Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1356995 пати)

Отсутен rippermkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #11820 на: 17 Септември 2022, 02:22:36 am »
EVGA не е ни до колена на MSI, Asus и Gigabayte.
Токму така. Зошто би купувал EVGA? Бренд кој секогаш се мачел и никогаш не се естаблиширал како квалитетен.
EVGA е малку подобра од МSI и Gigabyte заедно, тука некаде со asus во високите класи на графички (strix = FTW3). +сервисот и RMA им е 3 класи над другите (кај нас го нема јбг)
Сериозно?! После десет ипол години?!
EVGA не е ни до колена на MSI, Asus и Gigabayte.
Токму така. Зошто би купувал EVGA? Бренд кој секогаш се мачел и никогаш не се естаблиширал како квалитетен.
EVGA е малку подобра од МSI и Gigabyte заедно, тука некаде со asus во високите класи на графички (strix = FTW3). +сервисот и RMA им е 3 класи над другите (кај нас го нема јбг)
Сериозно?! После десет ипол години?!

LOL сега гледам дека е стар постот, ама и тогаш беше истото. барав нешто на гугл и ми излезе темава, не приметив кога е постирано и коментирав :) btw нема повеќе да прават графички, еве ја причината https://www.youtube.com/watch?v=cV9QES-FUAM

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #11821 на: 23 Септември 2022, 11:30:42 am »
Дечки препорачајте некој добар плеер за вин 10 што пушта ХД и има 5.1 звук?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11822 на: 23 Септември 2022, 11:45:26 am »
VLC, сега, секогаш и во вечни вековииии, амииииин.

https://www.videolan.org/

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #11823 на: 23 Септември 2022, 12:21:39 pm »
Го имам влц-то ама некако не ми е по ќеиф кога ке симнам филмче. Симнав KMplayer, одличен.Подржува се од видео фајлови и има 5.1 кодек кој работи одлично.
Ај отидов да гледам бетмен

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11824 на: 23 Септември 2022, 13:02:14 pm »
Пробај ова: https://mpc-hc.org/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #11825 на: 23 Септември 2022, 14:22:04 pm »
Ќе го пробам, фала Симо!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #11826 на: 20 Октомври 2022, 22:46:24 pm »
Треба да спремам дома второ биро за home office, па на мисла сум што монитори да земам (2 комада).
Бирото ќе биде димензии 140x70 или евентуално 140x80.
До сега користиме дома 2 монитори по 24 инчи, Full HD, на доста мало биро, 120x60 :)
Според некои табели за препорачана дистанца за гледање, ќе може да се тера со 27ца без проблем, дури и ако е 1920 x 1080. За 4К нема па ич гајле. Тоа ми е една од дилемите, дали да се иде на поголем монитор од 24 инчи и да биде 4К, или да се остане на 24 со 1920x1080. Мониторите ќе се користат за обична работа, не за графика, нити па за играње. Не сум имал искуство со 4К да можам директно да споредам дали ќе е ок за ова за што ни треба дома.
Што друго да гледам од карактеристики на монитор? Кои брендови или модели да ги избегнувам, а кои се океј? Би целел на некоја златна средина, ни најскапи, ниту па најефтините монитори што може да се најдат тука во Германија (како што гледав има доста избор од лагер).

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11827 на: 21 Октомври 2022, 00:21:46 am »
27 1080п/1440п или 32 1440п, тоа е идеално, ама тешко се наоѓа.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11828 на: 21 Октомври 2022, 03:10:21 am »
Треба да спремам дома второ биро за home office, па на мисла сум што монитори да земам (2 комада).
Бирото ќе биде димензии 140x70 или евентуално 140x80.
До сега користиме дома 2 монитори по 24 инчи, Full HD, на доста мало биро, 120x60 :)
Според некои табели за препорачана дистанца за гледање, ќе може да се тера со 27ца без проблем, дури и ако е 1920 x 1080. За 4К нема па ич гајле. Тоа ми е една од дилемите, дали да се иде на поголем монитор од 24 инчи и да биде 4К, или да се остане на 24 со 1920x1080. Мониторите ќе се користат за обична работа, не за графика, нити па за играње. Не сум имал искуство со 4К да можам директно да споредам дали ќе е ок за ова за што ни треба дома.
Што друго да гледам од карактеристики на монитор? Кои брендови или модели да ги избегнувам, а кои се океј? Би целел на некоја златна средина, ни најскапи, ниту па најефтините монитори што може да се најдат тука во Германија (како што гледав има доста избор од лагер).

Земи 32“ 4к монитор ИПС и откачи се од двете 24ки. Ќе имаш повеќе простор за работа.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #11829 на: 03 Ноември 2022, 00:08:36 am »
Не знам каде да пишам, па еве тука. Продавам 500USDT , ако му треба на некој. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #11830 на: 08 Ноември 2022, 10:51:26 am »
Ај да прашам некој поупатен, поручек треба да се давам во Сетек земав слушалки во саботата Redmi Buds 3 Lite,  за парите беа супер по ревјуа, а и стварно  се. Арно ама, кога ги земав десната несакаше да се конектира, после увидов дека уствари е препразнета спрема другата, океј,наполнав/ресетрав и се супер е арно ама истата слушалка не држи декларирано батерија, декларирани се 5 саати, еве realife нека се 4, на 60% ги користам од снагата, арно ама оваа не стига ни до 2, за саат и 40 се гаси, другата тера, барем над 3 саати ја слушав пред да ја угасам.
Како е тој законот со враќање, нешто 7 или 14 дена оти се давеж како шо знам во Сетек ако дојди до враќање или користење на гаранција. Сакам да ги вратам, пошо ако им речам едната не трај ќе ме маткаат барем еден месец по сервис, кај шо фалабогу ќе ги уклулчи некој и ќе речи еве работат па пак ќе ги вратат...Да ги заменам за други исти во Сетек  ако се од истиот лот можи пак проблемот да е, вероватно од многу седење празни. Ќе ги земам истите пак само од некој од Xiaomi  продавниците.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #11831 на: 08 Ноември 2022, 18:44:53 pm »
Pojdi da gi vratis, oyi zakonot ti dozvoluva. Najverojatno kje negoduvaat, vednas vrti pazarna inspekcija. Ako nemas fiskalna nishto.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #11832 на: 19 Декември 2022, 10:33:17 am »
Дечки, препорака за монитор, 27/32 инчи?

Цена ориентационо 15-20 000.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714