Јас би идел на WD MyBook, неможам да ја најдам сега статистиката, ама кога ми требаше да купам имаа убедливо најмал процент на расипливост, а Seagate мислам дека беше лидер на листата. Samsung имаа релативно лоши критики и ако се сеќавам добро користеа баш Seagate дискови. Јас земав и кутија само од Samsung D3 Station и си ставив мој диск и квалитетот е скоро па Gamebird а тоа адаптер цело време цвичи и ме убија. MyBook-от доаѓа со WD Green внатре (иако прочитав дека е лотарија и нема точна спецификација, па се наоѓале и блу), што уствари е добра комбинација за екстерен диск, јас лично го терам еден веќе 5-6 години.
За Ti-go-shiba и He-touch-me немам конкретно изграден став бидејки немам ни некое искуство, освен со еден Хитачми пред 10тина години кој ми цркна за неколку месеци, ама тоа не е релевантно сега.
Да се надоврзам...
Самсунг користи Seagate дискови внатре во куќиштата. Башка се со пластични.
Хитачи и тошиба, шо мислам дека се иста фирма, прават поквалитетни дискови од WD грин или блу - шит.
Вербатим користи баш Хитачи. Башка убави се метални и елегантини.
Јас имам искуство со вербатим екстерни од 1ТБ, 2ТБ и мали од 1ТБ. Одлични се. Сите се на усб 3.
Btw Најефтини се во понудата.
п.с. Си зедов и јас кутија само за екстерен Сигејт. Зедов D3 стејшн, ама одма ја вратив. Одвратно пластично ѓубре.