Нема што да се докажуваме сега. Тотално не си во право, особено со споредбите, ама штачеш. Јас зборувам од сопствено и скорешно искуство, ти ми раскажуваш приказни, ниту си возел инсигниа ниту ауди а6. Нонсенс е дискусијава.
Инсигниа не сум возел, ме возеле и возам wannabe Insignia, канта со гомно од мотор кој се вградува во инсигниа(2.0 CRDI 164PS). Insignia освен лик нема ништо друго. Квалитетот е дно, уште од фабрика крцкаат сите можни пластики, удобност 0 особено позади, доверливост на мотор под 0. А6-ки сум возел и ме возеле, пун к*рац. Смешно ми е да ја споредам со шљамови ко Инсигниа, т.е. смешно ми е било што од Ауди да споредам со нешто од Опел. За мене само Рено и Шевролет се посрање канти од Опел, ваљда и Дачиа е посрање бидејќи е поефитно срање под капа на Рено.
Инаку и јас зборувам од сопствено искуство со подобар и помоќен модел на Elitebook, но иста генерација ко твојот, и искуство со други ноутбуци кои ги користам. Значи јас не велам дека е лош ноутбукот, туку дека е лош за парите за кои е платен и дека е најлош можен избор кој може да се направи за тие пари. Тоа што го поседуваш не треба да биде пречка да го критикуваш тоа што нечини, ама тоа е оној синдром кога ќе се заебеш па ќутиш да не пука брука. Јас немам причина зошто да кријам дека Елитбукот е срање, а моево мислење го делат и други сопственици. Имам колешка која има 13-ка од понова генерација. Сакаше да го фрли низ прозор кога го спореди колку е потежок од MacBook Pro-то кој го имам. И кај неа пластиките на држачите се разместени, а тастатурата е расштимана и непрецизна за куцање.