Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 219074 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #165 на: 20 Март 2012, 20:37:26 pm »
Па она горе што го исцитирав, за мене ги оспорува. Ама затоа го става меѓу топ буљашите у Ф1 :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #166 на: 20 Март 2012, 20:41:44 pm »
^^  Симо како шо кажа Сена "And if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver because we are competing, competing to win. And the main motivation is to compete for victory, it's not to come 3rd, 4th, 5th or 6th. I race to win as long as I feel it's possible. Sometimes you get it wrong? Sure, it's impossible to get it right all the time. But I race designed to win, as long as I feel I'm doing it right."

За инцидентот со Вилнев од 1997 треба малку повеќе да се прочита и да се истражи за да може да се зборува. Имено на таа трка Шумахер во 48круг имаше предност од 5 секунди над Вилнев, но тогаш почнува да губи разладна течност од моторот по што во 50тиот круг Вилнев веќе е зад Шумахер. На една кривина Билнев преоптимистички се обидува да го престигни Шумахер а овај нормално го затвара Вилнев и о доаѓа до судир.
Ако на таа кривина Шумахер го оставеше Вилнев да пројде овај ќе се закопаше во чакалот и Шуми ќе беше шампион.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #167 на: 20 Март 2012, 20:49:23 pm »
^^  Симо како шо кажа Сена "And if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver because we are competing, competing to win. And the main motivation is to compete for victory, it's not to come 3rd, 4th, 5th or 6th. I race to win as long as I feel it's possible. Sometimes you get it wrong? Sure, it's impossible to get it right all the time. But I race designed to win, as long as I feel I'm doing it right."

Ако на таа кривина Шумахер го оставеше Вилнев да пројде овај ќе се закопаше во чакалот и Шуми ќе беше шампион.

Сена никогаш не калкулирал со бодовите, туку само со победите - ненадмашен е. Што се однесува до Шумахер, мој впечаток е дека секогаш кога требало да се употреби прљава игра, употребувал. Значи го нема моментот „I feel I'm doing it right" туку има момент „I feel i can pull this out".
Знам дека Шуми има многу фанови и кај нас, и знам дека ќе се противат тие на тоа што го зборам, сепак тоа е мое мислење, а одбраната на инцидентот со Вилнев ти е невалидна поради болдираните зборови. Никогаш нема да дознаеме што ќе беше ако беше.. Сега фактите зборат дека на два пати во слични ситуации Шуми предизвикува(или ако сакаш по твое, учествува во) инцидент, кој на некој начин ќе му обезбеди предност во однос на директниот конкурент.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #168 на: 20 Март 2012, 20:57:33 pm »
Јас колку шо знам Сена е еден од највалканите возачи во историјата. Во Јапонија уште на првата кривина се закуца во Прост, па не му ги одземаа сите бодови.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #169 на: 20 Март 2012, 21:00:19 pm »
Еве го инцидентот. Обратете внимание на успорената снимка при крај, некаде кај 2:12. Ако ова не е намерно - јас не знам што е! :
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #170 на: 20 Март 2012, 21:06:56 pm »
Се гледа дека е намерно :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #171 на: 20 Март 2012, 21:11:38 pm »
Тоа ли го прави Шумахер буљаш! Абе вие не знаете што зборите.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #172 на: 20 Март 2012, 21:13:46 pm »

Да се вратиме на оваа сезона.

Like a Boss ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #173 на: 20 Март 2012, 21:21:48 pm »
тој шо ти ја акна алфата со врата пред ван гог, буљаш е? Буљаш! Е па ова ти е исто! :) Едно време луѓе почнаа та го пуштаат шуми, да си викаат „бегај бе, овој буљашов ќе не` акне!“ :D :D :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #174 на: 20 Март 2012, 21:35:42 pm »
Ko вчера да беше тркава.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #175 на: 21 Март 2012, 00:12:46 am »
Па она горе што го исцитирав, за мене ги оспорува. Ама затоа го става меѓу топ буљашите у Ф1 :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #176 на: 21 Март 2012, 01:31:59 am »
тој шо ти ја акна алфата со врата пред ван гог, буљаш е? Буљаш! Е па ова ти е исто! :) Едно време луѓе почнаа та го пуштаат шуми, да си викаат „бегај бе, овој буљашов ќе не` акне!“ :D :D :D

:D :D

Глупости, како може тоа да е исто.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7607
« Одговори #177 на: 21 Март 2012, 05:50:16 am »
Срамна беше тимската политика на Ферари да го форсираат Шумахер во однос на Барикело ...

Криво ми беше кога пред старно-целната рамнина Барикело мораше да кочи, бидејки беше прв, за да го ПУШТИ Шуми да победи ...

Мило ми е што сега го ебаваат млади деца како сакаат, ебате скапаниот шампион ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #178 на: 21 Март 2012, 07:12:14 am »

И тоа во една сезона само!

А што се однесува до тимските наредби, мислам дека како во секој тимски спорт си постојат тимски наредби, ама ова беше максимално вулгаризирање....
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #179 на: 21 Март 2012, 08:09:10 am »
Најјаки квалификации икад со дуел на Шуми и Алонсо.

Срамна беше тимската политика на Ферари да го форсираат Шумахер во однос на Барикело ...

Криво ми беше кога пред старно-целната рамнина Барикело мораше да кочи, бидејки беше прв, за да го ПУШТИ Шуми да победи ...

Мило ми е што сега го ебаваат млади деца како сакаат, ебате скапаниот шампион ...

1999 година Шумахер скрши нога на Силверстон, еве го неговото враќање истата година при крај на сезоната:

Бај д веј го пропушти Ирвајн на крај бидејќи се бореше за титула, и за разлика од некој други нит плачел нит се лигавел.
« Последно менување: 21 Март 2012, 09:50:40 am Cuore Sportivo »