Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1675455 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #4635 на: 26 Декември 2013, 21:45:02 pm »
Ако не се лажам, јас дојдов во Даталаб, тоест Конико во Август 2005-та. Картицата ја купив некаде 2004-та почетокот?
Еве Куоре нека каже.

Сепак се пројдени скоро 10 години :) Кој да памти.

Инаку низ магла ми е дека имавме некаков случај со проблематична гаранција за Цобе, меѓутоа на крај сепак му ја заменивме или му дадовме на наш трошок картичка и покрај неговите должења (и нас ни должеше).

Не можам да се сетам, поготово што беше коминтент на мојот тогашен партнер.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45194
  • Il Moderatore
« Одговори #4636 на: 26 Декември 2013, 21:49:03 pm »
10 години, а вие се фативте ко` вчера да се десило...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4637 на: 26 Декември 2013, 21:51:19 pm »
Принцип е у питање..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4638 на: 26 Декември 2013, 21:51:46 pm »
Да бе видиш, колку години поминале а како вчера да беше УПМ. Памтам Марче како ме заеба за една матична Asus нмислам дека беше P35 некоја си делукс. Од тогаш почнав да мразам ASUS. Имаше некои толку проклети драјвери, некои си шкљ хардвер таму, мислам дека аудио, 1394 и LAN што не можев никако да најдам алтернативен драјвер а инсталацијата на оригиналните драјвери беше у пизду материну процедура :D После тоа ја дадов на еден господин кој компјутерот го користи само за Age of Empires 2, му беше партнер на татко ми за LAN play и упте ја користи, може 7-8 години не е преинсталиран тој Windows XP :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4639 на: 26 Декември 2013, 21:52:44 pm »
Иначе со Акцент да не претерам ама на годишна база се вртени милиони евра, никад проблем...

Го заборавив Катанга од екипата...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4640 на: 26 Декември 2013, 21:56:50 pm »
Хаха, па Алек е Катанга бе цреп ;D

За со Акцент не ги знам релациите, немам допир со набавка на хардвер, само деплојмент. Ама добар беше Mediatech и Coral со кој и да го вртевте тој бренд. Оној најпростиот Mediatech маус (црниот со сино светло кај тркалцето) ми е уште No.1 и го користам веќе 10 години. Би сакал уште 10 такви да купам ако се наоѓаат да имам за цел живот.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #4641 на: 26 Декември 2013, 21:57:14 pm »
Да бе видиш, колку години поминале а како вчера да беше УПМ. Памтам Марче како ме заеба за една матична Asus нмислам дека беше P35 некоја си делукс. Од тогаш почнав да мразам ASUS. Имаше некои толку проклети драјвери, некои си шкљ хардвер таму, мислам дека аудио, 1394 и LAN што не можев никако да најдам алтернативен драјвер а инсталацијата на оригиналните драјвери беше у пизду материну процедура :D После тоа ја дадов на еден господин кој компјутерот го користи само за Age of Empires 2, му беше партнер на татко ми за LAN play и упте ја користи, може 7-8 години не е преинсталиран тој Windows XP :D

Ќе ти кажам дека Deluxe плочите на АСУС се нивната повисока класа на плочи. АСУС е една повисоките класи на марки.

Не ми личи ко некој да те заебал.АСУС -от што ние го носевме заедно со Corsair, Chieftec, Thermaltake, Antec (најдобрите брендови што можевме да ги најдеме), беа од Словенија, Австрија и Германија, и дефинитивно не беа Refurbished ко што правеа некои фирми.

Инаку ти си прв што се пожалил од ASUS Deluxe Плочите

Дарко

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4642 на: 26 Декември 2013, 21:59:29 pm »
Не верувам дека сум бил заебан, чим вие сте мија дале таа плоча. И не се жалам само критика за малце нестандардниот хардвер што го пикаат и нивните драјвери. Како што кажав знам дека плочата се уште се користи и нема мака. Не верувам ни дека ќе има мака, се додека не ме викне пријателов да преинсталирам XP ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4643 на: 26 Декември 2013, 22:05:51 pm »
:) ме обвинуваш дека јадам говна?
Па отвори софтверот и види SWIT што купил. Ќе ја видиш MSI 6600. И што ќе видиш? Ако се следи хронологијата на плаќањата таа картица е платена.
И што? Сега ти ќе бидеш Месаја и ќе ми дадеш 760 како замена:?

@ Крел, преkу SWIT или SWIT-MS

Прашувам, бидејќи не можам да се сетам точно (мислам дека беше одамна), ама ко и ние да имавме некој контакт со таа картичка, односно пробавме да помогнеме.

Сум помешал, или имавме и ние контакт?

Инаку моите искуства со РХС (а доста сум сработел со нив), поготово со гаранција се исклучително професионални. До сега (иако бидејќи работиме строго со квалитетни компоненти, скоро и да немаме гаранти замени), сите проблеми биле решени брзо и тоа со замена на нова компонента.

Исто нашите принципи на плаќање со сите фирми се ВЕДНАШ или ОДНАПРЕД (Никогаш не сме останале должни на никого, имаме добро реноме во тој поглед, па можеби и тоа помогнало во нашето искуство.

Дарко

Прв пут кога те слушнав и те видов си викам, јао јеботе шта је ово ;D ;D :D  Нова димензија човече

Али, профи бараш профи плаќаш. Ретки се такви...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4644 на: 26 Декември 2013, 22:06:43 pm »
Како бе тоа профи плаќа? Г’с да не дава ебате? ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4645 на: 26 Декември 2013, 22:08:07 pm »
Види кај нас обично треба да се јавиш едно 10-20 пути да подсетиш за плаќање. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4646 на: 26 Декември 2013, 22:09:58 pm »
Иначе све верига е. Се изнакажав против мојана фирма ама морам да кажам дека и нас ни должеа и тоа мнооогу ни должеа иако работите се вршеа профи. Цобе стално викаше ќе платам кога ќе ми платат... ама барем мене да ми платеше ако не на другите. Ама откако си отидов јас кога зема нова кола ептен ме побесне. СТОКА!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #4647 на: 26 Декември 2013, 22:11:46 pm »
убав муабет си напраивте :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #4648 на: 26 Декември 2013, 22:11:56 pm »
Мирнаа!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4649 на: 26 Декември 2013, 22:15:11 pm »
Ако бе шо. Нека читаат другите искуства. Нек се знае шо има да се знае :D