Докторе, а што е постабилен Епл од Не-Епл?
Во све...Еве земи пример најпросто нешто, таблет...
Ниеден не може да мери муда со ајпад...
Џабе само да се лажеме...Се знае...ИОС е софтвер за одреден хардвер и си тера без проблем...Нема некој страшни промени во последниве 10 години...Мали промени, апгрејди во хардвер...
Њињдоус иде на све, па и на лајно...Хардвер прај кој стигне, па де нема драјвери, па де некој закрпи, па некој апдејти па бла бла бла...
Земи пример андроид...Андроидон се бута на што све стигне...Пола работи работат, пола не работат, пола работат половично..Па треба ромови да се менњаат, па пичке матерне, па да се рутира па имало немало рам па ром...Ме заболе...А бе златен ајфон, нит да се замарам за дали има или нема...Ставаш, работи, имаш меморија колку имаш, дали ке ја става на рут партиција или на незнам која, мене како краен корисник не ме занима...
Друго...Купуваш ПЦ од некоја си фирма: Делл, ХП, Фуџицу...Со десктопот имаш се што ти треба. Се е компатибилно и проверено, лиценциран софтвер и тако даље...Палиш копче и работиш...Нема што да се замараш...Овие пц-ја си се направени така како што се направени и работат беспрекорно. Нема некомпатибилности.
Кај ДИЈ компјутерите све треба да нагаѓаш и секогаш ке има нешто што ке те пупи, и тоа саглам..
Па за кој К да се замарам со тоа коа веќе има нешто што е проверено и работи беспрекорно.
+ имаш гаранција за која нема никој да те подјебава...
И да не набројувам понатаму...
Е сега...Зборувам за ПЦ за секојдневна намена или пак за професионално ПЦ, односно сервер итд...Машина за графика и слично...Барем до сега секогаш сум работел со такви конфигурации...Дури и самите серверски куќишта им се припремени за соодветен хардвер...Имаше Данчо едно време такви куќишта кои ги даваше по екстра цена, но за нормален комерцијален хардвер требаа да претрпат одредени преправки...