Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1241085 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5920
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #7710 на: 11 Септември 2015, 21:26:00 pm »
Ги променив микрофонот со слушалките-нормално нема ништо
Правев тест со скајпот значи треба ептен да се дерам ,да ме слуша цело маало  ;D за од другата страна да ме слушат ептен тихо и испрекинато
Проблемот е од кај мене (лаптопот)од десктопот,таблетот,мобилниот се слушам без проблем
Микрофонот го препознава него коа ги шибнав сега па тие слушалките да правам тест со нив па слабо се слушаше,коа ги извадив се екстра си работеше,го исклучив скајпот па го уклучив па заебава,пробував мануелно/автоматски па некак почна да управа,исталирав 3 скајпа на овај најарно работе (прееска коа се дерев на цел глас само 1 цртка се исполнуваше  :D,сега се исполнува до крај цел свет да ме чуе ;D (мануелно))

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #7711 на: 11 Септември 2015, 23:37:18 pm »
Мислев на тоа да ставиш нови слушалки и микрофон...
Други, или позајми од некого за проба...
Види конекторот кај што уклучуваш да не зеза...Уклучи исклучи неколку пати, или прсни со посен/сув контакт спреј.

Или па да не те заебаваат драјверите???
Со други апликации како ти работи микрофонот??
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7712 на: 12 Септември 2015, 16:52:08 pm »
Се наоѓа у градов лаптопче 13", 128GBSSD, i5, 8GBRam, 500GB HDD   ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7713 на: 12 Септември 2015, 17:07:35 pm »
Имаш HP Elitebook Folio 13 со таа конфигурација а имаш и Dell Latitude 14" варијанта

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #7714 на: 12 Септември 2015, 18:01:50 pm »
Најтопло препорачувам да се избегне било каков HP Elitebook. Отпад од лаптопи се тоа...
Побарај Asus Transformer book во СЕТ.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7715 на: 12 Септември 2015, 18:59:04 pm »
Бегај бе Асус ти ебам пластикаријата ..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7716 на: 12 Септември 2015, 21:48:10 pm »
Најтопло препорачувам да се избегне било каков HP Elitebook. Отпад од лаптопи се тоа...
Побарај Asus Transformer book во СЕТ.

Најтопло препорачувам да се игнорира постот на гојдо во врска со ова, нешто ми е збунет. Фактот е сосем обратен. Гледајте да се сторите со елитбук, заебете Асус, тоа е катастрофа од мобилен хардвер. Елитбукот е савршенство без мане...
Гојдо ваљда има збунето Леново и Елитбук, Леново IdeaPad-овите моментално се неквалитетни и треба да се заобиколат, само одредени модели.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #7717 на: 13 Септември 2015, 10:47:28 am »
Миле,

Не знам како тебе елитбук ти е совршенство, дали си поседувал па си дошол до таков заклучок? или си го глеал на реклами и некој што го има ти се пофалил? Јас зборам од лично искуство затоа што меѓу другото имам и елитбук и за парите кои е платен, т.е. 1800 евра, е најлошиот можен избор кој може да се направи. Покрај тоа што е тешко гомно, значи бар пола кило-кило потежок од конкуренција, изработката му е мизерија. Алуминиумското куќиште е од лошо обработен алуминиум, не е мазно и збира прашина и нечистотии. Споредено со него, Mac Book Pro, кој кошта исто пари, има беспрекорно мазен алуминиум, фин и нежен на допир. Држачите за затварање на Elitebook-от се разместија во првиот месец, пола од гумиците доле му паднаа. Тачпадот му е тешко и непрецизно срање. Вентилаторот му е двојно погласен отколку на Mac Book Pro. На третиот месец му рикна матичната па му ја сменија. И така.

Куоре,
Асус биле пластикарија...

Кај ништо не знаеш, па и ништо не разбираш. Шо прашуваш ако се правиш умен. Ој земи казмата и копај си во нивата.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #7718 на: 13 Септември 2015, 10:52:54 am »
...

Со сет ум даде 1800 евра за ХаПе? :o Гојде, џабе ти е потписот. :(
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #7719 на: 13 Септември 2015, 11:07:16 am »
Не јас, поклон е...Као жена ми го користи, еднаш месечно...И беше претежок за носење наваму–натаму по патишта па и купив 12" netbook, ама и тој не го користеше па го продадов на член од форумов. А јас освен Mac Book Pro-во друга мобилна машина неќам да видам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7720 на: 13 Септември 2015, 13:38:42 pm »
13" и бил претежок за носење ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7721 на: 13 Септември 2015, 14:41:09 pm »
Гојдце, секако дека имам Елитбук, а сум работел на повеќе генерациски различни модели.
Не знам каков е твојот елитбук од 1800 евра ама мојот е од 1100 евра со i7, nvidia quadro 5200 и се од опрема за лаптоп што може да се замисли.

Алуминиумот му е малку груб и тоа е одлично, подобро од оној на Мекбук кој се лизга и лесно се гребе. Пластиката е прилично сврста и не покажува никаква слабост. Нема виткање, нема крцкање како што има кај Асусот. Освен едно штрафче кое ми беше исчезнато ништо друго на него не фали. Мат екранот има прекрасен квалитет и самиот лид е многу цврст. Копчињата од тастатурата не допираат на екранот и не оставаат траги како кај асусот. Вентилаторот воопшто не е гласен освен тогаш кога ќе се оптерети квадрото и тогаш почнува да се слуша. Батеријата после 2 години сеуште трае 2 часа до 4 часа во Power save mode. Има 4 портови за РАМ меморија и 2 портови за хард диск. Многу е цврст и отпорен на механички удари, на кондензација и на држење со една рака. Останувал преку ноќ во кола многу пати, работел во услови на 80% влажност, во многу прашина и никогаш немало проблем. Лесно се отвора и чисти во рок од 10 минути.

Единствена мана му е што има напојување од 125 вати, големо е и тешко. Лаптопот е тежок, мислам дека 4,5 кила но и онака тоа е desktop replacement и не е за плачковци. Со конкуренција се споредува само со Thinkpad од кој е подобар или пак ист, не можам да одлучам. Дел и Асус се далеку зад него во квалитет дури во истата ценовна класа. Не ми го споредувај со Епл пошто тоа е смешно. Го препорачувам на секого.

Прекрасна машина, незаменлива

« Последно менување: 13 Септември 2015, 15:02:10 pm Миле Џонтра »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #7722 на: 13 Септември 2015, 15:54:51 pm »
8560W, најмоќната варијанта, со 4 јадрен i7, 8GB DDR3, 256GB SSD, Full HD IPS екран, појаката батерија, со подобрата мрежна Intel Centrino /n и со помоќната од Quadro опциите 2000М, тастатура со backlight и Win 7 х64 Pro.

Значи врска нема, отпад е во споредба со Dell XPS, а камо ли со MacBook Pro. Ко да споредувам Opel Insignia so Аudi A6 или со Mercedes E class. Да не речам комично е да се спореди со MacBook Pro, a тоа дека е поцврст и поиздржлив од MacBook Pro ти е чиста заблуда. Мек букот ми има паднато од метро и кусур висина и немаше никаква гребаница, не знаев на што поточно падна. Ова да падне од метро и кусур ќе се распадне на катаљон парчиња.

Патем, не знам за кој Асус зборуваш, ама очигледно исто ко Куоре немаш видено Трансформер, штом зборуваш за крцкање. Разлика во квалитет, дизајн и изведба во однос на ЕлитБук има ко што Виена се разликува од Кичево. Оди види го и кажи ми кој дел од алуминиумската легура крцка.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7723 на: 13 Септември 2015, 16:05:31 pm »
Нема што да се докажуваме сега. Тотално не си во право, особено со споредбите, ама штачеш. Јас зборувам од сопствено и скорешно искуство, ти ми раскажуваш приказни, ниту си возел инсигниа ниту ауди а6. Нонсенс е дискусијава.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5203
  • Пиши лаже
« Одговори #7724 на: 13 Септември 2015, 16:07:13 pm »
Куоре, може да крцка Асусот да, ако си земал некоја X серија од 200 евра. Јас мојот да не го подречам, 3 та година, шиба исто ко нов. Едино батеријата е малку ослабена и до кај 3 часа држи само. Се работи за K55VJ. И да, јас го земав ~600 евра, не 1600. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that