Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1538082 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2955 на: 22 Април 2013, 15:50:15 pm »
@gojdo

E5620  :-*
Тебе изгледа ти е хоби да правиш идиот од себе. Наместо да ја напишеш првата глупост која ќе ти падне на памет и да се бламираш себеси зошто не провериш што сакаш да одговариш/напишеш па дури потоа да притиснеш на ЕНТЕР. Среќа твоја што овде луѓево многу малку се разбираат од хардвер па немаат поима каква глупост напиша и да ти пукаат сеир на пишаното. Ќе те разберев да се занимаваше со нешто друго кое нема никаква поврзаност со компјутери и хардвер, ама вака стварно си срам за фамилијата и фирмата каде работиш.

За оние кои не знаат, Е5620 е Westmere, архитектура која е една цела генерација постара од онаа на 3770K, т.е. Ivy Bridge.
Тој процесор Е5620 е всушност осакатен(со исклучени две од шест јадра) i7 980X и е во просек за 10% поспор од i7 920.
Спроедбата на Е5620 со 3770K е во најмала рака смешна.
Прво јадрата на IvyBridge w/HT во просек се за 25% побрзи од оние на Westmere w/HT. Второ фрекфенцијата на 3770K 3.5GHz/3.9GHz турбо мод е за 50% повисока од Е5620 2.4GHz/2.67GHz во турбо мод.
Stock 3770K работата ќе ја заврши практично за пола време кое му е потребно на E5620. Да не зборам за 3770K на 4.7GHz.

Осим за бандери за друго не те бива.

5 страни се збори за меморија и за нејзиното значење за рендање, 3д, графики и други захтевни операции за на крај да се усереш со процесорот кој ти го купила жена ти

Док не ти пишат на гугл дека си глуп никад нема да поверуваш.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2956 на: 22 Април 2013, 16:20:13 pm »
Куоре стварно си најголемиот идиот кој негкоаш го посетил форумов и тешко дека поголем идиот ќе припари некогаш...

1) Мене ме бива за многу работи, тебе те бива само за создавање CO2 во воздухот и пишување глупости. А токму за проектирање на тие бандерите кои ги спомнуваш имам магистрирано и некој кој мисли дека ме бива ми доверил проекти од неколку милиони евра. Компјутерите ми се само едно хоби и ништо повеќе, а токму за нив знам повеќе отколку што ти со темпово со кое учиш би научил во 10 животи.
2) 3770К го спомнав јас и никој друг и само во контекст на коверзија на аудио материјал од FLAC во MP3, нешто кое јас лично го правам и точно знам колку време е потребно и нешто кое за тебе е апстрахно и поима немаш што значи и што инволвира. Беше спомната само како компарација во однос на 486-ката од ФилипВ.
3) Максималниот капацитет на потдржана меморија не означува перформанси. Тој капацитет од 288GB се однесува на два процесори, а не на еден. И ако е веќе за капацитет спореди колку меморија може да носи двопроцесорски систем на LGA2011
4) Ако го прегледаш максималниот теоретски проток ќе видиш дека е ист на E5620 и 3770K, но ако ги тестираш во реалност двата контролери на 3770К ќе ги откорнат трите на E5620 бидејќи се многу, многу пософистицирани односно имаат доживеано две генерални надградби првата со Sandy Bridge, а втората со Ivy Bridge. Ама тоа тебе никогаш неможе да ти стане јасно затоа што немаш капацитет да научиш и сватиш елементарни работи, а не нешто повеќе.
5) За рендерирање, 3Д, Графики и други захтевни операции, односно во сите софтвери познати на човештвото 3770К брише патос со Е5620, а воедно троши помалку енергија и помалку грее. Passmark benchmark: 3770K = 9630pts vs E5620 = 5033pts
6) Жена ми не ми купила процесор. Не сум јас клошар како тебе па да чекам некој да ми купува работи. Заработувам сосема солидно, а во последниве 30 дена заработив повеќе отколку што ти имаш заработено во последните 30 месеци. Хардверот кој јас си го купувам за играње играчки ти неможеш ни да го начекаш како хардвер со кој некому ќе му склопиш конфигурација. Дури и жал ме фаќа за тебе кога се истакнуваш со некој медиокритетен антиквитет за кој мислиш дека е најдоброто нешто во Македонија.
« Последно менување: 22 Април 2013, 18:49:22 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2957 на: 23 Април 2013, 01:00:14 am »
a be decki da ne ve zaebava nesto skajpot i vas...cel komjuter mi go ukocuva... :(

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #2958 на: 23 Април 2013, 08:25:27 am »
Ка“ј МЕн%е е сЕ в‘о рЕД с*о скаЈПо„т, вООпШt=о не мИ г#o уКочУВа кОМп*ј‘утерОТ. И пи’вО мИ, СЕ исТ‘у(ре на таСТату$ра, аМА ни+Што не И е. Си РАбо‘&ти СОсема NOr@maLno!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2959 на: 23 Април 2013, 09:08:46 am »
Па нормално дека се подразбира Dual Cpu. ;D

Затоа ти реков професионалци не користат 3770К.

Али битно си искористи прилика да се искурчиш.

Тоа што не плаќаат сметки па им земате роба со извршители за после ја продаваш на форум ја не би го рачунал ко заработка.

Ебати заработката кога за ебани опинци зимаш кредит.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2960 на: 23 Април 2013, 09:41:03 am »
Со секој пост што го пишуваш само го истакнуваш своето незнаење и неинтелигенција.

Па нормално дека се подразбира Dual Cpu. ;D
За каков дуал CPU зборуваш? На тој несреќникот кој ве нашол да му склопите конфигурација за рендерирање му тупнавте Single CPU LGA1366 античка матична плоча од 2008 и цела една генерација стар процесор од 2010-та и најголемата катастрофа од графичка карта која освен за возење Аеро за ништо друго не ја бива.
Денес кога на наш пазар имаме на располагање графичка карта како Titan која има 2560 стрим процесори и мемориски проток од 300GB/s, вие му увалувате антиквитет со 96 стрим процесори и мемориски проток од 25GB/s.
Ако не ви е срам за тоа што сте му увалиле прастар антиквитет и сте му го наплатиле како да купил најмодерна конфигурација, бар не го пишувај тоа јавно и не билдај негативен имиџ на фирмата.
Однос на добиено/вложено = 0.  
.

Цитат
Затоа ти реков професионалци не користат 3770К.
Кои црни професионалци, нубови едни нубосани. И вие кутри што мислите дека склапате и продавате нешто, а другите уште покутри што ве нашле вас да им продадете антика.

Цитат
Али битно си искористи прилика да се искурчиш.
Не јас туку ти. Најде прилика да ја истакнеш својата глупост и незнаење, па се истакна со E5620 како и секогаш. Кога ништо не знаеш и ништо не разбираш подобро ќути.

Цитат
Тоа што не плаќаат сметки па им земате роба со извршители за после ја продаваш на форум ја не би го рачунал ко заработка.
Само јадеш гомна или си на тешки дроги? Сметки и извршители, хахаха, ако имплицираш на ЕВН, па каква врска можам да имам јас како Проект Менаџер во Оддел за Висок Напон во Група за Големи проекти? И како извршителите на неплаќачите им одземаат хардвер во име на фирма и мене како приватно лице ми го даваат да го продавам на форум? Само тежок глупак без никаква логика може да напише вакви глупости.
« Последно менување: 23 Април 2013, 10:17:45 am gOJDO »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2961 на: 23 Април 2013, 10:03:20 am »

3:00 - 4:15

:-*

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #2962 на: 23 Април 2013, 10:04:24 am »
Ка“ј МЕн%е е сЕ в‘о рЕД с*о скаЈПо„т, вООпШt=о не мИ г#o уКочУВа кОМп*ј‘утерОТ. И пи’вО мИ, СЕ исТ‘у(ре на таСТату$ра, аМА ни+Што не И е. Си РАбо‘&ти СОсема NOr@maLno!

;D ;D ;D ;D

Се умрев од смеење.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #2963 на: 25 Април 2013, 16:23:26 pm »
Дајте предлог за некоја кутија за диск. Имам едно дискче од 320GB и сакам да го користам како екстерно, ама сакам да биде во некоја убава кутија, т.е. цврста и квалитетна. Дискот е SATA2.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2964 на: 25 Април 2013, 20:14:25 pm »
Во СЕТ имаш за 300-400 денари кутии алуминиумски со футрола.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2965 на: 25 Април 2013, 20:15:59 pm »
3.5 ili 2.5 inci?

zemi si usb 3.0 ako zimas.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #2966 на: 25 Април 2013, 23:07:08 pm »
Ваљда мислеше 2.5" кога рече дискче...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #2967 на: 26 Април 2013, 01:01:03 am »
ахам 2,5". 3.0 е добро како опција иако сеуште немам каде да го брцнам. Иначе барам препорака за нкоја солидна, пред година купив една и одма се распадна и сите можни контакти мрдаа, колега зема една пред недела дена и таа има проблем со контактите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2968 на: 26 Април 2013, 03:02:36 am »
Не е препорака, бидејќи немам искуство со конкретнава, но со УСБ 2.0 од истиот производител сум релативно задоволен.

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=392&pid=32504
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2969 на: 26 Април 2013, 09:17:30 am »
Овој го имам јас. РАботи добро. Имав и порано 2.0 гембрд и сега го сменив за 3.0 пред некој месец