Не паметам. Ама со Марко се сеќавам дека дискутирав дали за земам Radeon X1600 или GF6600.
Се сеќавам Марко (или може и ти беше) ми рече X1600 има повисока работна фрекфенција ама 6600 е боља и таа ја нарачав.
Дали сме ургирале за гаранцијата не се сеќавам, веројатно не, бидејќи тогаш веќе не работев. Цобе ми остана 9 плати должен.
@ Cuore, не ме интересира колку фирми отворил Он меше менаџерот јас бев инженерот. Така е тоа секогаш, продуктивците трпат ради алчноста на своите работодавци. Тоа е така во секој случај... па и твојот... веројатно.
Во тоа време RADEON имаше проблеми со драјвери споредено со NVIDIA и затоа препорачавме Nvidia 6600 (со која немавме никаков проблем).
Ако не се лажам, картичката пробавте да ја замените преку нас, односно направивме услуга на Цобе, бидејќи Цобе имаше долгови према РХС и не можеше да им се појави пред очи.
Картичката исто беше и
оштетена, и како таква не спаѓаше веќе под гаранција, меѓутоа поради добрите односи, сепак ни излегоа во пресрет.
Со тоа што, не ја заменија за NVIDIA, туку за РАДЕОН картичка .
Замената ќе одеше веднаш, под услов да ја имаше набавено некој друг, вака еден куп проблеми ради преварите што ги направи Цобе.
Не знам дали овој случај се работело за твојата баш картичка, ама ако е така, да не испаднало дека Цобе зел нова и не ти ја дал воопшто?
Дали сеуште ја имаш таа 6600 ? Ако ја имаш тогаш ова што го опишувам бил друг случај за истата фирма.
Можно е картичката да беше набавена и преку нас (да правевме услуга, бидејќи Цобе не можеше да зема опрема од РХС порадо долговите), и проблемот околу замената беше поради што беше
физички оштетена (и во такви случаи ни излегувале во пресрет ако не било ептен екстремно оштетена), ама во случајов неплаќањето од Цобе отежна да се направи услуга).
Во овој случај на крај сепак дадоа заменска картичка (РАДЕОН).
Сето ова ми е сепак низ магла, бидејќи тоа се случуваше 2004-2006 година.
Дарко