Фала, infected, али конструкцијата на ретровизорот на Г и Х е сосем различна. Еве каде е мојата мака:
Значи, ова е задниот дел од стаклото. Точките на спојување се обележани со 1, 2 и 3. Истите се спојуваат со моторчето за електрична контрола на позицијата на огледалото. Горе на сликата се пиновите за грејачите, но тоа ќе биде друга приказна. Ова сега ме интересира мене.
А ова, е внатрешноста од ретровизорот, каде лежи огледалото, и тука е електро моторчето. Точките на спојување, исто обележани со 1, 2 и 3 соодветно.
Точката 1 не е проблем - многу лесно се мести. Проблемот е кај 2 и 3, пошто не се фиксни туку се флексибилни, и се поместуваат. Тие го буткаат/влечат стаклото во посакуваната позиција. На врвовите имаат куглици, кои на изглед се поголеми од socket-от во кои се планирани да влезат (2 и 3 од огледалото.) Позади нема пристап за монтажа, никако. Ако го извадам моторчето, и го монтирам стаклото на моторчето, нема да можам да го спојам моторчето со куќиштето. Ако пробам вака да го поставам, никако неможам да дојдам го куглиците (2 и 3 од моторчето.)
Any advice, ако воопшто некој ме разбра, или работел ваква работа..?