Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1356714 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #4995 на: 21 Февруари 2014, 23:33:19 pm »
http://www.gutefrage.net/frage/youtube-problem-vollbildmodus-fehler

Малце е германски, ама ќе помогне..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #4996 на: 22 Февруари 2014, 12:31:00 pm »
Драги форумаџии ајде ако може мала помош од оние поупатените во ИТ светот.

Пишав тука дека пред 2 месеци Леновото (г580) го пратив на сервис,рикната беше матичната,истата беше заменета но кога ми го донесија од сервис му инсталирав наново седумка ултиматум но никако не можев да го управам скролот на тачпадот.Се функционираше но скролот никако.Го вратив назад во сервис лаптопот и после недела ми беше вратен и наводно до оперативниот систем била причината за скролот што не функционирал.Јас пробав со се и сешто,драјвери од официјалнта страна,програми кои автоматски ги наогаат и инсталираат драјверите,но никако да го управам.Ми го вратија со тоа објаснување и од таму ми ставиле хомепремиум и сега се си работи супер.Но некако премиумот сакам да го заменам со ултимејт,наново форматирање и инстлирање на ултимејт седумка.Пред да рикне неколку пати го имав форматирано и инсталираносо онаа седумка која ја инсталирав и откако ја заменија матичната но пред тоа немав никаков проблем.Моето прашање е дали може виндоус верзијата да влијае на тоа.Да не ги прифака драјверите и слично.

На цдто на кое ја имам седумката ги имам сите верзии на седумки од стартер па се до ултимејт 64 и 86 битни,на милион ПЦ го имам инсталирано и сум немал никаков проблем до сега.

Моментално со драјверите на Елантек скролот,тачпадот се си работи супер.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4997 на: 22 Февруари 2014, 12:35:55 pm »
Вистинското прашање е зошто си го менувал со Ултимејт.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #4998 на: 22 Февруари 2014, 12:48:02 pm »
А зошто да не,знам дека јас како домашен корисник нема да ги користам сите функции(ниту една) која ми ги нуди ултимејтот во однос со премиумот.Некако и5 3230  6 гб РАМ со хоме премиум.........

Туку прашањето ми е дали може со хоме премиум драјверите за тачпадот да си се инсталираат како што треба а со ултимејтот да не се инсталираат како што треба?
« Последно менување: 22 Февруари 2014, 12:59:01 pm AUDI »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #4999 на: 22 Февруари 2014, 13:10:11 pm »
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart

Home Premium поддржува до 16GB RAM и еден физички процесор, така да тука немаш оправдување. Ако ставаш пиратска верзија, нормално се става најјаката верзија, за случајно да не ти притреба некоја од функционалностите кај Ultimate, но Home Premium е сосема солидна за домашен корисник. Драјверите се исти за сите едиции.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5000 на: 22 Февруари 2014, 13:36:26 pm »
Драјверите се истите и нема разлика која функција ја користиш. Веројатно погрешен драјвер си ставал или драјвер со некои изместени defaulti

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5001 на: 22 Февруари 2014, 15:21:06 pm »
Сега само апгрејдувај го од хоум премиум на ултимејт. Не би требало да имаш проблеми. Ако сакаш наново да инсталираш. запази ја верзијата за тачпад драјверите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #5002 на: 22 Февруари 2014, 20:22:21 pm »
До толку знам дека соодветни драјвери треба,ама драјвери симнував од официјалната страна на леново а и ЦДто кое дојде со леновото тие драјвери ги инсталирав и не сакаше скролот да функционира.Како и да е деновиве или ке го апгрејдувам или наново формат со ултимејт седумка,па ке видам што и како.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5003 на: 22 Февруари 2014, 20:25:58 pm »
Ако го форматираш, пред да го направиш тоа, оди во device manager, па на touch pad уредот, десно копче и properties. Па клик на drivers и види ја верзијата. Барај ја истата верзија при инсталација. Мада не гледам потреба од форматирање кога може да се апгредјува хоум премиум на ултимејт.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5004 на: 22 Февруари 2014, 23:23:43 pm »
Како?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5005 на: 22 Февруари 2014, 23:25:34 pm »
If we have a valid Product Key of Win 7 Ultimate then we don't have to purchase the said OS or we do not need to insert any OS cd in the dvd drive. We can use Windows anytime upgrade (which is installed in Win 7 Home Premium) program, enter your valid Win 7 Ultimate Product Key. It will take max 15 to 20 min to upgrade your OS (internet connection required).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5006 на: 22 Февруари 2014, 23:32:12 pm »
Јасно

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #5007 на: 23 Февруари 2014, 00:21:45 am »
Ако го форматираш, пред да го направиш тоа, оди во device manager, па на touch pad уредот, десно копче и properties. Па клик на drivers и види ја верзијата. Барај ја истата верзија при инсталација. Мада не гледам потреба од форматирање кога може да се апгредјува хоум премиум на ултимејт.

Јасно ми е тоа,не сум тапа дп толку.Кога ми стигна леновото од сервис имаше на него виндоус предходниот пред да го пратам,но кликовите не функционираа,ниту лев ниту десен клик.Одма формат со ултимејт,како го форматирав,веднаш почнав со драјвери.Кога завршив се со функционираше освен скролот.На цд то има 2 типа на драјвери (синаптек и елан) автоматски си ги инсталира на синаптек,но скролот не функционираше.Пробав и со дригите на елан.Со тие скролот си проработи но кликовите го снема.Се утепав од барање и инсталирање на драјвери но попусто,со сите програми за инсталирање на драјвери пробав но ѓабе.Исконтактирав со сервисот и го пратив назад на сервис.Ми се јавија после некоја ден и ме прашаа дали имам некои податоци на С партицоја бидејќи не успеале да го средат скролот и сакале да пробаат со нивен виндоус.Инсталирале и од прва проработил скролот.Е сега дали ме фарбаат или не не знам.Знам само дека два дена пред да ме известат дека е.среден лаптопот ми спомнаа и замена со нов ако не се среди проблемот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5008 на: 23 Февруари 2014, 20:51:43 pm »
Има такви проблематични серии на лаптопи. Осим проблемите со скролот кај некој неможеа да се инсталираат драјвери за камерата.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #5009 на: 24 Февруари 2014, 22:50:29 pm »
Момци, ке ве замолам за совет :

Имено пред 2 дена го форматирав компјутеров, со цел дека ке го отклонам ненадејното блокирање кое настануваше понекогаш изненадно и ми јавуваше бсод ( а и да го освежам малку ). Меѓутоа истото ми се случи и денес 2 пати. За формат користев ОС симнат од digitalriver и лоудер од Daz, што не би требало да е безвезе верзија на Windows, и мислам дека проблемот не би требало да биде софтверски.

Меѓутоа кога го проверив хардов ( едвај 2 месеци има ) со HD Tune Pro, ја забележав оваа грешка :

Дали е можно оваа грешка цело време да била проблемот, и да ме зезала ? Патем, ако е кабелчето колку пари е од прилика ?

П.С Дали може моменталната брзина на хардов да ми биде всушност неговата максимална брзина ? Ако може, како да го направам тоа ? Моментално ваква е состојбата :

Поздрав ! :)