Многу работи служат за пување, ама кој како си ја наредил, ем башка, секој со своите преференци... Најискрено, од сите горенаведени, мене баш IQ ми е нај за пување... Пошто врска нема колана... Квад бајк на стероиди еате... Да, стварно е изузетно паметно направена, ама не нуди ништо посебно (поготово простор и функционалност), а кошта колку 2/3 од бубрег... Епа неќе моќи...
Џук е кросовер, не е СУВ. А мене лично, ми е грд до бесвес и назад... Дали и колку СУВ има поента или нема, тоа е за самиот купувач да си одлучи. Ако немало поента, немаше луѓе да се потепаат да купат, и уште повеќе, немаше производителите да се потепаат да ги прават... Факт е дека за оф-роуд, нити Џук, ни свети Џук, ни АЅХ, ни бутур нема да ти помогне... За возење на терен, се знае: Toyota Landcruiser, Range Rover, Toyota Hilux, Mitsubishi Pajero, Nissan Navara и слично. Нигде тука не припаѓаат ни ix35, ни ASX, ни Спортејџ, ни Х1/3/5/6, нити па другите слични на овие. Да претежно се за пување, ама на крај краева, луѓево денеска живеат само за тоа... Нема пари леб да јаде, ама има телефон од 500 еура, и по цели денои виси на Ул. Македонија и пие кафе од 120 денара... Епа сеа, јебеш