Денес си ја средив вајрлес конекцијата дома. Беше супер, ама сега уште по супер 
До сега користев linksys wrt54g кој ги надмина сите очекувања, ама му дојде времето да се мења. Иако уште работи ОК.
Сега се подновив со ваков рутер
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Со ова г*вно од сликава колку време се мачеееев. Од фабрика неконфигуриран да го испорачаат, треба да се копуци невидени. DNS серверите на 0.0.0.0 сетирани, и мобилни уреди (телефони и таблети) не можеа да отворат слики, веб страниците се отвараа парцијално, или па само во текст.
Седнав една вечер и го гуглав проблемот, испадна дека наместо нули, серверите треба да се 8.8.8.8 или 8.8.4.4. Сега откако го оправив, се убедувам да не го продадам зошто претерано го замразив, иако сега перфектно работи.
Видиш, да сум го прочитал ова немало да дадам да ми донесат вакво рутерче, али за мене беше заебанција за местење. Не сум некој напреден рутер, али dd-wrt го владеев ептен, па ова ми дојде заебанција. нормално си ги поплнив сите бројчиња, ама тоа го знаев, го местев на некоку рутери до сега.
Со оглед на цената на рутерот и екстендерот, ова е најдобра опција (хинт, за без пари се и двете)