Куоре стварно си најголемиот идиот кој негкоаш го посетил форумов и тешко дека поголем идиот ќе припари некогаш...
1) Мене ме бива за многу работи, тебе те бива само за создавање CO2 во воздухот и пишување глупости. А токму за проектирање на тие бандерите кои ги спомнуваш имам магистрирано и некој кој мисли дека ме бива ми доверил проекти од неколку милиони евра. Компјутерите ми се само едно хоби и ништо повеќе, а токму за нив знам повеќе отколку што ти со темпово со кое учиш би научил во 10 животи.
2) 3770К го спомнав јас и никој друг и само во контекст на коверзија на аудио материјал од FLAC во MP3, нешто кое јас лично го правам и точно знам колку време е потребно и нешто кое за тебе е апстрахно и поима немаш што значи и што инволвира. Беше спомната само како компарација во однос на 486-ката од ФилипВ.
3) Максималниот капацитет на потдржана меморија не означува перформанси. Тој капацитет од 288GB се однесува на два процесори, а не на еден. И ако е веќе за капацитет спореди колку меморија може да носи двопроцесорски систем на LGA2011
4) Ако го прегледаш максималниот теоретски проток ќе видиш дека е ист на E5620 и 3770K, но ако ги тестираш во реалност двата контролери на 3770К ќе ги откорнат трите на E5620 бидејќи се многу, многу пософистицирани односно имаат доживеано две генерални надградби првата со Sandy Bridge, а втората со Ivy Bridge. Ама тоа тебе никогаш неможе да ти стане јасно затоа што немаш капацитет да научиш и сватиш елементарни работи, а не нешто повеќе.
5) За рендерирање, 3Д, Графики и други захтевни операции, односно во сите софтвери познати на човештвото 3770К брише патос со Е5620, а воедно троши помалку енергија и помалку грее.
Passmark benchmark: 3770K = 9630pts vs E5620 = 5033pts6) Жена ми не ми купила процесор. Не сум јас клошар како тебе па да чекам некој да ми купува работи. Заработувам сосема солидно, а во последниве 30 дена заработив повеќе отколку што ти имаш заработено во последните 30 месеци. Хардверот кој јас си го купувам за играње играчки ти неможеш ни да го начекаш како хардвер со кој некому ќе му склопиш конфигурација. Дури и жал ме фаќа за тебе кога се истакнуваш со некој медиокритетен антиквитет за кој мислиш дека е најдоброто нешто во Македонија.