Абе на времето и за фул хаде викаа дека нема потреба, супер се гледа и на 320х240, резолуција на која првпат ги изгледав френдс симнати сите сезони на дајл ап, али ISDN, околу 20 гига, a сега да ме отепаш па не симињам ако не е бд рип и минимум 720п ако веќе нема 1080п. На времето и за 1 мегабит интернет викаа, абе не ти треба, тоа е за курчење, што ке правиш на него, па еве сега користам гигабит оптика. Првиот компјутер ми беше со 512 МБ рам и ми викаа абе шокети се, џабе парите, сега користам 24ГБ РАМ. Се во свое време. И да, има голема разлика, делумно ја доловува видеото на дени, ама додека не го доживееш се е џабе. Кој си сака и си може, нека си купи.
П.С. Веле, нели ти пред едно 10-15 години купи некој LG Flatron монитор ако не се лажам, што беше нешто као дупло поскап од се останато? Исто е. Ти тогаш си сакал рамен црт, кој не ти бил апсолутно неопходен, така и сега некој сака 144 херци.
@Luki, ти мора да се шалиш брате со видеово дека 15 и 30 фрејма ти е скоро па исто. Мора да е шала...