Автор Тема: Ретровизор?  (Прочитано 10253 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ретровизор?
« на: 02 Февруари 2012, 21:53:35 pm »
Луѓе, кај да се најде некој што сече стакла за ретровизори? Или ги продава стаклата како готов производ?

Стаклотот е и со 2 пина, најверојатно за грачи во него, мада толку не е битно. битно да биде криво не рамно, како што е оригиналот.

Ако знае некој нешто нека пише.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
Одг: Ретровизор?
« Одговори #1 на: 02 Февруари 2012, 23:29:02 pm »
Како мислиш криво? Мислиш да биде конвексно или пак да биде исечено во форма на ретровизорот?
Ако треба да биде конвексно, не верувам дека ке успееш да најдеш некаде такво, а не е лошо да го побараш Тони звани Алфа од Сингелич и да го прашаш него дали евентуално има такво нешто, или пак може да ти донесе оригинално...
А по стаклариве можеш да прашаш кој сече...Имаш тука еден стаклар кај тебе у близина, уствари до партизанска е блиску, не е баш кај тебе...Али позади зградата на Симпо, односно у истата зграда од задната страна имаше еден што сечеше стакла, ама незнам дали се уште работи дуќанот..Ако не те мрзи скокни до таму, види...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #2 на: 02 Февруари 2012, 23:35:21 pm »
Бев таму и исеков стакло, ама не е тоа тоа. Реално ги дава одразите а кај сите ретровизори малце намалува. Башка ова стаклово е право и светлината од други коли дирекно у очи мава, а ова оригиналново пошто е малце криво или најверојатно конвексно ја крши светлината, така ми кажа баш тој стакларот.

Кај овие што работат со делови никој не нуди само стакло, сите даваат комплет ретровизор. А мене не ми треба пошто успеав да го попраам, имав од еден форд што го скршив на времето и овој сега па си составив еден исправен, електрониката си работи супер, само уште стакло ми фали.
Ако чуе некој нешто нека каже, било што од помош ќе ми биде.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #3 на: 02 Февруари 2012, 23:41:10 pm »
Значи како што претпоставував...
Стаклото треба да биде баш криво односно да има за задача да ги оддалечува предметите... Тоа стакло такво се лие фабрички и тешко дека ке најдеш некаде...А штом си нашол обично, такви и на други места ке најдеш...Или пак од некоја кола што е на отпад па да земеш цел ретровизор...
Стакло проблем е да најдеш само за жал...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #4 на: 02 Февруари 2012, 23:50:19 pm »
Тоа е тоа. Јас се надевам дека ќе упеам да најдам, ваљда имале некад некој ретровизор што не работи а стаклото да е здраво(што не ми вероватно ова, логички гледано)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5 на: 03 Февруари 2012, 00:19:20 am »
Не верувам дека некој би ти дал само стакло,дај Боже да најдеш ама тешко...Побарај по отпади,па ако ти излези некоја поевтина цена за цел ретровизор земај,ако не ‘снајди се‘ ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #6 на: 03 Февруари 2012, 00:23:03 am »
:D :D

Не знам, кога си лош човек некако се е полесно, ќе се иде на 'пазар' некоја вечер ;D ;)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #7 на: 03 Февруари 2012, 00:40:53 am »
Ако не се снајдеш во краен случај побарај поголем ретровизор од твојот,извадимуго стаклото и однесиго да го исечат
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #8 на: 03 Февруари 2012, 01:00:55 am »
Браво бе Јове, видиш мене не ми текна, а мислам дека имам.

Ти Јове ко ќе поминуваш накај одпадите ѕирни види дали има само стакло од ретровизор за алфа 156, лев. Ќе можеш ли?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #10 на: 03 Февруари 2012, 01:15:11 am »
Нема гајле друже, дешавката била поминала. Нека идат таму сите малери.

Ако не успеам да се снајдам , ќе ми напраиш услуга да нарачаме :D

Само ми текна у меѓувреме ека на циган пазар гледав за алфа ретровизори, само школката и држачот внатре со стаклото без електроника. Само кај утре во снегов нема шанса да бидат таму .

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #11 на: 03 Февруари 2012, 01:17:26 am »
Члинк, види и MartinAlfista  нека види по гостиварските отпади, сепак има подоста и натаму, имав некој комшија јас со Алфи се мавташе, ќе се најде чаре, само лангзам

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #12 на: 03 Февруари 2012, 01:22:15 am »
Па тоа викам, само не ми текнуваше кој беше од тие краеви. Ако не им е тешко нека ѕирнат, јас мисам дека би требало да се најде.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #14 на: 03 Февруари 2012, 01:24:08 am »
Во единствениот отпад за коли во Гостивар имаше 146 и 156, али комплет ги снема двете. Ја мерачев 146, ми требаа ситници али не завршив работа.