Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1235453 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2775 на: 12 Април 2013, 15:20:14 pm »
@Deni

Каде може да се сетираат ефектите ?
Tools
Effects and Filters
Compressor
Enable i si mestis.

Posle toa samo gasis toa ENABLE i si ostanuvaat mestenkite. Znaci samo Enable/Disable ke pravis posle, samo ednas mestis.

Тешеќур, никогаш не ми текнало да про’рчкам, а ќе ми се најде многу :)
Ако несака да зачува, ќе одиш во
тоолс
преференсес
(најдоле) АЛЛ
Звук
ФилтЕри -> Dynamic range compresor штиклирано да е.
Па после отвори филтри,
Компресор -> Намести си
0
50
200
-20
20
7
12
ова е од кај мене грубо. Може треба да се штелне.

Вака ќе си раат на секое пуштање само ќе си се мести без да мислиш.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2776 на: 12 Април 2013, 18:36:50 pm »
A aко твдиш нешто, а при тоа не си спремен практично да се истестира.... во кој сегмент спаѓа?

ОК. Гојди и крелл, очигледно неќете да се кладите (I wonder why)

Сакате ениуеј да правиме ABX тест? Без кладба?

Или и тоа нема да може?

ц ц ц ц....

ееее дечки дечки

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #2777 на: 12 Април 2013, 18:43:01 pm »
Можеби не можат цело време да киснат на форум, имај трпение, немој да бидеш PIA.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2778 на: 12 Април 2013, 18:51:33 pm »
A aко твдиш нешто, а при тоа не си спремен практично да се истестира.... во кој сегмент спаѓа?

ОК. Гојди и крелл, очигледно неќете да се кладите (I wonder why)

Сакате ениуеј да правиме ABX тест? Без кладба?

Или и тоа нема да може?

ц ц ц ц....

ееее дечки дечки

Покрај форумот имаме веројатно и друг реален живот и реални потреби.. како на пример ручек на убавово време, перење кола и слично :).

Како и што кажав, таков блинд тест со многу голема желба ќе направиме кај мене и тоа со оние членови  што се стварни љубители на музика (тоа го спомнав уште пред неколку поста).

Ќе соопштиме искуство од таквото тестирање... Инаку поентата на таквото тестирање не е да покажеме на кого му е поголем туку едноставно да уживаме во таквото осознавање на нештата во пракса.

поздрав

Дарко

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2779 на: 12 Април 2013, 19:05:24 pm »
Како и што кажав, таков блинд тест со многу голема желба ќе направиме кај мене и тоа со оние членови  што се стварни љубители на музика (тоа го спомнав уште пред неколку поста).

кога?

Ќе соопштиме искуство од таквото тестирање... Инаку поентата на таквото тестирање не е да покажеме на кого му е поголем туку едноставно да уживаме во таквото осознавање на нештата во пракса.

exactly

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2780 на: 12 Април 2013, 19:08:06 pm »
Како и што кажав, таков блинд тест со многу голема желба ќе направиме кај мене и тоа со оние членови  што се стварни љубители на музика (тоа го спомнав уште пред неколку поста).

кога?

exactly

Ќе ти соопштиме кога ќе се собереме и истестираме. Овој викенд само не, бидејќи јас не сум во СК викендов..

Дарко

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2781 на: 12 Април 2013, 19:11:05 pm »
Ќе ти соопштиме кога ќе се собереме и истестираме. Овој викенд само не, бидејќи јас не сум во СК викендов..

ќе ми соопштите? ја не сум поканет на тестирањето?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2782 на: 12 Април 2013, 19:21:37 pm »

ќе ми соопштите? ја не сум поканет на тестирањето?

Ако стварно те занима музика и ти праи емоција, и си ентузијаст за тоа , да поканет си..

Ако ти е идејата да си ги мериме, ко што кажав.. не ми е тоа поентата

Дарко

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2783 на: 12 Април 2013, 19:32:41 pm »
Денес се видов со Крел и се запознав по втор пат ;D Хаха, друже добродојде на форумот :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2784 на: 12 Април 2013, 19:48:31 pm »
Денес се видов со Крел и се запознав по втор пат ;D Хаха, друже добродојде на форумот :)

Кажи ама сум те познал по Twingoto? :) Добро најдов.. :)

Дарко

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #2785 на: 13 Април 2013, 11:15:43 am »
Филип, понекогаш мислам дека ги немаш годините...

До сега во животов сум поседувал над 15 квалитетни dedicated звучни картички(меѓу кои SB 16, SB AWE32, SB AWE64, Turtle Beach Tropez, SB Live!, Audigy 2, SB X-Fi XtremeMusic, Xonar STX) од кои некои ги имам модирано за да добијам уште подобра репродукција на звук, при што разликите биле евидентни. Звучната која сега ја поседувам има сокети за операциските засилувачи, така што по желба можеш да ги замениш со други за да добиеш поразлично обоен и дефиниран звук во зависност од типот на музика кој го слушаш и како сакаш да звучи истата. Читај ги луѓето колку пластично ги опишуваат разликите кои се добиваат со само промена на операциските засилувачи на една иста звучна картичка (со истите филтри, истиот DAC и истиот процесор).

Покрај тоа сум слушал музика/аудио на можеби 100 onboard-и. Секогаш многу јасно сум ги воочувал разликите помеѓу onboard-ите и квалитетните звучни. А посебно слушајќи едни исти нумери на една иста опрема (звучници и појачало).

Така да твоите коментари за тоа дека немало разлика од звучна до звучна ми се смешни. Понтамошна расправија со тебе на темава ми е безсмислена затоа што зборуваш на памет, а дури и да докажам нешто, ти не си подготвен да го примиш како ново сознание и ќе си останеш и понатаму со своите зациментирани ставови.

@Krell
Што се однесува до дружбата за преслушавање предложете време и место и кажете што треба да донесам со мене.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2786 на: 13 Април 2013, 12:39:04 pm »
Toкму затоа што кај тебе не приметив желба воопшто да се дискутира на таа тема - ти предложив кладба. Тоа беше last resort. Си викам, ако веќе моите аргументи се немоќни да го натераат барем за секунда да го ревидира сопственото сфаќање, можеби ќе го намамам со пари? Така сфати го сето ова.

Толку ригидни ставови за евидентно контроверзна тема (прогуглај) кај секој разумен човек би требало да го упалаи BS алармот. Но,  не. Тука приметив нешто што сум го видел безброј пати во аудиофилскиот свет и личи на религиозен фанатизам. Ај хејт религиозен фанатизам. Tи просто ги покри уштите со раце додека јас зборував, замижа, и почна да викаш „на на на на“. И крелл исто.

Тоа што и двајцата одбивте кладба која (според вас) сигурно ја добивате веќе само по себе зборува многу. Нели?

Дали ако при слеп тест се докаже дека сум во право (нешто што, според тебе, е out of the question) ќе придонесе во иднина да ги претресуваш дури и оние ставови кои ти делуваат тотално очигледни? Ако „да“ тогаш сето ова има смисла и не е за џабе.

Peace!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #2787 на: 13 Април 2013, 14:09:16 pm »
Дај бре напрајте го тој слеп тест, макар и без никакви влогови/кладби/мадби... Многу ме интересира резултатот бидејки порано кога пратев колку-толку (Емитер), имаше многу различни резултати од таквите тестови, а таму тестираа појачала, звучници итн... итн... Многу често излгуваше да многу поскапи и поизвикани уреди на слеп тест добијат послаби оценки, па сега дискусијава тука ептен ме заинтегрира (или заинтригира :D).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2788 на: 13 Април 2013, 15:38:33 pm »
Додоски, дај кажи кај да дојдам да ти ги вратам 500-те денари, не можам да ти најдам друг UPS. Другите се расипани само тој што ти го дадов работеше последен пат кога го проверив. Ама јебига, shit happens

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #2789 на: 13 Април 2013, 15:46:03 pm »
Damn it... ми треба упс, 500 денари си имам :D ок, ај ќу да те потражим у фторник/сТреда...