Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1675498 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #4620 на: 26 Декември 2013, 20:39:41 pm »
Јас знам каква е политиката на фирмата во која работам, прашај ја и колешка ти...

За секој случај пиши ми го серискиот од графичката да видам преку која фирма е купено. Па да видиме кој јаде говна...

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #4621 на: 26 Декември 2013, 20:41:30 pm »
Пола од тие што ги наброја се историја :)
Иначе картицата ја купив јас за мене од RHS и назначив дека е за мене и ја порачав и платив однапред. Тоа е педерски од нивна страна што ми го направија. Не е до фирмата туку до раководството, кое секако не би го фалел нешто особено.

Преку која фирма ти беше купена картичката?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4622 на: 26 Декември 2013, 20:42:28 pm »
:) ме обвинуваш дека јадам говна?
Па отвори софтверот и види SWIT што купил. Ќе ја видиш MSI 6600. И што ќе видиш? Ако се следи хронологијата на плаќањата таа картица е платена.
И што? Сега ти ќе бидеш Месаја и ќе ми дадеш 760 како замена:?

@ Крел, преkу SWIT или SWIT-MS

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #4623 на: 26 Декември 2013, 20:45:02 pm »
:) ме обвинуваш дека јадам говна?
Па отвори софтверот и види SWIT што купил. Ќе ја видиш MSI 6600. И што ќе видиш? Ако се следи хронологијата на плаќањата таа картица е платена.
И што? Сега ти ќе бидеш Месаја и ќе ми дадеш 760 како замена:?

@ Крел, преkу SWIT или SWIT-MS

Прашувам, бидејќи не можам да се сетам точно (мислам дека беше одамна), ама ко и ние да имавме некој контакт со таа картичка, односно пробавме да помогнеме.

Сум помешал, или имавме и ние контакт?

Инаку моите искуства со РХС (а доста сум сработел со нив), поготово со гаранција се исклучително професионални. До сега (иако бидејќи работиме строго со квалитетни компоненти, скоро и да немаме гаранти замени), сите проблеми биле решени брзо и тоа со замена на нова компонента.

Исто нашите принципи на плаќање со сите фирми се ВЕДНАШ или ОДНАПРЕД (Никогаш не сме останале должни на никого, имаме добро реноме во тој поглед, па можеби и тоа помогнало во нашето искуство.

Дарко

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4624 на: 26 Декември 2013, 20:48:00 pm »
Неофицијално, братучед ти имал отворено 5-6 фирми.

Swit, Swit-MS, Swit-SV и.т.д.

Утре ко ќе седнам зад компјутер ќе имам се црна на бело.

@Krell, ти си можеби еден од најзахтевните муштерии кој што сум ги запознал, но никогаш не сме имале проблем.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4625 на: 26 Декември 2013, 20:49:00 pm »
Не паметам. Ама со Марко се сеќавам дека дискутирав дали за земам Radeon X1600 или GF6600.
Се сеќавам Марко (или може и ти беше) ми рече X1600 има повисока работна фрекфенција ама 6600 е боља и таа ја нарачав.
Дали сме ургирале за гаранцијата не се сеќавам, веројатно не, бидејќи тогаш веќе не работев. Цобе ми остана 9 плати должен.

@ Cuore, не ме интересира колку фирми отворил Он меше менаџерот јас бев инженерот. Така е тоа секогаш, продуктивците трпат ради алчноста на своите работодавци. Тоа е така во секој случај... па и твојот... веројатно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #4626 на: 26 Декември 2013, 20:59:38 pm »
Дали некој на некого должел е крајно неважно. Ако картицата била уредно платена, треба и уредно да биде почитувана гаранцијата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4627 на: 26 Декември 2013, 21:01:22 pm »
Da, karticata sum 90 posto siguren deka e platena. Eve Cuore neka vidi utre pa neka kaze.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4628 на: 26 Декември 2013, 21:03:20 pm »
ако не е барањето за извршување беспари ќе го напишам пошто се ку*чиш! :D :D :D :D :D :P :P :P :P
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #4629 на: 26 Декември 2013, 21:03:47 pm »
Не паметам. Ама со Марко се сеќавам дека дискутирав дали за земам Radeon X1600 или GF6600.
Се сеќавам Марко (или може и ти беше) ми рече X1600 има повисока работна фрекфенција ама 6600 е боља и таа ја нарачав.
Дали сме ургирале за гаранцијата не се сеќавам, веројатно не, бидејќи тогаш веќе не работев. Цобе ми остана 9 плати должен.

@ Cuore, не ме интересира колку фирми отворил Он меше менаџерот јас бев инженерот. Така е тоа секогаш, продуктивците трпат ради алчноста на своите работодавци. Тоа е така во секој случај... па и твојот... веројатно.

Во тоа време RADEON имаше проблеми со драјвери споредено со NVIDIA и затоа препорачавме Nvidia 6600 (со која немавме никаков проблем).

Ако не се лажам, картичката пробавте да ја замените преку нас, односно направивме услуга на Цобе, бидејќи Цобе имаше долгови према РХС и не можеше да им се појави пред очи.

Картичката исто беше и оштетена, и како таква не спаѓаше веќе под гаранција, меѓутоа поради добрите односи, сепак ни излегоа во пресрет.

Со тоа што, не ја заменија за NVIDIA, туку за РАДЕОН картичка .

Замената ќе одеше веднаш, под услов да ја имаше набавено некој друг, вака еден куп проблеми ради преварите што ги направи Цобе.

Не знам дали овој случај се работело за твојата баш картичка, ама ако е така, да не испаднало дека Цобе зел нова и не ти ја дал воопшто?

Дали сеуште ја имаш таа 6600 ? Ако ја имаш тогаш ова што го опишувам бил друг случај за истата фирма.

Можно е картичката да беше набавена и преку нас (да правевме услуга, бидејќи Цобе не можеше да зема опрема од РХС порадо долговите), и проблемот околу замената беше поради што беше физички оштетена (и во такви случаи ни излегувале во пресрет ако не било ептен екстремно оштетена), ама во случајов неплаќањето од Цобе отежна да се направи услуга).

Во овој случај на крај сепак дадоа заменска картичка (РАДЕОН).

Сето ова ми е сепак низ магла, бидејќи тоа се случуваше 2004-2006 година.

Дарко
« Последно менување: 26 Декември 2013, 21:31:06 pm krell »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4630 на: 26 Декември 2013, 21:04:07 pm »
Da, karticata sum 90 posto siguren deka e platena. Eve Cuore neka vidi utre pa neka kaze.

Ти си му платил на братучедот Џони, тој на нас не ни платил..

Аман бе 3 факултета имаш завршено...

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #4631 на: 26 Декември 2013, 21:06:02 pm »
Неофицијално, братучед ти имал отворено 5-6 фирми.

Swit, Swit-MS, Swit-SV и.т.д.

Утре ко ќе седнам зад компјутер ќе имам се црна на бело.

@Krell, ти си можеби еден од најзахтевните муштерии кој што сум ги запознал, но никогаш не сме имале проблем.

Можеш да потврдиш дека до сега не сме набавиле никогаш нешто што не било квалитетно, и дека сум крајно прецизен во договарањето (ептен пазиме на детали при нашето работење).  Меѓутоа исто можеш да потврдиш дека никогаш без оглед на големината на сумата не сме останале должни (односно дека плаќањата ни се во рок од ден два три), и никогаш не сум погазил што сум ветил, па макар и на своја штета.

А со вас имам прилично добро искуство.

А дека сум захтевен сум :), ама само така се добива квалитет.

Пазиме многу на тоа што набавуваме,и исто имаме прилично детални тестови пред да се испорача кај крајниот купец. Тоа прави да скоро воопшто не ни се враќаат назад.

Дарко

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4632 на: 26 Декември 2013, 21:31:45 pm »
Дали сеуште ја имаш таа 6600 ? Ако ја имаш тогаш ова што го опишувам бил друг случај за истата фирма.

Дарко

Еве вака:

Картицата еве ја држам во рака. Крел, мислам дека не се работи за истата акртица, веројатно нешто си побунил. Никоагш не сум ангажирал друг да ми ја смени како што се сеќавам бидејќи би било јалово ниту пак картицата е на некој начин оштетена. Едноставно ми јави артефакти на екран и од тогаш не проработе. RHS секако имаат запис кога и на кого била продадена картицата. Али може ги репознаваш радијаторчињата на меморијата, ти лично ми ги даде ако се сеќаваш, мислам дека се Thermaltake.

ако не е барањето за извршување беспари ќе го напишам пошто се ку*чиш! :D :D :D :D :D :P :P :P :P

Не разбирам на што мислиш. Тебе па ич не те разбирам во последно време. Све нешто за некои курчења ми реплицираш како да имаш нешто против мене? Кажи си слободно, сакаш јавно сакаш приватно.

Не разбирам што ти е поентата со факултетите и што сакаш да кажеш. Јас секогаш сум бил коректен и према вас и према сите. Сите што ме знаат еве јавно ги повикувам нека кажат дали некогаш се случило спротивното. Патем што има врска што тој не платил други долгови? Јас не сум виновен за тоа.

Еве ти пошто сакаш да бидеш спасителот бујрум утре погледни картицата кога и на кого е продадена и дали е платена. Јас тврдам дека е платена бидејќи откако ја земав се земаше и друг хардвер и се плаќаше и прилично големи бизниси се правеа.
Без оглед на се, јас на гаранцијата се повикав лично а не преку фирмата бидејќи тогаш веќе не работев таму и дотичниот нејќев да го видам со очи а богами и денес. Дури еднаш случајно се закачив на MSN messenger и бев буквално нападнат од одредена личност од твојата компанија која почна да ми дроби како фирмата должела и како јас сум бил соучесник во истото бидејќи јас сум се потпишувал на испратниците. Мислам, тотално ретардирано, цигански и без врска да бидам обвинет за нешто за што никогаш не сум бил виновен. Јас како што кажав работев во таа фирма и немав никакви врски ни со плаќања ни со никакви срања.

Еве пошто ти се понуди, бујрум испитај го случајот. Ќе видиш дека не „серам“ како што ме обвинуваш по default.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #4633 на: 26 Декември 2013, 21:36:06 pm »

Дарко

Еве вака:

Картицата еве ја држам во рака. Крел, мислам дека не се работи за истата акртица, веројатно нешто си побунил. Никоагш не сум ангажирал друг да ми ја смени како што се сеќавам бидејќи би било јалово ниту пак картицата е на некој начин оштетена. Едноставно ми јави артефакти на екран и од тогаш не проработе. RHS секако имаат запис кога и на кого била продадена картицата. Али може ги репознаваш радијаторчињата на меморијата, ти лично ми ги даде ако се сеќаваш, мислам дека се Thermaltake.

Не разбирам на што мислиш. Тебе па ич не те разбирам во последно време. Све нешто за некои курчења ми реплицираш како да имаш нешто против мене? Кажи си слободно, сакаш јавно сакаш приватно.

Не разбирам што ти е поентата со факултетите и што сакаш да кажеш. Јас секогаш сум бил коректен и према вас и према сите. Сите што ме знаат еве јавно ги повикувам нека кажат дали некогаш се случило спротивното. Патем што има врска што тој не платил други долгови? Јас не сум виновен за тоа.

Еве ти пошто сакаш да бидеш спасителот бујрум утре погледни картицата кога и на кого е продадена и дали е платена. Јас тврдам дека е платена бидејќи откако ја земав се земаше и друг хардвер и се плаќаше и прилично големи бизниси се правеа.
Без оглед на се, јас на гаранцијата се повикав лично а не преку фирмата бидејќи тогаш веќе не работев таму и дотичниот нејќев да го видам со очи а богами и денес. Дури еднаш случајно се закачив на MSN messenger и бев буквално нападнат од одредена личност од твојата компанија која почна да ми дроби како фирмата должела и како јас сум бил соучесник во истото бидејќи јас сум се потпишувал на испратниците. Мислам, тотално ретардирано, цигански и без врска да бидам обвинет за нешто за што никогаш не сум бил виновен. Јас како што кажав работев во таа фирма и немав никакви врски ни со плаќања ни со никакви срања.

Еве пошто ти се понуди, бујрум испитај го случајот. Ќе видиш дека не „серам“ како што ме обвинуваш по default.

Можно е да сум се збунил, или станувало за друг случај за истата фирма. Сепак се пројдени барем 7-8-9 години :)

Дарко

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4634 на: 26 Декември 2013, 21:37:58 pm »
Ако не се лажам, јас дојдов во Даталаб, тоест Конико во Август 2005-та. Картицата ја купив некаде 2004-та почетокот?
Еве Куоре нека каже.