Автор Тема: Зимски Кондури, препорака!  (Прочитано 107667 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Одг: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #105 на: 26 Ноември 2013, 21:30:35 pm »
Вакви имам само serrgio taccini и за кур не ги бива... Пуштаат вода, ладно држат и тешки се олово... А колку се прљаат да не праиме муабет...

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #106 на: 26 Ноември 2013, 23:29:59 pm »
1. Dr. Martens Will Boot - Eclectic - купени годинва 5200 од Артурс , удобен ѓон како и сите други Dr. Martens, супер за дожд и ладно,доста лесно се прљаат, да ти се потат нозете не ти се потат, ама не ми ни мрзнат, башка убави се за искачање, поубави се во живо него на слика

Одржување: само со мокро крпче бидејќи кожата е веќе со восок во неа

http://uk.drmartens.com/uk/Mens/Mens-Boots/Dr-Martens-Will-Boot/p/14601001

2. Класична Dr. Martens чизма со мислам 6 или 7 дупки и челик напред - удобен ѓон како и сите други Dr. Martens, ти мрзнат нозете, не пропуштаат вода и се лизгаат на снег и мраз у пм. Ја имам веќе 10ина години, уште не мрда.

Одржување: само со мокра крпа и малце петролеумско желе од 1 евро и ко нови се. Никакви спрееви за имрегнација, боја и сл.

3. Планика - ваљда протект ама малце пониски од највисоките, коштаа 7000 ден. - прекрасна кожа, веќе 5 година ги носам и не мрдаат, нозете ни мрзнат ни се потат (со дебели чорапи е бара),малце тврда "суспензија" ,  немаат Vibram ѓон али не пропуштаат вода, не се лизгаат многу на снег и мраз но не се за искачање баш, пошто се многу робокапски (мене лично баш ми е гајле), и додаваат пар цм на висина.

Одржување: само со мокра крпа и малце петролеумско желе од 1 евро и ко нови се. Никакви спрееви за имрегнација, боја и сл.

http://www.planika.si/ENGLISH/cevlji/mcb31_krn.html

4. Планика MANGART MEN AVS, исто околу 7000 денари, но бидејќи веќе ги имам погорните не би да дуплирам ствари, ги имам пробано, прекрасна мека "суспензија", убаво лежи ногата, ако ги има некој нека пише ривју, за да се убедам да ги купам :)

http://www.planika.si/ENGLISH/cevlji/mangart_man_us.html

Salomon ми се премногу грди на изглед и премногу пластични, за Алпина имам слушнато дека квалитетот не им бил тој од порано и затоа не ги ни гледам, кога би купувал "странска" марка би купил dachstein - австриска марка, татко ми имаше едни ружни, преку 20 години му траеја.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #107 на: 26 Ноември 2013, 23:40:21 pm »
Еве ја мојата зимска опрема:

Проблемот е што ѓонот станува малку лизгав (сигурно веќе 13-14-та година им е), па ќе треба кондураџија да ги посети. Инаку чизмата си нема смрт :) За топло - топли чорапи само :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #108 на: 26 Ноември 2013, 23:42:57 pm »
Мислам тие австријците банкротираа. Инаку да една од најдобрите фирми за планинарски чевли и чевли за скијање.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #109 на: 26 Ноември 2013, 23:56:50 pm »

Мојата зимска опрема ( иако е патика ). Терам со патики цело време јас. :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #110 на: 27 Ноември 2013, 00:29:09 am »
Овие ги носам. Не пропуштаат вода и мислам дека се одлични за цената. Некаде околу 5000.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #111 на: 27 Ноември 2013, 00:40:08 am »
Мислам тие австријците банкротираа. Инаку да една од најдобрите фирми за планинарски чевли и чевли за скијање.

Не бе, еве ги, освен ако некој друг не ги купил/купил името

http://www.dachsteinschuhe.com

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #112 на: 27 Ноември 2013, 00:41:36 am »
Само Salomon. Ништо друго.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #113 на: 27 Ноември 2013, 00:42:49 am »
која продавница ги продава Salomon кај нас ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Re: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #114 на: 27 Ноември 2013, 00:56:50 am »
Joint venture имаат у Скопје, заедно со McDonalds.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #115 на: 27 Ноември 2013, 01:00:03 am »
zatvoren Salamon vo GTC...!?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #116 на: 27 Ноември 2013, 01:02:27 am »
Јас ги имам овие

Стоев во поток 20цм длабок, ни капка вода не пуштија после 10 минути. Презадоволен.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #117 на: 27 Ноември 2013, 01:12:46 am »
Ногата ја потат ? Топло е во ними ? Колку ги зеде ?

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #118 на: 27 Ноември 2013, 01:19:48 am »
Не знам дали ја потат зошто секогаш ги носам со термо чорапи. Нешто особено многу секако не ги потат. Во нив е топло (зимно време низ планина на лов со снеги и мраз комотно се поминува). Ги земав од Пеко пред 5-6 години ако не се лажам 9000 денари во тоа време, или нешто помалку. Таква некоја бројка ми се врти.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #119 на: 27 Ноември 2013, 07:15:35 am »

Јас носам вакво ама претежно лето :)

И вакви (не оваа боја)

Ако фати зорт, да мора да се оди некаде докај -30С. И волнени чорапи зимо - лето :)

Одлични перформери за парите се и едните и другите, само што ги носам само на планини.