Види, реалноста е таква.. Сите статистики што се правени во Велика Британија, Германија, Франција, итн, кажуваат дека SUV или Crossover скоро секогаш се купува како второ возило, и се користи за носење деца до школо, идење до продавница, итн. Си имаат свои предности, и тоа е факт. Особено се практични за постари луѓе заради повисокото седење, полесното влегување и излегување, итн.
Али реално, во град и во реални услови и потреби на возење, не гледам оправдлива потреба од такво возило.
Кросовер е нормално возило на повисока суспензија. Дефиниција за Кросовер? VW CrossPolo. Дури и името ти кажува. Тоа е тоа. SUV е возило кое би требало да е добро и он-роуд и оф-роуд, али е со доволно компромиси да биде несоодветно и на едно и на друго. Чест на исклучоците.
andrej ne me razbiras, ne e tvoe ili na deni ili na bilo koj da dava zaklucok. Jas naprimer isto nemozam da najdam opravdanost u kupuvanje s-klasa, bmw 7, a8, maybach ili rolls za privatna upotreba. Mislam deka se pregolemi i doma da gi imas e previse, executive cars mi se. Sepak, eden ton lugje si gi kupuvaat za po doma, jas ne odam do tamu da kazuvam kakvi se i za sto im sluzat i dali ima poenta...
btw. nissan juke ne e za mene isto...
Не е до било кој да донесува заклучоци, едноставно, секој си го кажува своето мислење. Самиот купувач би требало да е способен, самиот да произлезе со заклучок, без разлика на се’. Еве на пример, ако јас се решам да купам Џук или што и да е, нити Зеро, нити Дени, нити било кој што ќе пише тука, нема да ми го смени мислењето, ако веќе сум се одлучил за такво нешто. Секој човек си има свој вкус, и свои преференци. На повеќето тука (вклучувајки ме и мене), СУВ или Кросовер им се поинтлес ствари, арно ама, тоа не значи дека мислењето на некој член на форумов, ќе ја намали желбата за набавување на такво возило, на оној кој што го сака, или за пување на некој позер