место ;D :D  И ЕБР не е стационирана во таа касарна. Неписмени/