Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1357064 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #4605 на: 26 Декември 2013, 19:04:15 pm »
Макс, Крел, Симо, Фаланга, Peconi, долго време соработуваме, сте осетиле ли некогаш неправда од наша страна ?
Јас можам слободно да кажам ДА. RHS ми го начукаа немиен.

Купив на времето од RHS (само што се сјеба Фламинго) MSI Geforce 6600. После 1 година картицата цркна. Кога сакав да ја сменам добив одговор: Братучед ти должи пари и ние нема да ти ја смениме картицата. Јас немав врска со фирмата на братучед ми (јас излегов како партнер) а RHS ми го начукаа онака неправедно, ни крив ни должен. Уште ја чувам картицата како подсетување дека нема луѓе на светов, ни од страна на фамилија ни од страна на деловни партнери.

Иначе Спенсер, кога би бил во бизнисов исто толку време како мене, Макс, Крел, Симо, Куоре, Гојдо, Пецонко (мада он уште млад ми се гледа некако :) ) ќе знаеш дека треба да се држиш понастрана од СЕТ во секоја пригода.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4606 на: 26 Декември 2013, 19:05:05 pm »
И јас да те пофалам дека ми излезе пресрет за лаптопот (Fujitsu Siemens) иако неможеше да се оправи. Ако се рачуна.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4607 на: 26 Декември 2013, 19:09:41 pm »
Моите искуства со рхс се одлични и високопрофесионални. Куоре го запознав доста покасно преку форумов, и само ја подобрија сликата. Се надевам така ќе биде и во иднина ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #4608 на: 26 Декември 2013, 19:11:31 pm »
Такоѓе. Не сум земал многу, али тоа што сум го земал сум го добил по одлична цена. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4609 на: 26 Декември 2013, 19:21:53 pm »
И јас да те пофалам дека ми излезе пресрет за лаптопот (Fujitsu Siemens) иако неможеше да се оправи. Ако се рачуна.

Се мисли на Куоре? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4610 на: 26 Декември 2013, 19:34:51 pm »
Da, neli oni se za FS serviseri ili barem bea porano. :)
Ti za drugo si mi pomagal vo mnogu navrati i sum ti blagodaren za istoto. :D

P.s. steta sto cofna toj laptop, inaku bese od pred forumskovo vreme, a den denes ke bese bolji od razni sto se prodavaat. Zatoa od togas samo 3 godini ili jace garancija :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #4611 на: 26 Декември 2013, 19:35:56 pm »
Колку и да се руга Куоре на форумов за некој работи, кога ќе се побара помош однего секогаш несебично помага. Јас имав некој проблеми со ТДК компјутери што немаат врска со на Куоре фирмата но и тука Куоре ми се најде напомош и проверуваше по сериски броеви и пратки дали може да помогне некако.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4612 на: 26 Декември 2013, 19:49:57 pm »
set mi smeni ruter TL-MR3220 zasto ne se konektirase na 3g modemot. Za 20 minuti mi dadoa nov. Bea korektni. Drug hardware ne sum kupil nikogas od tuka a nema ni da kupam.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4613 на: 26 Декември 2013, 19:51:31 pm »
Макс, Крел, Симо, Фаланга, Peconi, долго време соработуваме, сте осетиле ли некогаш неправда од наша страна ?
Јас можам слободно да кажам ДА. RHS ми го начукаа немиен.

Купив на времето од RHS (само што се сјеба Фламинго) MSI Geforce 6600. После 1 година картицата цркна. Кога сакав да ја сменам добив одговор: Братучед ти должи пари и ние нема да ти ја смениме картицата. Јас немав врска со фирмата на братучед ми (јас излегов како партнер) а RHS ми го начукаа онака неправедно, ни крив ни должен. Уште ја чувам картицата како подсетување дека нема луѓе на светов, ни од страна на фамилија ни од страна на деловни партнери.

Иначе Спенсер, кога би бил во бизнисов исто толку време како мене, Макс, Крел, Симо, Куоре, Гојдо, Пецонко (мада он уште млад ми се гледа некако :) ) ќе знаеш дека треба да се држиш понастрана од СЕТ во секоја пригода.

Не сум запознаен со проблемов, во фирмава сум само 5.5 години. Не ја знам фирмата на братучед ти ни колку должела. Доколку си ја набавил картицата преку него а овој длабоко ја прекорачил валутата тогаш можни се реципрочни мерки. Јас знам дека со Акцент сме имале најкоректен однос, за тоа може да посведочат: Дени, Крки, Жорж, Алек, Силвана и.т.д, ти си релативно тазе во Акцент така да незнам што да кажам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4614 на: 26 Декември 2013, 19:55:40 pm »
Пола од тие што ги наброја се историја :)
Иначе картицата ја купив јас за мене од RHS и назначив дека е за мене и ја порачав и платив однапред. Тоа е педерски од нивна страна што ми го направија. Не е до фирмата туку до раководството, кое секако не би го фалел нешто особено.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4615 на: 26 Декември 2013, 20:00:44 pm »
Мора да си ја зел преку некоја фирма, на РХС сигурно не си му платил бидејќи со кеш не работиме...

Инче за пола од тие што се историја све најбоље, посебно за Жорж, Алек и Крки..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4616 на: 26 Декември 2013, 20:05:19 pm »
Edno vreme RHS imase dobri ceni ne znam kakva e sostojbata sega.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4617 на: 26 Декември 2013, 20:06:47 pm »
Мора да си ја зел преку некоја фирма, на РХС сигурно не си му платил бидејќи со кеш не работиме...

Инче за пола од тие што се историја све најбоље, посебно за Жорж, Алек и Крки..

Нема везе. Мене логично ми е што фирмата така постапи. Но педерски е бидејќи јас имав супер односи со сите, а ми свртеа грб.
Иначе имам други позитивни искуства од друга страна со RHS.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4618 на: 26 Декември 2013, 20:09:14 pm »
Како нема везе, мора да се истражи што е проблемов.

Ако сереш нешто против некого биди искрен.

Неофицијално братучеди ти не закрпил за 1000 евра..

>>>>

REMA kazuvaa kako toj bratucedot negov lazel na sud
: se pravel deka ne gi poznava vopsto
: a kafe piele ruceci dilovi i se pravi na lud prv pat gi gledam lugevo mu vika na sudijata
: prakal negovi sorabotnici da zimaat roba i posle ne im gi priznaval f-rite bidejki tie luge nebile vraboteni vo negovata firma

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4619 на: 26 Декември 2013, 20:31:32 pm »
Како нема везе, мора да се истражи што е проблемов.

Ако сереш нешто против некого биди искрен.

Неофицијално братучеди ти не закрпил за 1000 евра..

>>>>

REMA kazuvaa kako toj bratucedot negov lazel na sud
: se pravel deka ne gi poznava vopsto
: a kafe piele ruceci dilovi i se pravi na lud prv pat gi gledam lugevo mu vika na sudijata
: prakal negovi sorabotnici da zimaat roba i posle ne im gi priznaval f-rite bidejki tie luge nebile vraboteni vo negovata firma

Токму заради тоа таа превара не ми е веќе братучед. немам никакви односи со него веќе 6 години.
Не серам ништо против никого, кога „јадеш гомна“ внимавај како ги јадеш :) . За никого и за ништо не лажам. Во мојот случај тоа беше ситуацијата.
Јас веќе сум им простил на RHS. Само ти си отвори таква тема :)