Драги форумаџии ајде ако може мала помош од оние поупатените во ИТ светот.
Пишав тука дека пред 2 месеци Леновото (г580) го пратив на сервис,рикната беше матичната,истата беше заменета но кога ми го донесија од сервис му инсталирав наново седумка ултиматум но никако не можев да го управам скролот на тачпадот.Се функционираше но скролот никако.Го вратив назад во сервис лаптопот и после недела ми беше вратен и наводно до оперативниот систем била причината за скролот што не функционирал.Јас пробав со се и сешто,драјвери од официјалнта страна,програми кои автоматски ги наогаат и инсталираат драјверите,но никако да го управам.Ми го вратија со тоа објаснување и од таму ми ставиле хомепремиум и сега се си работи супер.Но некако премиумот сакам да го заменам со ултимејт,наново форматирање и инстлирање на ултимејт седумка.Пред да рикне неколку пати го имав форматирано и инсталираносо онаа седумка која ја инсталирав и откако ја заменија матичната но пред тоа немав никаков проблем.Моето прашање е дали може виндоус верзијата да влијае на тоа.Да не ги прифака драјверите и слично.
На цдто на кое ја имам седумката ги имам сите верзии на седумки од стартер па се до ултимејт 64 и 86 битни,на милион ПЦ го имам инсталирано и сум немал никаков проблем до сега.
Моментално со драјверите на Елантек скролот,тачпадот се си работи супер.