Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 266265 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #915 на: 22 Јули 2012, 17:10:01 pm »
Dobar e Rajko....

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #916 на: 22 Јули 2012, 17:22:55 pm »
Секоја чест за Ферари и Алонсо одлично одработена трка.Се покажа уште еднаш дека имаат голем напредок во перфорамнси и константност со оглед каде беа на почеток на сеозна.
Штета за Хамилтон што толку рано му се дупна гума,како што се покажа подоцна можеше да им пружи одбра борба на Алонсо и Ветел.Мислам дека немаше баш никакво учество во успорувањето на Ветел бидејќи имаше убава предност пред него од 1.5 секунда.Добар беше Батон кој на крај му промумла на Ветел дека е под истрага и да не се радува многу :P
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #917 на: 22 Јули 2012, 18:11:58 pm »

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #918 на: 22 Јули 2012, 18:25:13 pm »
Испадна дека Батон беше во право кога сугерираше дека Ветел го поминал надвор од патеката.Стјуардите го казнија со 20 секунди заради таа грешка.Превземено од Ф1 алманах:

Стјуардите во последните пет круга на трката не можат да казнуваат со возење низ боксот, па поради тоа временска казна од 20 секунди кои се додаваат на крајниот резултат беше аплицирана во овој случај. Со ова тој паѓа од второ на петто место, односно Батон е втор зад Алонсо, но Кими го добива пехарот за третото место, по што следат Кобајаши, Фетел, па Перез. Тоа се рефлектира и на генералниот пласман, каде што пилотот на Ред Бул останува трет, но со осум бода помалку: Алонсо има 154, Вебер 120, а Фетел паѓа на 110 поени.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #919 на: 22 Јули 2012, 18:35:38 pm »
Вери најс :D

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #920 на: 22 Јули 2012, 20:49:36 pm »
Супер супер, море за ред бул ни еден бод не треба, скапаниците го мапирале моторот во квалификации, и биле само опоменати.
Ја слуштив трката во HD па после ќе ја гледам.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #921 на: 22 Јули 2012, 21:15:51 pm »
Ако сте приметиле цело време има некои нерегуларности со болидите нивни.Не памтам во последниве 2 години некој друг болид толку често да бил под истрага од ФИА.Првин беше висината на предното крило,па blown дифузерот,па подот,па сега мапите,кој знае уште што ќе најдат.
www.domitalia.mk

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #922 на: 22 Јули 2012, 21:38:26 pm »
Јас ги оправдувам ептен, ако не беа они во формулава последниве години колку помалце иновации ќе имаше само. Со новиве правила се изгуби шмекот на Формула 1 и се се тера по прав пат, ако не беа они последниве години да пронаоѓаат по некоја дупка болидите од 2008 и 2012 исти ќе беа со сменети предни крила само. Камо ли сите тимови да беа како нив во поглед на иновативноста и све остало. Иако лично не сум за нив воопшто.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #923 на: 22 Јули 2012, 22:02:51 pm »
Не се само они што наоѓаат дупки во правилата.Сети се само Рос Браун со дупка во правилата и двојниот дифузер стигна до двојна титула и ги натера Мерцедес да фрлат милиони во Ф1.F-ductot на Мекларен кој беше брилијантна идеа само другите не можеа да ја усовршат па се укина иако ја возеа цела сезона,понатаму новиот f-duct кој го смисли повторно Рос Браун кој е активиран од DRS крилото.Значи цело време се воведуваат иновации ама овие претераа,секоја нова иновација им е спорна и не призната од ФИА што е најбитно.
www.domitalia.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #924 на: 23 Јули 2012, 01:37:43 am »
Speaking to Sky Sports F1 while the investigation into the incident was still ongoing, Red Bull Team Principal Christian Horner had suggested Vettel had been ahead entering the corner and Button then forced him wide.

"He goes to the outside. Gets clearly ahead and then Jenson runs him out wide and over the kerb. So I think it is unfair to say he got an unfair advantage from that, it was a racing incident," argued the Red Bull boss.

"If you slow the camera down to the point that Sebastian leave the track you will see clearly that he is ahead.

Horner defends Vettel's driving

"Jenson is actually wheel spinning out of the corner, he has no grip. Sebastian has jinked around him. I think it would be very harsh to penalise him."

Sebastian Vettel has branded Lewis Hamilton "stupid" for unlapping himself during the German Grand Prix, arguing that the McLaren driver shouldn't have 'interfered' with the race leaders.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #925 на: 23 Јули 2012, 04:24:34 am »
Убаво му кажа Дејмонд Хил:Racing is harsh :).Според мене е чист случај бидејќи да останеше на патеката немаше да биде пред Батон,туку ќе требаше да закочи и да го пропушти.Може кога е во патека е малку пред него но ако останеше немаше да биде затоа е и казнет.Ова е ист случај како со Малдонадo-Хамилтон во Валенсија и соодветно доби иста казна.

Фетел е познат по неговите детски изјави и трескањето глупости така што не ме изненадува и ова.Стјуардите сами кажаа дека ништо погрешно не направи Хамилтон.Во моментот беше најбрз од сите 4-ца и нормално дека ќе го помине Фетел кој фактички го кочи.Одкако го помина не знам дали приметивте ама никој не му мавна со плаво знаме,што значи дека беше побрз од него и со ништо не му ја уништи трката како што сакаат да претстават од Ред Бул.
www.domitalia.mk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #926 на: 23 Јули 2012, 07:31:14 am »
Дејмон Хил често се наоѓа на позиција шеф на стујардите (главен стујард?), па добро ги знае правилата и често учествува во донесување на одлуки при спорни моменти (работа која треба да биде непристрасна).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #927 на: 23 Јули 2012, 11:00:12 am »
Овие од мекларен му ја уништија трката на фетел. Зошто маслинката го успоруваше фетел и не го пропушташе
намерно иако беше 18 и цел круг зад него овој ризикуваше да направи инцидент? Се тркаше жими к**. Лесно е така да се тркаш и да уништиш некому трка кога си последен па не штедеш ни болид ни гуми. И ќе заебеш некој максимално и потоа ќе си се повлечеш во бокс и на крајот дури друг ќе биде казнет!! Да не беше маслинката и неговото камиказа возење фетел ќе можеше да го престигне алонсо во бокс доколку влезеа во 1 секунда.
Ако не тогаш маса секако не го бива овие од ферари нека го направат камиказа бе. Заостани цел круг доби нови гуми и дупи ги конкурентите кога е дозволено тоа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #928 на: 23 Јули 2012, 11:05:20 am »
Аии, испадна дека хамилтон му напраил услуга на Алонсоо?! Немој, не ме радуј ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #929 на: 23 Јули 2012, 12:25:50 pm »
Ветел е пичка од чоек, разлигавено детиште и треба добро да се исшамара.