Автор Тема: K&N  (Прочитано 48228 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: K&N
« Одговори #75 на: 27 Мај 2011, 12:17:40 pm »
Еми знам де... Само што би идел на поевтина варијанта (т.е. набавка од странство, не од тука :))
Да не испадне поскапа така :)

Ти си знаеш... имам еден другар цело време нарачува нешто... и сеа послено нарача некој телефон-саат... и некако го одраа, сеа не памтам дали на шипин или на царина... па му излезе... 200 евра комплет до тука, а телефонот 70 евра беше :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7406
« Одговори #76 на: 28 Мај 2011, 07:08:59 am »
На царина ке да е, шипинг однапред се договараш што како, со царината никад не се знае ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #77 на: 28 Мај 2011, 09:30:15 am »
Eпа може на царина да го искинале

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #78 на: 30 Мај 2011, 21:54:17 pm »
Eve od iskustvo od taa nasa eb*** carina, mene mi go carinea shippingot za spojlerot, me "iscedija" gi kolnev i pcuev na glas, po nieden zakon ne pisuva deka shipingot se carini, a na nivniot eb*** lesinarski sajt pisuva vo ЧПП deka se carini... apsurdno do ....
Na moeto prasanje sto ako poracam penkalo od amerika od 1 dolar, a shiping platam 100 dolari (da mi stigne za dva dena), toj titovecot mi kaza deka ke platam 38  dolari carina :)))
Bog da cuva golman da brani :)))
>>>>><<<<<

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #79 на: 02 Јуни 2011, 06:35:35 am »
Дечки еве како стојат работите. Јас сакав да порачам преку ebay вакуумски вентили за астрата од Англија. Цените таму се одлични со се транспорт и пакување и напола од кај нас но проблемот е царината. До 45Е не се плаќа царина, а над таа цена се плаќа 36% . Па ако некој планира да порачува преку интернет нека го има ова во предвид.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20715
« Одговори #80 на: 04 Јуни 2011, 16:59:28 pm »
Еми знам де... Само што би идел на поевтина варијанта (т.е. набавка од странство, не од тука :))
Да не испадне поскапа така :)

По некои пресметки, со луѓе што се информирани за Царина и остали говнарии, дури и со 18% данок (колку што ми рекоа дека би платил дополнително), пак ми испаѓаше поевтино него ли да го земам од тука...

Сеуште немам земено, ама ми стои отворена опцијата :) Барам и ОМР кај нас, ама некако као да ги нема :-\
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #81 на: 14 Мај 2012, 14:26:51 pm »
 кажете ми со кн филтер на сеат алтеа 1.6 со 102 хп со 148 нм какво подобрување би добил имам потреба од малце(зашто знам дека неможе многу) забрзување па и крајната малце да се зголеми...

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #82 на: 14 Мај 2012, 14:48:23 pm »
Минимално подобрување ќе имаш, и веројатно тешко ќе го осетиш.

Би требало да осетиш промена у звукот и полесно качување на вртежи, ама од аспект на снага/влеча, не треба да се очекува многу, бидејќи сепак е атмосферски 1.6 комбиниран со тешка кола.

Да не ме разбереш погрешно, дефинитивно препорачувам инсталација на К&N филтер, но зборот ми е, да не очекуваш дека ради филтерот ќе добиеш Nissan GT-R ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
« Одговори #83 на: 14 Мај 2012, 15:00:14 pm »
хехе не бе па и ти купра р сакам...:P  иначе што каков треба за кај мене у таа глупана кутија да го збере...?

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #84 на: 14 Мај 2012, 15:40:15 pm »
Интересно, али К&N не понуди панелен за Алтеа (или можда има, ама ме мрзи да барам сеа, па пробај сам ;)). Ги имаш овие опции:

- само филтер http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=E-2014

- комплетна изведба за конусен филтер http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0620

- performance airbox http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57S-9500

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10999
  • 430i
Одг: Re: K&N
« Одговори #85 на: 14 Мај 2012, 21:56:03 pm »
Алтеата вози VAG мотор, оди на сајтот, побарај по модел, само ќе си излезе. И маички има :)

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
« Одговори #86 на: 15 Мај 2012, 12:13:18 pm »
најдов само за филтер и мислам дека тоа ми треба само за да не размонтирам цел мотор...:/

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7406
« Одговори #87 на: 15 Мај 2012, 12:45:49 pm »
Eve od iskustvo od taa nasa eb*** carina, mene mi go carinea shippingot za spojlerot, me "iscedija" gi kolnev i pcuev na glas, po nieden zakon ne pisuva deka shipingot se carini, a na nivniot eb*** lesinarski sajt pisuva vo ЧПП deka se carini... apsurdno do ....
Na moeto prasanje sto ako poracam penkalo od amerika od 1 dolar, a shiping platam 100 dolari (da mi stigne za dva dena), toj titovecot mi kaza deka ke platam 38  dolari carina :)))
Bog da cuva golman da brani :)))

Прашањето што јас би им го поставил, кога веќе тврдат дека на шипинг се плаќа царина, дали аналогно на нивното тврдење, ако шипингот е бесплатен, НЕМА ДА ПЛАТАМ ЦАРИНА на одредена стока?

Поголема глупост не можев да прочитам, еј царинат поштарина? А бе телевизии ке им викнам!!!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #88 на: 15 Мај 2012, 17:14:28 pm »
На цената на делот се додава и шипингот, па на целата сума царина. На крај на вкупниот износ се пресметува ддв. Нормално плус шпедиција, лежарина и царински трошоци.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #89 на: 13 Мај 2014, 09:10:04 am »
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!